Παρασκευή, Ιανουαρίου 20

«Μία τρύπα στο νερό» το market pass: Αυξήσεις άνω του 50% σε είδη πρώτης ανάγκης για να επιστρέφεται το… 10%

 Τρομακτικές αυξήσεις και «ψίχουλα» επιδοτήσεις

«Μία τρύπα στο νερό» το market pass: Αυξήσεις άνω του 50% σε είδη πρώτης ανάγκης για να επιστρέφεται το… 10%

Οι αυξήσεις που καταγράφονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχουν ξεπεράσει κατά μέσο όρο το 50% και έτσι το πολυδιαφημιζόμενο market pass, οι αιτήσεις για το οποίο θα ξεκινήσουν την 1η Φεβρουαρίου και οι πληρωμές την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα, ξεκινώντας από τον Μάρτιο, καθίσταται μία μεγάλη πολιτική «τρύπα στο νερό».

Με λίγα λόγια οι αυξήσεις θα φτάνουν το 50% και το market pass θα επιστρέφει στον καταναλωτή ένα 10%!

Υπενθυμίζουμε πως το μηνιαίο όριο αγορών ανά νοικοκυριό, επί του οποίου λαμβάνει την ενίσχυση 10%, ανέρχεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και έως 1.000 ευρώ αγορές.

Τα ποσά φαντάζουν αστεία μπροστά στις ανατιμήσεις.

Να πούμε επίσης ότι αυτές οι «επιδοτήσεις» δεν είναι «δώρο» της κυβέρνησης, καθώς προέρχονται από τους φόρους του ελληνικού λαού.

Το 24% ΦΠΑ που πληρώνουν όλοι στις ανατιμημένες τιμές, βγάζει τεράστια έσοδα για το κράτος το οποίο επιλέγει να δώσει ένα πολύ μικρό μέρος πίσω στους πολίτες για να αναφωνήσουν «τι καλά, ανάσανα».

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) αποκαλύπτει ότι οι αυξήσεις στον ελληνικό καφέ, το κοτόπουλο, το ελαιόλαδο, το ψωμί, τα μακαρόνια και στις φρυγανιές, δηλαδή σε βασικά προϊόντα διατροφής, ξεκινούν από 8% και φτάνουν το εξωπραγματικό 81,27%.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/mia-trypa-sto-nero-to-market-pass-ayksiseis-ano-tou-50-se-eidi-protis-anagkis-gia-na-epistrefetai-to-10/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .