Παρασκευή, Ιανουαρίου 13

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προσφυγή στο ΕΔΑΔ για τους χειρισμούς δικαστών και εισαγγελέων που «την κατέστρεψαν»

Πέραν της προσφυγής στο ΕΔΑΔ, θα καταθέσει αγωγές κακοδικίας κατά των εισαγγελέων και των δικαστών  που έχουν εμπλακεί στην υπόθεσή της

pispirigkou1
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει η Ρούλα Πισπιρίγκου, που θα στραφεί κατά των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που την κατέστησαν κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης της κυρίας Πισπιρίγκου, η αγωγή θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών. Παράλληλα, θα απευθυνθεί και στην ελληνική Δικαιοσύνη, όπου θα καταθέσει «αγωγές κακοδικίας, ζητώντας μεγάλη χρηματική ικανοποίηση και από όλους όσους Εισαγγελείς και Δικαστές την κατέστρεψαν».

Ειδικότερα, πλην των μηνύσεων και αγωγών για αποζημίωση με 1 εκατ. ευρώ κατά των ΚαρακούκηΚαλόγρηαΛέωνΣπηλιοπούλου, η κυρία Πισπιρίγκου θα προσφύγει στο ΕΔΑΔ κατά του ελληνικού κράτους.

Όπως υποστηρίζει ο συνήγορός της, η προσφυγή θα γίνει για τις ενέργειες των εισαγγελέων Ελευθεριάνου και Μαστραντωνάκη και κατά των δικαστών Σαλάππα και Τζωρτζάτου γιατί αγνόησαν «νόμιμες ιατροδικαστικές εκθέσεις νεκροψίες και νεκροτομές και νόμιμη πραγματογνωμοσύνη της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών κας Αγγελικής Τσιόλα, της επίλεκτης ιατροδικαστού Αθηνών κας Χριστίνας Τσάκωνα και του επίλεκτου ιατροδικαστού Πειραιώς κου Σωκράτη Τσαντίρη».

Παράλληλα, αναφέρει η υπεράσπιση, αγνοήθηκαν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και μαρτυρικές καταθέσεις του τακτικού ιατροδικαστού Λαρίσης κου Κραββαρίτη, του τακτικού ιατροδικαστού και παθολογοανατόμου κου Συμεών Μεσογίτη, την μαρτυρική κατάθεση και την ιατροδικαστική έκθεση της ιατροδικαστού,  πραγματογνώμονος από τον πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου Αθηνών κας Ουρανίας Δημακοπούλου και τη μαρτυρική κατάθεση του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη.

Ο κ. Κούγιας υποστηρίζει ότι οι δικαστές και εισαγγελείς αγνόησαν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, όσον αφορά τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και στο πώς ανατρέπεται «και με μία κωμικού νομικού/επιστημονικού περιεχομένου απλή έκφραση γνώμης δύο αυτοδιορισμένων ιατροδικαστών», άσκησαν παράνομα ποινικές διώξεις στην Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία βάσει αυτών, κρίθηκε προφυλακιστέα χωρίς να συντρέχει κάποια από τις προϋποθέσεις.



https://www.protothema.gr/greece/article/1328449/roula-pispirigou-prosfugi-sto-edad-gia-tous-heirismous-dikaston-kai-eisaggeleon-pou-tin-katestrepsan/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .