Τετάρτη, Δεκεμβρίου 7

Οκτώ σημάδια που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να μας προειδοποιήσει για σοβαρά προβλήματα υγείας

Μην τα αγνοείτε

Οκτώ σημάδια που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να μας προειδοποιήσει για σοβαρά προβλήματα υγείας

Η υγεία είναι ότι πιο σημαντικό έχουμε στη ζωή και το συνειδητοποιούμε όταν είναι αργά. Το σώμα μας, τον οργανισμό θα πρέπει να τον φροντίζουμε. Οι καθημερινές μας ασχολίες αφήνουν πίσω τη σωστή διατροφή, την άσκηση, τη φροντίδα του σώματός μας.

Ακόμα και πριν να είναι πολύ αργά το σώμα μας ενημερώνει, έχει τα δικά του σημάδια. Αυτά είναι 8 σημάδια που χρησιμοποιεί το σώμα για να μας πει κάτι σημαντικό.

#1. Η μέση σας είναι μεγαλύτερη από 80 εκατοστά.

Εάν δείτε την μέση σας να γίνεται πιο μεγάλη από 80 εκ. θα πρέπει να πάτε στον γιατρό σας να δείτε αν όλα πάνε καλά. Θα μπορούσε να είναι ένδειξη διαβήτη ή μεταβολικού συνδρόμου. Εάν νιώθετε έντονη κούραση και έλλειψη συγκέντρωσης, είναι καλό να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

#2. Κίτρινα σημάδια γύρω από τα μάτια.

Αυτά τα σημάδια λέγοντας ξανθελάσματα και είναι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης λίπους κάτω από το δέρμα. Επίσης, είναι σημάδι πως έχετε υψηλή χοληστερόλη και αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών ασθενειών.

#3. Έχετε μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια

Εκτός από έλλειψη ύπνου, θα μπορούσε να είναι ένδειξη αλλεργιών εάν ακολουθείται από φαγούρα και ερεθισμούς.

#4. Φαγούρα στα πόδια

Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι μυκητίασης.

#5. Σπασίματα στις γωνίες του στόματος

Αυτό δείχνει πως πιθανώς υπάρχει έλλειψη σε βιταμίνη Β και σίδηρο. Θα πρέπει να τρώτε περισσότερα λαχανικά, αυγά και κρέας.

#6. Εξάνθημα με έντονη φαγούρα

Εάν δεν φεύγει με κρέμες, θα μπορούσε να είναι σημάδι κοιλιοκάκης. Όσοι πάσχουν από την ασθένεια αυτή είναι ευαίσθητοι σε προϊόντα που περιέχουν γλουτένη.

#7. Λεπταίνουν οι τρίχες σας

Αυτό δείχνει έλλειψη σιδήρου, καθώς και προβλήματα με τον θυρεοειδή. Κάντε μία εξέταση αίματος και πάρτε την ανάλογη θεραπεία.

#8. Εύθραυστα νύχια

Αυτό θα μπορούσε να δείχνει δυσλειτουργία του θυρεοειδή, μυκητίαση ή ψωρίαση. Σε σοβαρές περιπτώσεις, αυτό το σύμπτωμα μπορεί να ακολουθείται από εξάνθημα, κούραση και πόνο στις αρθρώσεις. Μερικές φορές προκαλείται από την συχνή χρήση βερνικιών.

 pronews.gr στο Instagram

Ενημερώστε τον γιατρό σας, αν έχετε παρατηρήσει ένα από τα παραπάνω σημάδια στο σώμα σας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .