Παρασκευή, Δεκεμβρίου 30

Ο καλός πατερούλης Κυριάκος στηρίζει τους αναξιοπαθούντες φοροφυγάδες; Ναι!

Ο καλός πατερούλης Κυριάκος στηρίζει τους αναξιοπαθούντες φοροφυγάδες; Ναι!

Του Strange Attractor

Είθισται να λέμε πως τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις αφού ο κοΖμάκης είναι στα μπάνια.

Ειδήσεις όμως συνήθως δεν υπάρχουν και την περίοδο των εορτών, αφού αυτή τη φορά ο κοΖμάκης είναι στα εξοχικά του, ή σε κανένα σαλέ στην Ελβετία.

Έλα όμως που η Καθημερινή, η «ναυαρχίδα» της δεξιάς φιλελεύθερης παράταξης ανακάλυψε μια σπουδαία είδηση την οποία και προέβαλλε πρωτοσέλιδη στο σημερινό της φύλλο.

Ποια είναι η είδηση; Ότι οι 4 στους 10 Έλληνες φορολογουμένους υποβάλλουν δηλώσεις με οικογενειακό εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ ετήσιες απολαβές άνω των 20.000 ευρώ εμφανίζουν μόνο οι 17 στους 100!

Άρα μιλάμε για μεγάλη πενία τη στιγμή που οι «άριστοι» μας λένε τα δικά τους.

Επίσης, οι  αυτοαπασχολούμενοι (γιατροί, δικηγόροι, λογιστές, κλπ), αν και μοιράζονται έσοδα 39 δισ. ευρώ τον χρόνο, δηλώνουν καθαρά κέρδη μόλις 3,4 δισ. ευρώ, ενώ περίπου οι μισοί εμφανίζονται να επιβιώνουν με ζημιές επί σειρά ετών! Θαύμα!

Ίδια εικόνα και στους εταίρους των προσωπικών εταιρειών. Από το σύνολο των 101.437 ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών οι 47.222 είναι ζημιογόνες!!!!!

Μα πως ζουν; Πως τα βγάζουν πέρα οι κακομοίρηδες;

Θέλετε κι άλλα; Οι 660.000 δηλώσεις έχουν μηδενικό εισόδημα, ενώ το 39,53% του συνολικού αριθμού των φορολογουμένων φαίνεται βάσει δηλώσεων ότι διαβιούν με λιγότερα από 400 ευρώ τον μήνα καθαρά. 

Μάλιστα! Αυτό κι αν δεν είναι είδηση… είμαστε μια χώρα που μάλλον οι περισσότεροι ζουν, αν ζουν, σε συνθήκες μαύρης φτώχιας.

Τώρα πως γίνεται να κυκλοφορούν τόσα θηριώδη SUV, και να μη βρίσκεις θέση στο αεροπλάνο για Αυστρία ή Ελβετία, ενώ τα ελληνικά χειμερινά θέρετρα, όπως και τα σκυλάδικα να είναι κλεισμένα εδώ και μήνες, παραμένει μυστήριο, που θα το βρει η αρμόδια υπΕρεσία… ίσως κι ο Κουμουτσάκος μόλις τελειώσει την καταγραφή των ΜΚΟ.

Μια άλλη είδηση όμως που προκύπτει από τα παραπάνω επίσημα στοιχεία στην «Καθημερινή» είναι και το πώς εν γνώσει της η κυβέρνηση στηρίζει με τα διάφορα επιδόματα τους… φοροφυγάδες.

Έτσι δεν είναι;

Όταν δηλαδή ο Σταϊκούρας και ο Κυριάκος γνωρίζουν τα παραπάνω, κι έρχονται να επιδοτήσουν το 85% των νοικοκυριών με «δελτία σίτισης» ή άλλως food pass, τότε ή πριμοδοτούν και επιβραβεύουν τη φοροδιαφυγή, ή είναι άσχετοι.

Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Απλά μοιράζουν καθρεφτάκια και χάντρες για ψηφοθηρικούς λόγους.

Και μόλις λοιπόν έρχεται η ναυαρχίδα που λέγαμε και εμμέσως στο πρωτοσέλιδό της αποκαλύπτει την πολιτικάντικη αυτή απάτη τι γίνεται;

Προφανώς πέφτει τηλεφώνημα από το Μαξίμου, και η εφημερίδα προχωράει ανήμερα Χριστουγέννων στην κυκλοφορία Β’ έκδοσης(!!!) με άλλο κεντρικό θέμα στο πρωτοσέλιδό της, την πιθανότητα δηλαδή εκλογών την 9η Απριλίου.

Το δε θέμα του 40% των Ελλήνων να δηλώνει ετήσιο εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχιας το πάει μονόστηλο πάνω αριστερά, σχεδόν εξαφανισμένο.

Πείτε μου λοιπόν για τη λίστα Πέτσα, για τα χειραγωγούμενα ΜΜΕ, και άλλα παρόμοια περί 4ης εξουσίας, ελευθερίας του τύπου, σοβιετίας των Βαλκανίων, κλπ κλπ…

Θα μου πείτε σιγά τώρα ρε συ ποταπέ, και τι έγινε δηλαδή;

Ποιος άλλωστε διαβάζει εφημερίδες για να καταλάβει τα ψηφοθηρικά παιχνίδια;

Εδώ εγώ που κάποτε διάβαζα τρεις την ημέρα και 5 κάθε Κυριακή, τώρα αγοράζω μόνο αν έχει δώρο κανένα καλό βιβλίο.

Οπότε; Σιγά μην καταλάβει ο μέσος πολίτης το δούλεμα που τρώει, και σιγά μην ιδρώσει το αυτί του Κυριάκου αν μαθευτεί πως για ψηφαλάκια επιβραβεύει τη φοροδιαφυγή. Αυτός ο σούπερ τεχνοκράτης φιλελεύθερος οικονομολόγος, που τελείωσε και το Χάρβαρντ!

Εδώ μοιράζει επιδόματα δεξιά κι αριστερά, λες και είναι κομισάριος της πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, την ίδια ώρα που μόλις το 2018 έπνεε μένεα κατά του σέξι Αλέξη που κι εκείνος μοίραζε χάντρες και επιδόματα στους θαμπωμένους από τη γενναιοδωρία του ιθαγενείς. Μόνο που εκείνος τουλάχιστον δήλωνε αριστερός, ο νυν όμως;

Γαία πυρί μιχθήτω, αρκεί να ξαναβγούμε πρώτοι για να συνεχίσουμε τη μάσα, και δεν πα να καεί το πελεκούδι;

Ναι, αλλά μάλλον έχει ακόμη μια στοιχειώδη αυτογνωσία, μια ντροπή, μια μικρή ενοχή, αλλιώς γιατί να πέσει το τηλεφώνημα χριστουγεννιάτικα και να αναγκάζεται κοτζάμ ναυαρχίδα να αλλάζει ρότα;;

Ποιος ξέρει;

Τέλος πάντων, χρόνια μας πολλά, και σε άλλα με υγεία.

https://antinews.gr/%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7%cf%82-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .