Δευτέρα, Ιανουαρίου 30

Ο εκρηκτικός συνδυασμός που φθείρει τον εγκέφαλο και αυξάνει τον κίνδυνο για άνοια

 Αυτός ο συνδυασμός αυξάνει κατά 24% τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας

Ο εκρηκτικός συνδυασμός που φθείρει τον εγκέφαλο και αυξάνει τον κίνδυνο για άνοια

Η άνοια αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ιατρική κοινότητα, τα επόμενα χρόνια. Ήδη τα περιστατικά άνοιας, παγκοσμίως έχουν αυξηθεί σε σχέση με τη προηγούμενη δεκαετία και ο ρυθμός αύξησης είναι ανησυχητικός.

Στρες και εξάντληση. Σας λένε τίποτα αυτές οι δύο δυσάρεστες καταστάσεις; 70% του πλανήτη υποφέρει από έντονο στρες και νιώθει ότι έχει “καεί”.

Αυτός ο συνδυασμός αυξάνει κατά 24% τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας.

Το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι πραγματοποίησε έρευνα γύρω από την άνοια και παρουσίασε τα αποτελέσματα.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 68.000 άτομα για 45 χρόνια καταγράφοντας τα συμπτώματά τους.

Όσοι βιώνουν έντονο στρες και εξαντλούνται στο χώρο εργασίας στις ηλικίες των 30 ετών εώς 45 έχουν 24% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια μετά τα 60 έτη.

Μεγαλύτερο κίνδυνο από την έρευνα φαίνεται πως έχουν οι άνδρες.

pronews.gr στο Instagram

Τα αισιόδοξα μηνύματα της έρευνας είναι ότι 40 λεπτά άσκηση την ημέρα μειώνουν τα επίπεδα στρες και δυναμώνουν τον εγκέφαλο που αποκτά ένα δίχτυ προστασίας απέναντι στα σημάδια της άνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.