Σάββατο, Δεκεμβρίου 24

Η ανασκόπηση μιας πολύ δύσκολης χρονιάς

ΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΡΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η ανασκόπηση μιας πολύ δύσκολης χρονιάς

Το 2022 ήταν μια χρονιά με συγκλονιστικά και, σε κάποιες περιπτώσεις, κοσμοϊστορικά γεγονότα τα οποία ίσως καθορίσουν το μέλλον του κόσμου.

Από τον πόλεμο στην Ουκρανία έως τις σημαντικές πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με το σκάνδαλο των υποκλοπών και την υπόθεση του Qatargate, ο χρόνος που φεύγει θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για το πώς αντιλαμβανόμαστε την πολιτική στη χώρα μας και τις διεθνείς σχέσεις. Είναι επίσης βέβαιο πως αυτές οι εξελίξεις, εγχώριες και διεθνείς, θα συνεχίζουν να επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα μας.

Το 2022 είχε γεγονότα τα οποία συντάραξαν την ελληνική κοινωνία. Η υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας Μπίκα, η δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγο της, η δολοφονία του νεαρού Άλκη Καμπανού από χούλιγκανς και πολλά άλλα βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και συνεχίζουν να συζητούνται από τους πολίτες.

Και φέτος η κλιματική αλλαγή έδειξε πόσο απειλητική μπορεί να γίνει, με ακραία καιρικά φαινόμενα που δοκίμασαν τις υποδομές της χώρας και την υπομονή του κόσμου. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν η σφοδρή χιονόπτωση που χτύπησε ολόκληρη την χώρα στις αρχές του έτους και η θεομηνία που έπληξε την βόρεια Κρήτη μερικούς μήνες αργότερα.

Όλα αυτά τα γεγονότα καταγράφηκαν από τον φακό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι φωτογράφοι και οι καμεραμέν του οποίου βρίσκονταν πάντα στην πρώτη γραμμή.

Οι καλύτερες εικόνες τους από τα σημαντικότερα γεγονότα του 2022 παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο.  

 

 

https://www.zougla.gr/greece/article/i-anaskopisi-mias-poli-diskolis-xronias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .