Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Νίκος Νικολόπουλος: «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», ουδείς θέτει θέμα παλιννόστησης αλλά θέμα εθνικού αυτοσεβασμού και πολιτικής αξιοπρέπειας

ΔΗΛΩΣΗ
Δήλωση του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και πρώην
υφυπουργού - βουλευτή Αχαΐας.
Ο λαός αποδίδει την τιμή και το σεβασμό στον νεκρό τελευταίο Βασιλέα των Ελλήνων.
Έχουμε καθήκον να μην ξεχνάμε, μια μακρά ιστορική περίοδο της πατρίδος μας με την οποία συνδέθηκε η Βασιλική οικογένεια, από το 1863 έως το 1974, οπότε και δημοκρατικά επελέγη το πολίτευμα της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.
Η ιστορία δεν διαγράφεται.
Η Δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει, δεν φοβάται, δεν εκδικείται!
Τίποτα δεν θα άλλαζε αν απέδιδε σήμερα η κυβέρνησης, τιμές αρχηγού κράτους στον τελευταίο Βασιλεά των Ελλήνων, όπως έπραξαν αντίστοιχα όλες μα όλες οι χώρες που είχαν μοναρχία!!!
Τα φοβικά σύνδρομα μιας άτολμης και αυτιστικής Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που συνεχίζει να ακροβατεί πάνω στο νήμα του παραλόγου και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αυτοπροσδιορισθεί σύμφωνα με ετερόκλητες επιταγές και με καιροσκοπικά κριτήρια οδήγησε τον κ. Μητσοτάκη στην προσβολή της ιστορικής
μνήμης.
Όσο ακριβές είναι, ότι σχεδόν κανένας σήμερα στην Ελλάδα δεν επιζητεί παλιννόστηση του Πολιτεύματος και δεν δηλώνει θιασώτης του θεσμού της Βασιλείας, άλλο τόσο αυτονόητο είναι από την άλλη πλευρά, ότι η ιστορική μνήμη ούτε διαπραγματεύεται, ούτε σβήνεται.
Οι ‘Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες «σαρξ εκ της σαρκός» της ιστορικής λαϊκής κεντροδεξιάς παράταξης εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του τελευταίου Βασιλέα των Ελλήνων και επ' ουδενί δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως
όσα απρεπή και ασεβή συμβαίνουν σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα
αποκαλύπτουν το κόμπλεξ που νιώθει το πολιτικό σύστημα ένθεν κακείθεν εξ αιτίας των αισθημάτων που τρέφει ο Ελληνικός Λαός για τον τεθνεώτα και τους οικογενείς του.
Τίποτα δεν θα άλλαζε αν απέδιδε σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη τιμές.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Κ. Μητσοτάκής μπορεί να πιστεύει ότι ικανοποίησε, την μανία του να παριστάνει το κεντρώο ταυτόχρονα όμως απέδειξε ότι είναι κάτι άλλο, ξένο από εκείνο που είναι η παραδοσιακή λαϊκή βάση του κόμματος που ηγείται και καλείται να απαντήσει.
Κύριε Μητσοτάκη «ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;»
ΟΙ ηττημένοι ή οι φοβισμένοι;

Υ.Γ. Μπορείτε να ακούσετε και την σχετική συνέντευξη στον δημοσιογράφο Κων. Μάγνη στο ραδιόφωνο της εφ.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ https://anchor.fm/nikosnikolopoulos/episodes/ep-e1tantr https://we.tl/t-UobMVaKfwx

 Νίκος Ι.Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.