Κυριακή, Ιανουαρίου 15

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ! Ο ΚΟΥΛΗΣ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΕΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ – ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ – Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΡΦΩΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ

γγφφγ

Η πολιτική ταφόπλακα του Μητσοτάκη καρφώθηκε σήμερα στην οδό Μητροπόλεως με την ηχηρή απουσία του Πρωθυπουργού. Ο τύπος με τους χειρισμούς του στο ζήτημα της κηδείας του έκπτωτου μονάρχη, τον εξέθεσε ως προς το προοδευτικό ακροατήριο, όσο και στο φιλοβασιλικό το οποίο περίτεχνα αλλά ντροπαλά επιχείρησε να χαϊδέψει.

«Η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου» ανέφερε ευθαρσώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης

στο συλλυπητήριο μήνυμά του προς την οικογένεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ την περασμένη εβδομάδα. Για «τέως βασιλιά» μίλησε και ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, Γιάννης Οικονόμου. Με δεδομένες τις εξευτελιστικές κυβιστήσεις στις οποίες σύρθηκε ο πρωθυπουργός, εύλογα γεννάται τελικά το ερώτημα, για ποιον λόγο επέλεξε τελικά να μην πάει ο ίδιος στην κηδεία το μεσημέρι της Δευτέρας.

Είναι προφανές πως στο Μέγαρο Μαξίμου επικράτησε τελικά η ανάγκη ενίσχυσης της Νέας Δημοκρατίας με το φιλοβασιλικό κοινό, μέσω μίας σειράς αποφάσεων. Η αρχική ανακοίνωση περί «κηδείας ιδιώτη», απόφασης για μη διεξαγωγή λαϊκού προσκυνήματος και εκπροσώπησης της κυβέρνησης από το χαμηλό δυναμικό της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, έδωσε τη θέση της στην απόλυτη μεταστροφή των κυβερνητικών αποφάσεων. Άλλωστε η απίστευτη γιούχα που έφαγε η Υπουργός Πολιτισμού όσο και ο Πικραμμένος, έμειναν στην ιστορία.

Έτσι, το μεσημέρι της Δευτέρας καταλήξαμε σε μία κηδεία όπου εκπροσωπήθηκε η κυβέρνηση από τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Πικραμμένο, τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Στο πλευρό τους, ο πρώην υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, η εκλεκτή εκπρόσωπος της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σειρά γαλάζιων βουλευτών όπως οι Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Θανάσης Δαβάκης, Περικλής Μαντάς, αλλά και ο πρώην βουλευτής και σημερινός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γιώργος Καλαντζής. Ακόμα πιο δίπλα, ο ανεξάρτητος αλλά εκλεγμένος με τη ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Νίκος Νικολόπουλος και άλλοι γαλάζιοι, ξεθωριασμένοι και μη.

Παράλληλα, το λαϊκό προσκύνημα έγινε πραγματικότητα παράγοντας σκηνές απείρου κάλλους, ενώ σύσσωμος ο φιλοκυβερνητικός Τύπος προβάλλει εδώ και ημέρες τις τεράστιες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο Τατόι αλλά και όλες τις άλλες προετοιμασίες για την «κηδεία ιδιώτη». Δράσεις και παρεμβάσεις που ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ήταν σε θέση τη Δευτέρα να κοστολογήσει, όταν του ζητήθηκε, αρνούμενος να δώσει ακόμα και στοιχειώδη στοιχεία για το κόστος.

Μόνο πως «η κηδεία γίνεται με τον δέοντα τρόπο, όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την οικογένειά του», καθώς και πως «οποιοδήποτε άλλο θέμα εκφεύγει του πνεύματος της ημέρας» είχε να προτάξει, απάντηση που σημαίνει πως μάλλον θα πρέπει να ερωτηθεί την επόμενη της κηδείας, μήπως ενημερωθούν οι πολίτες για το τι κόστισε η «κηδεία ιδιώτη» με το εξόφθαλμο κυβερνητικό περίβλημα.

Απάντηση όμως δεν υπήρξε ούτε για το ερώτημα του τίτλου, και η σιωπή θα στοιχειώνει τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη παρά ακόμα και τα σχέδια για αιμοδότηση του κόμματος από το κοινό που βρέθηκε στη Μητρόπολη και στο Τατόι.

«Όπως είπατε κι εσείς στα συλλυπητήριά σας και ο Πρωθυπουργός, “αποχαιρετήσαμε σήμερα τον τέως Βασιλέα”, όπως τον αποκαλείτε, τον έκπτωτο μονάρχη. Άρα, για ποιον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέστη στην κηδεία σήμερα» ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Έχω απαντήσει, δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω στο θέμα αυτό» η μη απάντηση του Οικονόμου. Ίσως εάν το Μέγαρο Μαξίμου ρωτήσει τον Αντ. Σαμαρά και τον Μ. Βορίδη να βρει τις επόμενες ημέρες μίαν απάντηση να ψελίσσει στους βασιλόφρονες που τον χρεώνουν, την ώρα που ο προοδευτικός κόσμος παρακολουθεί αποσβολωμένος την έκδοση «ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά», εν έτει 2023.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%9a%ce%a5%ce%92%ce%95%ce%a1%ce%9d%ce%97%ce%a3%ce%97-%ce%9c%ce%95-%ce%97%ce%9c%ce%95%ce%a1%ce%9f%ce%9c%ce%97%ce%9d%ce%99%ce%91-%ce%9b%ce%97%ce%9e%ce%97%ce%a3-%ce%9f-%ce%9a%ce%9f%ce%a5%ce%9b%ce%97/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .