Παρασκευή, Ιανουαρίου 20

Ακόμη μια φορά κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό .Όλες οι ανθελληνικές κυβερνήσεις τα ίδια λόγια ....Ενώ το θέμα το έχουν κλείσει οι ίδιοι εδώ και χρόνια

Σακελλαροπούλου: Πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο στην συζήτηση με τον Σολτς

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Βερολίνο. με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς

Η Πρόεδρος μίλησε για το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει το θέμα για την Ελλάδα.

Έθεσε τα θέματα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τη τουρκική επιθετικότητα,

καθώς και για το κατοχικό δάνειο .

Αναφερόμενη στην Τουρκία, η Πρόεδρος Σακελλαροπούλου επανέλαβε στον κ. Σολτς την πάγια θέση της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία «το μόνο μέσο επίλυσης διακρατικών διαφορών είναι ο διάλογος με βάση το διεθνές δίκαιο» και δήλωσε ότι η Ελλάδα εκτιμά ιδιαιτέρως τη στάση της Γερμανίας απέναντι στις τουρκικές απειλές, «οι οποίες συνδυάζονται με μια μόνιμη εμπρηστική ρητορική σε πρωτοφανή επίπεδα».

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Πρόεδρος μίλησε για τη σημασία της διατήρησης της συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης «στην καταδίκη της παράνομης ρωσικής εισβολής». Εξέφρασε ακόμη την πλήρη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, λέγοντας ότι αυτό το θέμα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της ΕΕ.

 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .