Κυριακή, Δεκεμβρίου 18

Στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν προκήρυξη εκλογών μέχρι το τέλος του έτους – Γιατί; – Τι γράφει η Αυγή

«Δεν αποκλείεται ο Μητσοτάκης να τις προκηρύξει για να προλάβει τα χειρότερα» λένε στην Κουμουνδούρου

Στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν προκήρυξη εκλογών μέχρι το τέλος του έτους – Γιατί; – Τι γράφει η Αυγή

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βάσιμους λόγους να πιστεύουν ότι ο Κ.Μητσοτάκης θα αναγκαστεί από τις εξελίξεις να προχωρήσει στην άμεση προκήρυξη εκλογών πριν από το τέλος του έτους καθώς κάθε εβδομάδα «σκάει» ένα επιπλέον σκάνδαλο που «γκρεμίζει» την εικόνα της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Είναι χαρακτηριστικό πως η εφημερίδα του «κόμματος», η «Αυγή» σε σημερινό της άρθρο αναφέρει πως στο τραπέζι μπήκε ένα έκτακτο σχέδιο προσφυγής στις κάλπες με τις πιθανές ημερομηνίες των εκλογών να εντοπίζονται στις τελευταίες δύο Κυριακές του Ιανουαρίου και τις επαναληπτικές στις αρχές Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ως πιθανό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει καν η Βουλή μετά τις γιορτές και να προσφύγει μέσα στον Ιανουάριο στις κάλπες ο πρωθυπουργός.

«Από τη στιγμή που ”κανάλια” της ΕΥΠ ή άλλες πηγές, διαρρέουν στοιχεία, δεν αποκλείεται ο Μητσοτάκης να προκηρύξει εκλογές για να προλάβει τα χειρότερα» εκτιμούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ η Κουμουνδούρου έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Ο πρωθυπουργός μέχρι και τα μέσα αυτής της εβδομάδας δεν ήθελε με τίποτα να προχωρήσει σε επίσπευση των εκλογών.

Μάλιστα σε υπουργούς που επέμεναν να μάθουν τις πιθανές ημερομηνίες εκλογών, καθώς το χαρτοφυλάκιο τους εμπλέκεται στη διεξαγωγή τους δίνονταν η στερεοτυπική απάντηση για εξάντληση της τετραετίας.

Ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης πίστευε ότι οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν τον ακουμπούν δημοσκοπικά.

Θεωρούσε μάλιστα πως θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί η ΝΔ τώρα τον Δεκέμβριο και εν συνεχεία θα κατέγραφε νέα άνοδο και άνοιγμα της «ψαλίδας» με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επαναλαμβάνουμε, αυτά ήταν οι δικές του εκτιμήσεις.

Τα άσχημα νέα ήρθαν από τους συνεργαζόμενους με το Μαξίμου δημοσκόπους, που στις συσκέψεις της εβδομάδας που πέρασε εξήγησαν στον Πρωθυπουργό ότι ήδη μιλάμε για ένα εκλογικό ντέρμπι και πως τα πράγματα μόνο χειρότερα μπορούν να πάνε τους επόμενους μήνες, για τον απλούστατο λόγο ότι κάθε μέρα θα έρχεται κάτι χειρότερο.

Μάλιστα όπως αναφέρεται από πηγές του Μαξίμου ο βασικός δημοσκόπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε ερώτηση για την εκτίμηση του για τις δεύτερες εκλογές, αναλύοντας τις δεξαμενές άντλησης ψηφοφόρων που έχουν τα δύο κόμματα κατέληξε σε συμπεράσματα που στη Νέα Δημοκρατία δεν είχαν ξανακούσει.

Με λίγα λόγια, ο Κ.Μητσοτάκης θα ήθελε να μην πάει σε εκλογές μέχρι την τελευταία ημέρα, αλλά για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την εξουσία, δεν του το επιτρέπουν οι εξελίξεις.

 pronews.gr στο Instagram

Μάλιστα η πίεση των εξελίξεων είναι τόσο μεγάλη που τον πιέζουν για προκήρυξη εκλογών άμεσα για να σώσει οτιδήποτε μπορεί να σωθεί…

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/giati-ston-syriza-perimenoun-ekloges-mexri-to-telos-tou-etous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .