Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12

Έρευνα: O Τζορτζ Σόρος συνδέεται με 253 παγκόσμιους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης


Ο Τζορτζ Σόρος, πρόεδρος του Soros Fund Management, συμμετέχει σε συνάντηση με υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, διεθνείς εταίρους και τους προέδρους της Λιβερίας, της Σιέρα Λεόνε και της Γουινέας κατά τη διάρκεια της Εαρινής Συνόδου της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, στις 17 Απριλίου 2015. (Chip Somodevilla/Getty Images)

Ο αριστερός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος έχει διασυνδέσεις με 253 παγκόσμιους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με νέα έκθεση του ερευνητικού κέντρου Media Center Business.

Η συντηρητική ομάδα παρακολούθησης, σύμφωνα με το άρθρο της Τρίτης που συντάχθηκε από τον Τζόζεφ Βάσκεζ, αναπληρωτή συντάκτη του MRC για τις επιχειρήσεις και την ελευθερία του λόγου στην Αμερική, και τον Νταν Σνάιντερ, αντιπρόεδρο του MRC Business, υποστήριξε ότι ο Σόρος μπορεί να «διαμορφώσει την κοινή γνώμη σχεδόν σε κάθε ήπειρο» μέσω των διεθνών διασυνδέσεών του. Οι διασυνδέσεις αυτές γίνονται μέσω «πολλών εκατομμυρίων δολαρίων» που καταβάλλονται για την προώθηση της αποκαλούμενης «ατζέντας της ανοιχτής κοινωνίας» του, η οποία, σύμφωνα με την έκθεση, περιλαμβάνει «μερικές από τις πιο ριζοσπαστικές αριστερές ιδέες για τις αμβλώσεις, τη μαρξιστική οικονομία, τον αντιαμερικανισμό, την αποδέσμευση της αστυνομίας, τον περιβαλλοντικό εξτρεμισμό και τον φανατισμό των ΛΟΑΤΚΙ».

«Η παγκόσμια επιρροή του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι τεράστια», σύμφωνα με την ομάδα. «Μια εκτεταμένη ανάλυση της MRC Business ανακάλυψε τουλάχιστον 253 ειδησεογραφικούς και ακτιβιστικούς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο που χρηματοδοτούνται από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις του Σόρος. Αυτές οι ομάδες ασκούν τεράστια δύναμη πάνω στην πληροφόρηση στη διεθνή πολιτική».



Propaganda Czar: Soros Bankrolls 253 Groups to Influence Global Media https://t.co/z1kR2e7ijy

— NewsBusters (@newsbusters) December 8, 2022



Η ομάδα ισχυρίζεται επίσης ότι οι διασυνδέσεις του Σόρος με παγκόσμιους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης τον κάνουν πιο φιλικό με τους δημοσιογράφους που μπορεί να μην τον θεωρούν «στόχο για έρευνα».

Το άρθρο με τίτλο, «Ο Τσάρος της προπαγάνδας: Ο Σόρος χρηματοδοτεί 253 οργανισμούς με σκοπό την επιρροή των Παγκόσμιων Μέσων Ενημέρωσης», είναι το πρώτο από συνολικά τρία που μελετούν τη σχέση του Σόρος με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.


«Αν κοιτάξετε το τοπίο των μέσων ενημέρωσης σήμερα, θα δείτε πως οι περισσότεροι μιλούν από την ίδια σκοπιά», δήλωσε ο Σνάιντερ στο Daily Caller News Foundation. «Οι επιθέσεις εναντίον απλών Αμερικανών φαίνεται να είναι συντονισμένες και σκόπιμες. Έτσι, θελήσαμε να εξετάσουμε το πώς συμβαίνει αυτό και ανακαλύψαμε ότι πολλά χρήματα που προέρχονται από τον Τζορτζ Σόρος πηγαίνουν σε αυτούς τους παράγοντες σε όλο τον κόσμο και στις ΗΠΑ, οι οποίοι όντως πραγματοποιούν μια συντονισμένη επίθεση κατά της ελευθερίας και των αμερικανικών αξιών με τις οποίες όλοι μεγαλώσαμε».

Οι οργανισμοί που χαρακτηρίστηκαν ως επηρεαζόμενοι από τον Σόρος περιλάμβαναν τον οργανισμό εκπαίδευσης δημοσιογράφων The Poynter Institute, ο οποίος φέρεται να έλαβε 492.000 δολάρια από τον Σόρος μεταξύ 2016-2020 για τη χρηματοδότηση του Διεθνούς Δικτύου Ελέγχου Γεγονότων, και το Project Syndicate, γνωστό ως «The World’s Opinion Page», το οποίο έλαβε 1.532.105 δολάρια το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι οργανισμοί Free Press, openDemocracy και Media Democracy Fund, αναφέρονταν επίσης στο άρθρο. Το Αμερικανικό Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο (NPR) φέρεται να έλαβε “600.000 δολάρια από το ίδρυμα του Σόρος το 2016.

«Το χρήμα μιλάει. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που χρειάζονται πόρους για να κρατήσουν τα φώτα αναμμένα, θα εκτελέσουν τις εντολές των δωρητών που παρέχουν τους μισθούς τους», δήλωσε ο Σνάιντερ στο DCNF. «Αυτό έχουμε δει με αυτές τις 253 οργανώσεις που χρηματοδοτεί ο Σόρος. Οι άνθρωποι σε αυτές τις οργανώσεις εκτελούν καθημερινά τις εντολές του Τζορτζ Σόρος».

Το δεύτερο μέρος της έρευνας θα συζητήσει το «πόσα χρήματα έχει διοχετεύσει ο Τζορτζ Σόρος στους 253 ειδησεογραφικούς και ακτιβιστικούς οργανισμούς μέσων ενημέρωσης του παγκόσμιου δικτύου που διαθέτει», ενώ το τρίτο, θα καταδυθεί στα άτομα «των καθιερωμένων μέσων ενημέρωσης που συνδέονται με τον Τζορτζ Σόρος».

Ο Σόρος ήταν ο κορυφαίος δωρητής των Δημοκρατικών υποψηφίων κατά τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, ανέφερε το CNBC. Δώρισε περισσότερα από 128 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως μέσω του φιλελεύθερου PAC Democracy II.

Ο Σόρος έχει προωθήσει συστηματικά τα χρήματά του για τη χρηματοδότηση δημοκρατικών σκοπών, μερικοί από τους οποίους έχουν συμπεριλάβει το αντι-ισραηλινό κίνημα «Μποϊκοτάζ, Αποεπένδυση και Κυρώσεις» και την ανακούφιση των παράνομων μεταναστών στην Καλιφόρνια. Τα ιδρύματά του Open Society Foundations έδωσαν επίσης 220 εκατομμύρια δολάρια σε συμβούλια φυλετικής δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2020, ανέφερε το ίδρυμα.

Ο Σνάιντερ δήλωσε στο DCNF ότι «το κοινό πρέπει να καταλάβει ότι η δημοκρατία μπορεί να υπάρξει μόνο αν τα άτομα εκπληρώνουν την ευθύνη τους».

«Το αμερικανικό κοινό πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν ξυπνήσει και δεν αναλάβει δράση, τότε ο Τζορτζ Σόρος και άνθρωποι σαν και αυτόν, θα κερδίσουν και το όραμά τους για τον κόσμο θα εφαρμοστεί», είπε.

Ακολουθήστε μας στο Telegram @epochtimesgreece
Ακολουθήστε μας στο Facebook @epochtimesgreece

theepochtimes.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .