Πέμπτη, Ιανουαρίου 12

Χρήστος Ζαμπούνης: Ο τέως βασιλιάς δεν θα ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους για προεκλογικούς λόγους

«Αρχηγός κράτους ήταν, έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους», είπε ο Χρήστος Ζαμπούνης για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Χρήστος Ζαμπούνης: Ο τέως βασιλιάς δεν θα ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους για προεκλογικούς λόγους

Την άποψη ότι οι λόγοι για τους οποίους τελικά αποφασίστηκε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος να μην ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους είναι καθαρά προεκλογικοί εξέφρασε ο δημοσιογράφος Χρήστος Ζαμπούνης.

«Η κυβέρνηση με τα δικά της κριτήρια, τα οποία είναι προεκλογικά πήρε αυτή την απόφαση. Πιστεύω ότι την επομένη των εκλογών θα γινόταν (σ.σ. η ταφή) με τιμές αρχηγού κράτους. Δεν έγινε για προεκλογικούς λόγους. Υποθέτω. Αρχηγός κράτους ήταν, έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους,

αλλά αυτή είναι η δική μου γνώμη, δεν έχει καμία σημασία», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

«Το θέμα είναι εάν εμείς σαν έθνος έχουμε συμφιλιωθεί με την ιστορία μας. Γιορτάσαμε το 2021 τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, θυμάται κανείς τους εμφυλίους και τον διχασμό μεταξύ μας; Και πριν 50 χρόνια η Χούντα κατήργησε τη βασιλευομένη Δημοκρατία με ένα αμφιβόλου νομιμότητος δημοψήφισμα» είπε ο Χρήστος Ζαμπούνης.

Ερωτώμενος για το εάν ο τέως βασιλιάς υπήρξε «θύμα» της μητέρας του, Φρειδερίκης απάντησε: «Ήταν δυναμική η Φρειδερίκη… έτρεχε πάνω κάτω όλη την Ελλάδα για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις της, με την προίκα της σώθηκαν από τη φτώχεια πολλές κοπέλες… θέλω να πω δεν είναι απαραιτήτως κακό να έχεις μία δυναμική μητέρα. Ότι δεν είχαν το δικαίωμα οι πολιτικοί της τότε εποχής να κάνουν αυτό που ήθελαν, γιατί σκεφτόντουσαν πως θα “τ’ ακούσουν” από τη Φρειδερίκη, έχουν το δικαίωμα να την κρίνουν έτσι».

Τόνισε, επίσης, πως ο τέως βασιλιάς ουδέποτε εξέφρασε το παράπονό του προς το ελληνικό κράτος και μάλιστα παραδέχτηκε τα λάθη του. «Το ’74 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τον απέκλεισε από την ισότιμη εκλογική αναμέτρηση. Γίνεται ένα δημοψήφισμα και μιλούσε ο ένας. Γι’ αυτό και ο πατήρ Μητσοτάκης το ’88 είπε το περίφημο “unfair”. To να πεις πως το δημοψήφισμα που έκανε ο ιδρυτής της παρατάξεώς σου, ήταν άδικο, ήταν μία δήλωση γενναιότητος» πρόσθεσε.

Αναφορικά με όσους θα παρευρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά, ο δημοσιογράφος είπε πως δεν γνωρίζει σίγουρα. «Φαίνεται πως οι βασιλείς της Ισπανίας θα έρθουν, και φαίνεται ότι και οι Δανοί θα ‘ρθούν… εάν υπήρχε περισσότερος χρόνος, θα ήταν όλοι εδώ γιατί όλοι τον καλούσαν» κατέληξε ο δημοσιογράφος.

 

«Φαίνεται πως οι βασιλείς της Ισπανίας θα έρθουν, και φαίνεται ότι και οι Δανοί θα ‘ρθούν… εάν υπήρχε περισσότερος χρόνος, θα ήταν όλοι εδώ γιατί όλοι τον καλούσαν» κατέληξε ο δημοσιογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .