Πέμπτη, Δεκεμβρίου 22

Βόρειος καρδινάλιος, Ιλινόις, ΗΠΑ Αυτός ο κόκκινος θάμνος μούρων είναι το τέλειο μέρος κρυψώνας για τον βόρειο καρδινάλιο στους χειμερινούς μήνες

Βόρειος καρδινάλιος, Ιλινόις, ΗΠΑ Αυτός ο κόκκινος θάμνος μούρων είναι το τέλειο μέρος κρυψώνας για τον βόρειο καρδινάλιο στους χειμερινούς μήνες του βόρειου ημισφαιρίου. Το Winterberry είναι ένα φυλλοβόλο πουρνάρι που είναι εγγενές στη Βόρεια Αμερική και μπορεί να είναι ένας μέτριος θάμνος ή ένα δέντρο ύψους 4,5 μέτρων. Οι κίτρινες και πράσινες συστάδες λουλουδιών που ανθίζουν την άνοιξη μεταμορφώνονται σε έντονα κόκκινα μούρα το χειμώνα.

Οι καρδινάλιοι περνούν το χειμώνα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, φωτίζοντας τους θλιβερούς χειμερινούς μήνες με τα κόκκινα φτερά τους. Μόνο ο άντρας καρδινάλιος έχει κατακόκκινο φτέρωμα, εσύ… Ο Βόρειος Καρδινάλιος είναι χορτοφάγος, ή σιτηρά, και είναι καλά εξοπλισμένος για να χειριστεί αυτή τη δίαιτα χάρη σε ένα κωνικό ράμφος που σπάει τους σπόρους, παρόμοιο με εκείνους άλλων πτηνών που τρώνε σπόρους, όπως το Grosbeak με τριανταφυλλιά και… Vóreios Kardinálios - American Bird ConservancyΟ βόρειος καρδινάλιος (Cardinalis cardinalis) είναι πουλί του γένους Cardinalis. είναι επίσης γνωστό στην καθομιλουμένη ως το redbird, κοινό καρδινάλιο, κόκκινο καρδινάλιο, ή απλώς καρδινάλιο (που ήταν το όνομά του πριν από το 1985). Μπορεί να βρεθεί στον νοτιοανατολικό Καναδά, μέσω των ανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών από το Μέιν στη Μινεσότα έως το Τέξας, το Νέο Μεξικό, τη νότια Αριζόνα, τη νότια Καλιφόρνια και νότια μέσω του Μεξικού, του Μπελίζ και της Γουατεμάλας. Είναι επίσης εισαγόμενο είδος σε λίγες τοποθεσίες όπως οι Βερμούδες και η Χαβάη. Ο βιότοπός του περιλαμβάνει δασικές εκτάσεις, κήπους, θαμνώδεις εκτάσεις και υγροτόπους. 


Ο βόρειος καρδινάλιος είναι ένα μεσαίου μεγέθους ωδικό πτηνό με μήκος σώματος 21–23 cm (8,3–9,1 in). Έχει μια χαρακτηριστική κορυφή στο κεφάλι και μια μάσκα στο πρόσωπο που είναι μαύρη στο αρσενικό και γκρι στο θηλυκό. Το αρσενικό είναι ένα ζωηρό κόκκινο χρώμα, ενώ το θηλυκό έχει ένα κοκκινωπό λαδί χρώμα. Ο βόρειος καρδινάλιος είναι κυρίως σαρκοφάγος, αλλά τρέφεται επίσης με έντομα και φρούτα. Το αρσενικό συμπεριφέρεται εδαφικά, επισημαίνοντας την περιοχή του με τραγούδι. Κατά τη διάρκεια της ερωτοτροπίας, το αρσενικό ταΐζει με σπόρο το θηλυκό ράμφος με ράμφος. Γεννιέται ένας συμπλέκτης τριών έως τεσσάρων αυγών και παράγονται δύο έως τέσσερις συμπλέκτες κάθε χρόνο. Κάποτε ήταν βραβευμένο ως κατοικίδιο, αλλά η πώλησή του ως πουλί σε κλουβί απαγορεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Νόμο της Συνθήκης για τα αποδημητικά πουλιά του 1918.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .