Παρασκευή, Ιανουαρίου 27

Συνταξιούχοι: Στα κάγκελα για τις δήθεν αυξήσεις - «Μητσοτάκης και Χατζηδάκης εξαπάτησαν τους συνταξιούχους»

Από τα 2.500.000, σχεδόν οι μισοί (το 44,33%) είτε δεν πήραν καθόλου, είτε πήραν ψίχουλα


Την οργή των συνταξιούχων προκάλεσε η αποκάλυψη της πραγματικότητας μετά την καταβολή των πολυδιαφημισμένων αυξήσεων.Το γεγονός ότι από τους 2.500.000 συνταξιούχους σχεδόν οι μισοί (το 44,33%) είτε δεν τις πήραν καθόλου είτε πήραν πολύ μικρά ποσά, σε συνδυασμό με τη θηριώδη ακρίβεια στα καύσιμα, στην ενέργεια και στα τρόφιμα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, που δεν μπορεί να καλλωπιστεί πίσω από νέες υποσχέσεις για έκτακτες προεκλογικές παροχές.

Σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων σημειώνει ότι «Μητσοτάκης και Χατζηδάκης εξαπάτησαν τους συνταξιούχους» και καταγγέλλει πως «το μεγαλείο της κοροϊδίας του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και του πολιτικού του προϊσταμένου, του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε!

Ανακοίνωσαν αυξήσεις στις συντάξεις και, για να καλύψουν την ντροπή από το πετσόκομμα που υπέστησαν πάνω από 1.168.000 δικαιούχοι, φρόντισαν να τις συνδέσουν με παλιότερες αυξήσεις-ψίχουλα που έδωσαν τον Δεκέμβριο! 

Μιλάμε για την απόλυτη έννοια της ξεφτίλας, για την αποθέωση της δημιουργικής λογιστικής. Μόνο που με τέτοια “κολπάκια”, κύριε Χατζηδάκη, δεν γεμίζει το πιάτο του συνταξιούχου για μεσημεριανό, ούτε ζεσταίνεται το σπίτι του. Δεν μπορεί ο συνταξιούχος να ζήσει με ψεύτικες υποσχέσεις, ούτε με λογιστικές μειώσεις της προσωπικής διαφοράς ούτε με αυξήσεις-φιλοδώρημα 2 και 3 και 5 και 10 ευρώ τον μήνα. Είναι ντροπή σας να εμπαίζετε τους συνταξιούχους»!

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες, υπό την κατακραυγή της κοινής γνώμης, η κυβέρνηση σκόπιμα αφήνει να διαχέεται η φημολογία περί νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης αποκλειστικά για όσους συνταξιούχους εξαιτίας της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου δεν έλαβαν ολόκληρη την αύξηση του 7,75%. Το ποσό, που μπορεί να φτάνει τα 400 ευρώ αναλόγως των κριτηρίων που θα τεθούν, θα δοθεί λίγο πριν από το Πάσχα ή και τις εκλογές.

Παραπλάνηση

Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Εργασίας συνεχίζει να παραπλανά τους συνταξιούχους, λέγοντας ότι ακόμη και όσοι δεν δικαιούνται αύξηση είδαν μεγαλύτερες απολαβές λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης. 

Αυτό που αποσιωπά είναι ότι η κατάργηση αυτή αφορά όσους έχουν άνω των 12.000 ευρώ ετησίως και επιβλήθηκε λόγω δικαστικών αποφάσεων. Αντιθέτως, αυτή που διατηρείται είναι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΑΣ), που επιβλήθηκε το 2010.

«Στο υπουργείο Εργασίας καλό είναι να μάθουν ότι δεν συνιστά αύξηση η έκτακτη οικονομική ενίσχυση» τονίζει το ΕΝΔΙΣΥ. «Η έννοια της αύξησης έχει μόνιμα χαρακτηριστικά στις αποδοχές των δικαιούχων. Ετσι, για να μην παίζουμε με τις λέξεις και δημιουργούμε εντυπώσεις. Αλλωστε, οι ίδιοι οι δικαιούχοι αυτής της “έκτακτης” ενίσχυσης, που την έλαβαν τον περασμένο Δεκέμβριο, γνωρίζουν καλά ότι σήμερα, που θα πάνε στα ΑΤΜ για να δουν τη σύνταξή τους, δεν θα την ξαναλάβουν.Αρα άνθρακες ο θησαυρός των 250 ευρώ. Επίσης, στο υπουργείο Εργασίας δεν χρειάζεται να κρύβονται όταν αναφέρονται στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Ας βάλουν μπροστά από τη συγκεκριμένη φράση και τη λέξη “φορολογική”.

Μόνο, άλλωστε, το φορολογικό σκέλος της ειδικής εισφοράς καταργήθηκε. Η ίδια η εισφορά παρέμεινε ανέπαφη και καταβάλλεται κανονικά από τους συνταξιούχους. Ετσι εξηγείται άλλωστε, πώς οι “δύσμοιροι” δικαιούχοι της συγκεκριμένης “αύξησης” διαπίστωσαν ότι έλαβαν προσθήκη στις αποδοχές τους, ποσά στα επίπεδα των 2, 3, 5 ή ακόμα και… 6 ευρώ τον μήνα».

δημοκρατία 27/1/23

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου του ΕΝΔΙΣΥ:

Μητσοτάκης και Χατζηδάκης εξαπάτησαν τους συνταξιούχους! Σχεδόν οι μισοί έμειναν χωρίς αύξηση ή έλαβαν πολύ μικρότερη από την αναμενόμενη

Το «μεγαλείο» της κοροϊδίας του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και του πολιτικού του προϊστάμενου, του πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ολοκληρώθηκε! Ανακοίνωσαν αυξήσεις στις συντάξεις και για να καλύψουν την ντροπή από το πετσόκομμα που υπέστησαν πάνω από 1.168.000 δικαιούχοι, φρόντισαν να τις συνδέσουν με παλιότερες αυξήσεις «ψίχουλα» που έδωσαν τον Δεκέμβριο! 

Μιλάμε για την απόλυτη έννοια της ξεφτίλας, για την αποθέωση της δημιουργικής λογιστικής. Μόνο που με τέτοια «κολπάκια» κύριε Χατζηδάκη, δεν γεμίζει το πιάτο του συνταξιούχου για μεσημεριανό, ούτε ζεσταίνεται το σπίτι του. 

Δεν μπορεί ο συνταξιούχος να ζήσει με ψεύτικες υποσχέσεις, ούτε με λογιστικές μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, ούτε με αυξήσεις – φιλοδώρημα 2 και 3 και 5 και 10 ευρώ το μήνα. Είναι ντροπή σας να εμπαίζετε τους συνταξιούχους!

Το ΕΝΔΙΣΥ,  με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους 2.634.786 συνταξιούχους (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας), ενημερώνει με ακρίβεια ποιοι έλαβαν ατόφια την αύξηση 7,75% και ποιοι όχι. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν ότι το 44,33% των συνταξιούχων της χώρας, δηλαδή σχεδόν οι μισοί, υπέστησαν αισχρή κοροϊδία από την σημερινή Κυβέρνηση, αφού ή δεν έλαβαν καθόλου αύξηση ή πήραν πολύ μικρότερη από αυτή που ανέμεναν.

Εξηγούμαστε:

  • Το υπουργείο Εργασίας παραδέχτηκε ότι κατέβαλλε αυξήσεις 7,75% σε 1.724.713 συνταξιούχους. Όμως την ίδια στιγμή, μας έχει ενημερώσει ήδη από την περασμένη Κυριακή ότι ατόφια την εν λόγω αύξηση, θα την λάβουν έως το 85% του ανωτέρω αριθμού δικαιούχων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι προκύπτουν 258.000 συνταξιούχοι περίπου, οι οποίοι θα έχουν την «τύχη» να διαπιστώσουν αύξηση στις συντάξεις τους, όμως την ίδια στιγμή θα έχουν και την «ατυχία» να δουν ότι η αύξηση αυτή δεν είναι 7,75%, αλλά αισθητά μικρότερη. Έτσι, απομένουν 1.466.000 δικαιούχοι περίπου, οι οποίοι πράγματι θα λάβουν το σύνολο της αύξησης. Ο αριθμός αυτός, αντιστοιχεί 55,64% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας.
  • Την ίδια στιγμή προκύπτουν 910.077 συνταξιούχοι, που το ίδιο το υπουργείο Εργασίας παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς, ότι λόγω υψηλής προσωπικής διαφοράς, χάνουν τις φετινές αυξήσεις. Αυτοί αντιστοιχούν στο 34,54% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας. Δηλαδή ο ένας στους τρεις συνταξιούχους, δεν θα λάβει καθόλου αύξηση! Κύριε Μητσοτάκη και κύριε Χατζηδάκη, η συγκεκριμένη κατάφωρη αδικία φέρει ανεξίτηλα τις υπογραφές σας. Θα έπρεπε να ντρέπεστε που τολμάτε να απευθύνεστε στους συνταξιούχους. Εν μέσω σκληρής ακρίβειας τους αφήσατε χωρίς αυξήσεις. Τους δίνετε μόνο υποσχέσεις και ψίχουλα από προηγούμενες αυξήσεις που συνιστούν πραγματική κοροϊδία. Ντροπή, μόνο ντροπή.
  • Αθροιστικά, οι συνταξιούχοι που δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ από τις αυξήσεις 7,75% στις κύριες συντάξεις (910.077) και οι συνταξιούχοι που έλαβαν αισθητά μικρότερες αυξήσεις από εκείνες που θα έπρεπε (258.000), ανέρχονται σε 1.168.077 άτομα! Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 44,33% του συνόλου των συνταξιούχων της χώρας.

Να μην ξεχάσουμε να δώσουμε ξανά πολλά «συγχαρητήρια» στους κυρίους Μητσοτάκη και Χατζηδάκη.  Αυτή η «τεράστια επιτυχία» τους ανήκει. Να μην ξεχάσουν να την προβάλλουν στον προεκλογικό τους αγώνα, όταν θα συναντιούνται με συνταξιούχους…

ΥΓ: Στο  υπουργείο Εργασίας, καλό είναι να μάθουν ότι δεν συνιστά αύξηση η «έκτακτη οικονομική ενίσχυση». Το λέει η ίδια η λέξη, είναι «έκτακτη», άρα ας μην επικαλούνται  αυτό το επιχείρημα, στρέφεται εναντίον τους. Η έννοια της αύξησης έχει μόνιμα χαρακτηριστικά στις αποδοχές των δικαιούχων. Έτσι, για να μην παίζουμε με τις λέξεις και δημιουργούμε εντυπώσεις. Άλλωστε, οι ίδιοι οι δικαιούχοι αυτής της «έκτακτης» ενίσχυσης, που την έλαβαν τον περασμένο Δεκέμβριο, γνωρίζουν καλά ότι σήμερα, που θα πάνε στα ΑΤΜ για να δουν την σύνταξή τους, δεν θα την ξαναλάβουν. Άρα, άνθρακες ο θησαυρός των 250 ευρώ…

ΥΓ2: Επίσης, στο υπουργείο Εργασίας, δεν χρειάζεται  να κρύβονται όταν αναφέρονται στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Ας βάλουν μπροστά από την συγκεκριμένη φράση και την λέξη «φορολογική». Μόνο άλλωστε το φορολογικό σκέλος της ειδικής εισφοράς καταργήθηκε. Το ΕΝΔΙΣΥ το είχε επισημάνει ήδη από το περασμένο καλοκαίρι. Η ίδια η εισφορά παρέμεινε ανέπαφη και καταβάλλεται κανονικά από τους συνταξιούχους. 

Έτσι εξηγείται άλλωστε, πώς οι «δύσμοιροι» δικαιούχοι τις συγκεκριμένης «αύξησης»,  διαπίστωσαν ότι έλαβαν προσθήκη στις αποδοχές τους, ποσά στα επίπεδα των 2,3,5 ή ακόμα και…6 ευρώ το μήνα! Δεν έχουν τι να τα πρωτοκάνουν! Μιλάμε για την απόλυτη κοροϊδία, που αν δεν ήταν για κλάματα, με δεδομένη την οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, σίγουρα θα ήταν για γέλια! Αλλά γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος, ας μην το ξεχνούν αυτό οι ένοικοι του 8ου ορόφου της Σταδίου 29…

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Η Γ. Γραμματέας

Ν. Χατζόπουλος                                         Π. Μουρίκη

https://zeidoron.blogspot.com/2023/01/blog-post_384.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.