Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12

Η κυβέρνηση επιμένει στον ευτελισμό της κοινωνίας μέσω επιδομάτων στην ευθεία των εκλογών: Τώρα ετοιμάζουν «κουπόνι τροφίμων»!

Αδυναμία αντιμετώπισης της ακρίβειας από την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση επιμένει στον ευτελισμό της κοινωνίας μέσω επιδομάτων στην ευθεία των εκλογών: Τώρα ετοιμάζουν «κουπόνι τροφίμων»!

Με ένα ηλεκτρονικό κουπόνι στo πρότυπo του Fuel Pass που δόθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2022 για τα καύσιμα, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών να ενισχύσει τα νοικοκυριά στη μάχη κατά της ακρίβειας που παρατηρείται στα είδη πρώτης ανάγκης λόγω και της κυβερνητικής αδυναμίας (αν και πλέον πολλοί αναφέρουν επιλογής) να αντιμετωπίσει την συνεχή άνοδο των τιμών σε τρόφιμα και καύσιμα.

Έτσι επιλέγει και πάλι την επιδοματική πολιτική για να φανεί ο Κ.Μητσοτάκης ως άλλος “σωτήρας” που ενδιαφέρεται για τους φτωχούς.

Τώρα τα όσα έλεγε για καλοπληρωμένες δουλειές πίσω στο 2019 μάλλον θα εννοούσε όσους δικούς του “βολεύτηκαν”, καθώς για την κοινωνία επιφύλασσε… κουπόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία του πληθωρισμού αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές ανάγκες τους, προγραμματίζει με το νέο έτος να προχωρήσει στην έκδοση ενός… Food Pass αυτή τη φορά και το οποίο θα δοθεί με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Η επιδότηση θα αφορά τρόφιμα και προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού ενώ δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα που μπορεί κάποιος να προμηθευτεί από κρεοπωλεία, φούρνους, μίνι μάρκετ κτλ.

Αφορά: Προϊόντα καλαθιού νοικοκυριού

Χορήγηση:

Με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια

Ανάλογα την οικογενειακή κατάσταση

Ύψος ετήσιου εισοδήματος

Προτεραιότητα, οι οικογένειες με παιδιά

Θα καλύψει: 1ο τρίμηνο 2023

– Πληρωμή: Με το νέο έτος

– Ύψος επιδότησης: Έως 100 €

Προσαύξηση επιδότησης:

Βάσει του αριθμού παιδιών της κάθε οικογένειας

Χρήση άϋλης ψηφιακής κάρτας

 pronews.gr στο Instagram


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .