Τετάρτη, Ιανουαρίου 4

Νέο οικονομικό σκάνδαλο με βουλευτή της ΝΔ


Νέο οικονομικό σκάνδαλο με βουλευτή της ΝΔ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις  με τον βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμη Χειμάρα. Ο βουλευτής υπέβαλε ήδη  την παραίτηση του . Βρισκόταν  στο επίκεντρο καταγγελιών για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και συγκεκριμένα για απευθείας αναθέσεις από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε εταιρεία του.

Ο Θεμ. Χειμάρας είναι βουλευτής Φθιώτιδας από τον Ιούλιο του 2019. Γόνος του παλαιού βουλευτή της ΝΔ, δις νομάρχη Φθιώτιδας, μία φορά νομάρχη Σάμου και συγκεντρωσιάρχης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993 Θανάση Χειμάρα, ο Θεμ. Χειμάρας διατέλεσε από τον Νοέμβριο 2014 έως τον

Ιούλιο 2019 αντιπεριφερειάρχης του Κώστα Μπακογιάννη και εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

Εκτός όμως από βουλευτής είναι και επιχειρηματίας.

Ειδικότερα, επιχειρεί στον χώρο των εκτυπώσεων με μια εταιρεία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λαμία, στην εκλογική του περιφέρεια.

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του βουλευτή αλλά και από τα σχετικά έγγραφα στο ΓΕΜΗ, από τον Νοέμβριο του 2005 ο ίδιος είναι διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος της επιχείρησης εκτυπώσεων Θέμης Χειμάρας και Σία ΕΕ, με διακριτικό τίτλο NeXtshop, στη Λαμία. Σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του καταστατικού τον Ιούνιο του 2020, ο ίδιος ορίζεται διαχειριστής, εκπρόσωπος και διευθυντής της εταιρείας, με τον Δ.Τ. που συμμετέχει με ποσοστό 1% να ορίζεται ετερόρρυθμος εταίρος. Στη δε δήλωση πόθεν έσχες του βουλευτή του 2020 η εταιρεία είναι δηλωμένη κανονικά.

Σύμφωνα με στοιχεία για τη δραστηριότητα της εταιρείας του βουλευτή στη Διαύγεια διαπιστώνει κανείς με έκπληξη ότι τόσο την πενταετία που χρημάτισε αντιπεριφερειάρχης του Κ. Μπακογιάννη όσο και την περίοδο που διατελεί βουλευτής του Κυρ. Μητσοτάκη η εταιρεία συνεχίζει να συνάπτει εκατοντάδες συμβάσεις με πλήθος φορέων του δημοσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί στη Διαύγεια μετά την 7η Ιουλίου 2019, οι συμβάσεις της Θέμης Χειμάρας και Σία ΕΕ ξεπερνούν τις 270, περιλαμβάνουν πλήθος δήμων της εκλογικής περιφέρειάς του και άλλους δημόσιους φορείς και του έχουν αποφέρει τουλάχιστον 400.000 ευρώ μέσα σε διάστημα τριάμισι ετών.

Πρόκειται στην πλειονότητά τους για συμβάσεις που αφορούν προμήθεια φωτοτυπικού υλικού, γραφικής ύλης, σφραγίδων, ημερολογίων, αφισών, εκτυπώσεων, βιβλιοδετήσεων, αναλώσιμων, φυλλαδίων και γενικότερα προμήθειες συναφείς με την επιχειρηματική δραστηριότητά του.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μελετώντας τις εκατοντάδες συμβάσεις δεν προκύπτουν υπερτιμολογήσεις ή αισχροκέρδεια αλλά μια συνεχής και αδιάκοπη ροή εργασιών προς την εταιρεία του, με το ανάλογο αντίτιμο.

Αναλυτικά, τη μερίδα του λέοντος λαμβάνει από τον Δήμο Λαμιέων, με περισσότερες από 100 συμβάσεις, άνω των 160.000 ευρώ συνολικά. Η περίπτωση του εν λόγω δήμου έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού, εκτός από «βάση» του βουλευτή, η Λαμία αποτελεί και τον δήμο που διοικεί ο επιστήθιος φίλος του Ευθύμης Καραΐσκος, για τον οποίο ο βουλευτής μιλάει με τα καλύτερα λόγια. Όπως είχε δηλώσει σε προεκλογική συνέντευξή του, με τον δήμαρχο Ευθ. Καραΐσκο «είμαστε πάρα πολλά χρόνια, είμαστε από παιδιά μαζί. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχω υπογράψει ποτέ ένα χαρτί που δεν θα το δει ο Θύμιος, έτσι; Αυτή είναι η σχέση μου με τον Θύμιο. Είμαι δίπλα του και είναι δίπλα μου».

Ολόκληρη η δήλωση παραίτησης του κ. Χειμάρα είναι η εξής:

Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω.

Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα.

Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή.

Τι απαντά ο Θέμης Χειμάρα σε ΣΥΡΙΖΑ για απευθείας αναθέσεις και σε δεύτερη εταιρεία συμφερόντων του

Ο Θέμης Χειμάρας σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες (3/1) αναφέρει ότι είχε αποχωρήσει πριν από την εκλογή του ως βουλευτής από την εταιρεία Smarts IKE, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ τον καταγγέλλει για εικονική μεταβίβαση και μάλιστα τονίζει ότι η Smarts IKE μετά τις εκλογές του 2019 πολλαπλασίασε τον κύκλο εργασιών της και πήρε 44 έργα από δημόσιους φορείς συνολικού ύψους 902.000. «Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847€, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020» προσθέτει στην απάντησή του ο Χειμάρας.

Αναλυτικά η απάντηση του Θέμη Χειμάρα στις νέες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ:

Σε συνέχεια της αρχικής δήλωσής μου, με την οποία αναφερόμουν σε ενέργειές για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου, ενημερώνω ότι χθες ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και αποχώρησα από την εταιρεία.

Τα εταιρικά μου μερίδια μεταβιβάστηκαν στους εργαζόμενους-συνεργάτες μου, που έχουν συνδέσει τη δική τους ζωή, με την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μας, τα τελευταία 16 χρόνια.

Σε σχέση δε, με τα όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, σας γνωρίζω τα εξής:

Σχετικά με τη “πηγή προέλευσης” του ποσού των 49.500 ευρώ, για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Θέμης Χειμάρας & ΣΙΑ ΕΕ το 2020, είναι προφανές ότι τα δηλωθέντα από εμένα εισοδήματα, το υπερκαλύπτουν.

Αναφορικά με τη συμμετοχή μου στην εταιρεία SMARTS IKE, όφειλαν να γνωρίζουν ότι είχα αποχωρήσει από αυτή, πριν την εκλογή μου στο Βουλευτικό αξίωμα.

Η αποχώρησή μου, έναντι τιμήματος 65.847 ευρώ, έχει συμπεριληφθεί στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2020.

Επίσης, όφειλαν να γνωρίζουν, ότι δεν απαιτείται η κατάθεση του ποσού αυτού στον λογαριασμό μου, αφού δεν πρόκειται για αύξηση ή μείωση του εταιρικού κεφαλαίου της επιχείρησης, αλλά για μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων που μπορεί να γίνει νόμιμα με ιδιωτικό συμφωνητικό.

Τέλος, όσον αφορά τις ανυπόστατες αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν φέρω την ευθύνη, για τη μελλοντική πορεία μιας εταιρείας από την οποία έχω αποχωρήσει τυπικά και ουσιαστικά, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν με αφορούν.

Η ανάγκη εφεύρεσης φανταστικών σεναρίων και νέων μυθιστορημάτων, πέφτουν για άλλη μια φορά στο κενό.

Ο καθένας έχει την πορεία του, την ιστορία του και κρίνεται από τους πολίτες για την προσφορά και το έργο του.

ΣΥΡΙΖΑ:  Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν διαγράψει τον κ. Χειμάρα, καλύπτει και επισήμως το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα

Στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απευθύνεται με νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητώντας την απομάκρυνση του βουλευτή Φθιώτιδος, Θεμιστοκλή Χειμάρα.

Στην ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χειμάρας ανακοίνωσε ότι αποχώρησε τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, από την εταιρεία που έλαβε πάνω από 400 χιλ. ευρώ από δημόσιους φορείς, ανήμερα της αποκάλυψης ότι από το 2020 παραβιάζει το συνταγματικά προβλεπόμενο ασυμβίβαστο. Η ανακοίνωση αυτή του κ. Χειμάρα αποτελεί καραμπινάτη ομολογία του πλιάτσικου στο δημόσιο χρήμα για πάνω από 2 χρόνια. Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τον κ. Μητσοτάκη. Ή διαγράφει τον κ. Χειμάρα ή καλύπτει και επισήμως το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .