Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

ΑΔΑΕ: Ζητά επιπλέον στοιχεία από τον Αλέξη Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις

Τι αναφέρει η απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής που αναρτήθηκε στη Διαύγεια

alexis_tsipras_2_main_press
Επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση των παρακολουθήσεων θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

Η ΑΔΑΕ θα αποστείλει αίτημα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο θα ζητάει τον εμπλουτισμό του ερωτήματος που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ, στις 7 Δεκεμβρίου 2022, με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου, που σχετίζονται με τα πρoαναφερόμενα δημόσια πρόσωπα και την πιθανότητα άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας τους μέσω των αριθμών αυτών.

Η σχετική απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής έχει αναρτηθεί και στη Διαύγεια, ενώ έρχεται σε συνέχεια του συμπληρωματικού υπομνήματος που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας στην ΑΔΑΕ, στις 7 Δεκεμβρίου.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση της ΑΔΑΕ

Η ΑΔΑΕ όπως είναι γνωστό, προχωράει στη σύσταση ομάδας ελέγχου η οποία θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις των ΟΤΕ, COSMOTE, Vodafone και Wind Hellas, καθώς και σε όποιον άλλον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών θεωρηθεί αναγκαίο.

Ο σκοπός είναι να πραγματοποιηθεί έλεγχος σχετικά με το εάν έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών, όπως προκύπτει από έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Επικεφαλής της Ομάδας Ελέγχου θα είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αρχής Χρήστος Ράμμος.


protothema.gr στο Google News

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.