Κυριακή, Ιανουαρίου 8

Φαίδρα Παπανδρέου στο ΘΕΜΑ: «Σέβομαι το επώνυμο, αλλά δεν το εκμεταλλεύομαι»

 Η 17χρονη κόρη του Νίκου Παπανδρέου δηλώνει ότι επιθυμεί να σπουδάσει Ψυχολογία, με έμφαση στην ανάλυση της προσωπικότητας των εγκληματιών, χαρακτηρίζει cool τη γιαγιά της Μαργαρίτα  και μιλάει  για τη μοναδική παρουσία της στην πασαρέλα

faidra-papandreou_xr
Τα φώτα της δημοσιότητας συγκεντρώνει τον τελευταίο καιρό η 17χρονη κόρη του Νίκου Παπανδρέου, Φαίδρα, με αφορμή τη συμμετοχή της στη μεγάλη γιορτή μόδας Madwalk 2022, καθώς συνεργάζεται ως μοντέλο με τη σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη, η οποία της εμπιστεύεται τις καλύτερες δημιουργίες της. Ωστόσο τα μελλοντικά σχέδιά της, όπως αποκαλύπτει στο «ΘΕΜΑ», δεν έχουν ως επίκεντρο το μόντελινγκ. Αλλωστε είναι ακόμα μαθήτρια Γ’ Λυκείου -στο St. Catherine’s British School- κι εκείνο που την ενδιαφέρει πρωτίστως σε τούτη τη φάση είναι οι σπουδές της.

Η όμορφη κόρη του Νίκου Παπανδρέου και της Αλεξίας Κληρονόμου επιθυμεί να σπουδάσει Ψυχολογία, με έμφαση στην ανάλυση της προσωπικότητας ενός εγκληματία.

Γι’ αυτόν τον λόγο, παρότι είναι ένα από τα μοντέλα που εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια επιλέγει για τις πασαρέλες της η Σίλια Κριθαριώτη, όπως έγινε με την προώθηση της pret-a-porter συλλογής της 5226 ή με τις πιο haute couture δημιουργίες της, έφτασε να απορρίψει μέχρι και προτάσεις από το εξωτερικό, όπως και άλλες από το εσωτερικό, κρίνοντας ότι είναι πολύ νωρίς να μπει στον χώρο ασχολούμενη αποκλειστικά με τη μόδα. Μάλιστα, σύμφωνα με τις δικές της εκμυστηρεύσεις, η σχέση της με τον χώρο θα ήθελε να αφορά μελλοντικά μόνο το πεδίο του fashion management και αφού πρώτα σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο. Ως εκ τούτου είναι λογικό να βλέπει το μόντελινγκ αυτή την περίοδο περισσότερο ως χόμπι και ως μια ευκαιρία να αποκομίσει εμπειρίες.
faidra-papandreou-pasararela-10
H Φαίδρα Παπανδρέου στην επίδειξη της Σίλιας Κριθαριώτη

Αφορμή για την ενασχόλησή της με τον χώρο αποτέλεσε η γνωριμία της με την κορυφαία Ελληνίδα σχεδιάστρια, μέσω των δίδυμων κορών της -Ελισάβετ και Ειρήνη-, που είναι συμμαθήτριες και στενές φίλες της εδώ και χρόνια.
Με το ένστικτό της η Σίλια Κριθαριώτη διέκρινε ότι η εξωτερική εμφάνιση και ο αέρας που διαθέτει η ψηλόλιγνη εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου είναι προσόντα που μπορούν να την κάνουν ένα από τα κορυφαία της μοντέλα. Δεν δίστασε μάλιστα να την επιλέξει σε ηλικία 15 ετών και μετά τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειάς της να της δώσει την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο της στον χώρο της μόδας και να περπατήσει για πρώτη φορά στην πασαρέλα του Madwalk του 2020.

Στη συνέντευξή της στο «ΘΕΜΑ» η Φαίδρα ανοίγει την καρδιά της και μιλά για τους γονείς, με τους οποίους διατηρεί άψογες σχέσεις, καθώς όχι μόνο δεν την καταπιέζουν, αλλά μετά από συζητήσεις τη βοηθούν να παίρνει τις πιο σωστές αποφάσεις που την αφορούν, όπως τονίζει. Το ίδιο ισχύει, μας λέει, και με τη γιαγιά της Μαργαρίτα Παπανδρέου, την οποία για την ηλικία της βρίσκει πολύ cool.

Η καταγωγή της από μια εξόχως πολιτική οικογένεια που έχει αναδείξει μάλιστα τρεις πρωθυπουργούς δεν φαίνεται αρκετή για να την κάνει να σκέφτεται μια μελλοντική της εμπλοκή στα κοινά. «Δεν νομίζω ότι η πολιτική είναι για μένα», δηλώνει και βρίσκει ευκαιρία να ξεκαθαρίσει ότι τιμά και σέβεται μεν το όνομα της οικογένειας, αλλά δεν θέλει να το εκμεταλλεύεται.

- Εχεις όλα τα φόντα για να ασχοληθείς με τον χώρο της μόδας, αλλά και να καθιερωθείς σε ένα τόσο απαιτητικό επάγγελμα. Είναι το μόντελινγκ ένα επάγγελμα που σου ταιριάζει ως προσωπικότητα ή το βλέπεις ως χόμπι;
Μου έχει γίνει ανεπίσημη πρόταση για δουλειά στο εξωτερικό, αλλά οι γονείς μου δεν συμφωνούν. Και εγώ όμως πιστεύω ότι δεν πρέπει να ασχοληθώ από τόσο μικρή ηλικία.

- Είσαι μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, κάτι που σημαίνει πως ετοιμάζεσαι για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Εχεις επιλέξει κάποια κατεύθυνση ή σχολή της αρεσκείας σου; Ποιος είναι ο στόχος για φέτος;
Για τώρα θέλω να ασχοληθώ με το Fashion Management και Marketing στην αγορά της ένδυσης. Mε ενδιαφέρει, επίσης, και η ψυχολογία των εγκληματιών - δηλαδή το σκεπτικό ενός εγκληματία. Πώς φτάνει ένας άνθρωπος να κάνει σοβαρά εγκλήματα κατά τον συνάνθρωπό του;
202203010926090_7320_ALEXIA_KLIRONOMOY_NIKOS_PAPANDREOY_FEDRA_PAPANDREOY_2422022
Με τους γονείς της Νίκο και Αλεξία

- Οι γονείς σου σε συμβουλεύουν πάνω στο θέμα των σπουδών προκειμένου να κάνεις μια σωστή επιλογή για το μέλλον ή θέλεις να είναι μια δική σου απόφαση;
Το πρώτα άτομα στα οποία απευθύνομαι όταν έχω θέματα που με απασχολούν είναι οι γονείς μου. Είναι ελεύθεροι σε νοοτροπία και δεν με καταπιέζουν. Πολλές φορές δεν είναι μόνο γονείς, αλλά και οι καλύτεροί μου φίλοι!

- Θα ήθελες να μας μιλήσεις για εκείνους; Ποιος είναι ο περισσότερο αυστηρός αλλά και με ποιον μοιράζεσαι τις σκέψεις σου; Μοιράζομαι τις σκέψεις μου και με τους δύο, αλλά τα προσωπικά μου θέματα τα συζητάω περισσότερο με τη μητέρα μου. Εχουμε έντονες συζητήσεις μεταξύ μας για τα πάντα ,ακόμα και για πολιτικά θέματα.

- Ως προσωπικότητα δείχνεις φιλική. Τι σημαίνει για εσένα φιλία; Κρατάς παιδικές φιλίες μέχρι σήμερα;
Κλείσιμο
Εχω κρατήσει αρκετές στενές φιλίες από μικρή. Για μένα, μια καλή φίλη είναι εκείνη που μου λέει πάντα την αλήθεια, όποια και αν είναι αυτή και φυσικά εκείνη που με υποστηρίζει και όταν δεν είμαι παρούσα σε κάποιες συζητήσεις.

- Ποια είναι τα χόμπι σου και τι σου αρέσει να κάνεις τον ελεύθερο χρόνο σου;
Μου αρέσει να ζωγραφίζω. Μάλιστα αυτό που προσπαθώ πάντα είναι να εκφράσω μέσα από τα έργα μου σύγχρονα θέματα.

Η παράδοση

Από τη συζήτηση με τη Φαίδρα-Μαργαρίτα Παπανδρέου δεν θα μπορούσε να λείπει η σχέση της με την πολιτική ιστορία της οικογένειάς της, τον προπάππου της Γεώργιο Παπανδρέου, τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και τρεις φορές πρωθυπουργό παππού της Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και τον θείο της και πρώην πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου. Οπως παραδέχεται, μπορεί ο παππούς της όταν εκείνη γεννήθηκε να είχε φύγει αρκετά χρόνια από τη ζωή, ωστόσο μεγαλώνοντας οι δικοί της άνθρωποι φρόντισαν να την ενημερώσουν για την πολιτική δράση της οικογένειας.

- Φέρεις ένα επίθετο με μεγάλη πολιτική ιστορία. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτό; Θα έμπαινες στη διαδικασία κάποια στιγμή στο μέλλον να ασχοληθείς με την πολιτική;
Δεν νομίζω ότι η πολιτική είναι για μένα. Ως προς το επώνυμό μου, δεν πιστεύω ότι έχω αποκτήσει οποιονδήποτε αέρα μόνο και μόνο επειδή λέγομαι Παπανδρέου. Σέβομαι το επίθετό μου και το τιμώ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το εκμεταλλεύομαι. Ετσι μου έχουν μάθει οι γονείς μου από μικρή ηλικία.

- Ο παππούς σου Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε μεγάλο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου, ωστόσο δεν τον πρόλαβες στη ζωή.
Τον παππού μου τον γνωρίζω μέσα από αυτά που μου λένε άλλοι για εκείνον.

- Αλήθεια, η σχέση σου με τη γιαγιά Μαργαρίτα Παπανδρέου ποια είναι;
Την αγαπάω πολύ. Είναι πολύ cool άτομο και πολύ προσγειωμένη. Αποπνέει μια ηρεμία που τη μεταδίδει σε όλους γύρω της. Ευτυχώς που έχει φτάσει σε τόσο μεγάλη ηλικία! Ετσι πρόλαβα να τη γνωρίσω καλά.

«Ερωτες στο παρασκήνιο»

Εκτός από το διάβασμα, τη ζωγραφική και τη γυμναστική, η Φαίδρα Παπανδρέου βρίσκει χρόνο και για τη μελέτη εξωσχολικών βιβλίων. Ειδικά για τις ημέρες αυτές των γιορτών έχει επιλέξει το τελευταίο βιβλίο του αγαπημένου της συγγραφέα, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον πατέρα της Νίκο Παπανδρέου.

- Εχεις διαβάσει κάποια από τα βιβλία του πατέρα σου, Νίκου Παπανδρέου; Αλήθεια πώς είναι τις στιγμές του συγγραφικού οίστρου;
Εχω ξεκινήσει να διαβάζω το καινούριο του μυθιστόρημα «Ερωτες στο παρασκήνιο». Το τελειώνω τώρα στις διακοπές από το σχολείο. Οταν είναι σε φάση συγγραφικής δημιουργίας, και βόμβα να σκάσει δίπλα του δεν ακούει τίποτα! Ούτε εμάς, ούτε το σκυλί, ούτε τίποτα! Το εν λόγω μυθιστόρημα είναι μια ιστορία έρωτα και πολιτικής και ταυτόχρονα μια ιστορία έρωτα για την πολιτική. Πρωταγωνιστές, γυναίκες και άνδρες, με πάθος και όραμα, που συνεργάστηκαν για να αλλάξουν τη χώρα τους και τον κόσμο γύρω τους.
https://www.protothema.gr/greece/article/1324431/faidra-papandreou-sevomai-to-eponumo-alla-den-to-ekmetalleuomai/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .