Πέμπτη, Ιανουαρίου 26

Λαβρόφ: Πλέον έχουμε πραγματικό πόλεμο Δύσης - Ρωσίας

Λαβρόφ: Πλέον έχουμε πραγματικό πόλεμο Δύσης - Ρωσίας

Για πραγματικό και όχι υβριδικό πόλεμο μεταξύ Δύσης και Ρωσίας στην Ουκρανία, έκανε λόγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από τη Νότια Αφρική όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.

Κατηγορώντας την Δύση για την προμήθεια όπλων αξίας δισ. ευρώ στο Κίεβο, ο  Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης δεν μπορεί πλέον να οριστεί ως «υβριδικός πόλεμος», αλλά είναι πιο κοντά σε πραγματικό πόλεμο.

«Όσον αφορά στο τι συμβαίνει στην Ουκρανία, μιλάμε για το γεγονός ότι δεν πρόκειται πλέον για έναν υβριδικό πόλεμο, αλλά για πραγματικό, η Δύση προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό εναντίον της Ρωσίας, προσπαθώντας να καταστρέψει οτιδήποτε ρωσικό έχει απομείνει στην Ουκρανία. Από τη γλώσσα μέχρι τον πολιτισμό -που υπάρχουν εκεί εδώ και αιώνες- ενώ επίσης έχουν απαγορεύσει και στους πολίτες να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα», ανέφερε ο Σεργκέι Λαβρόφ, μετά την συνάντηση που είχε με τον Νοτιοαφρικανό ομόλογό του, Ναλέντι Παντόρ.

«Στην Ουκρανία, όλα αυτά είναι κοινή πρακτική. Τόσο ο πρώην πρόεδρος (της Ουκρανίας) Ποροσένκο όσο και ο νυν Ζελένσκι, εξελέγησαν έχοντας ως σύνθημα την ειρήνη και αμέσως μετά την εκλογή τους μετατράπηκαν σε πρόεδρους πολέμου, Ρωσοφοβικούς προέδρους», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο Λαβρόφ αναφέρθηκε επίσης στις κοινές ναυτικές ασκήσεις μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής που έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα. Όπως είπε, η Μόσχα δεν επιθυμεί «σκάνδαλα». Ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία παρείχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια για τις στρατιωτικές ασκήσεις, απαντώντας για την κριτική σχετικά με τις ασκήσεις.

 .zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .