Σάββατο, Ιανουαρίου 7

Σεισμός στη Λέσβο – Ανήσυχοι οι κάτοικοι: «Ακούμε τη γη να μουγκρίζει χωρίς να κουνιέται»

 Η μετασεισμική ακολουθία δίνει μεγάλες πιθανότητες να ήταν ο κύριος σεισμός

Σεισμός στη Λέσβο – Ανήσυχοι οι κάτοικοι: «Ακούμε τη γη να μουγκρίζει χωρίς να κουνιέται»

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στη Λέσβο μετά τον ισχυρό πρωινό διπλό σεισμό μεγέθους 4,7 και 4,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Μάλιστα, κάποιοι τονίζουν πως ακούγεται ένα «μουγκρητό» χωρίς όμως η γη να κουνιέται.

Καθώς, η περιοχή στο παρελθόν έχει δώσει ισχυρούς σεισμούς, οι σεισμολόγοι είναι προσεκτικοί, χωρίς όμως να εκφράζουν ανησυχία. Αν και ακόμη είναι νωρίς για να πουν αν πρόκειται για τον κύριο

σεισμό, η μετασεισμική ακολουθία δίνει μεγάλες πιθανότητες να είναι ο κύριος σεισμός.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο περιγράφουν, ότι ακούνε ένα «μουγκρητό», παρότι η γη δεν κουνιέται.

«Αυτό το μουγκρητό δεν θα το ξεχάσω έχω νιώσει και άλλους σεισμούς, όπως έγινε και ο σεισμός στη Βρυσά πριν κάποια χρόνια, τον νιώσαμε ήταν πιο δυνατός, αλλά επειδή εδώ είμαστε στο επίκεντρο είναι αυτό το μουγκρητό το οποίο και τώρα που μιλάμε ανά διαστήματα ακούμε τη γη να μουγκρίζει χωρίς να κουνιέται».

pronews.gr στο Instagram

Άλλη κάτοικος, αναφέρει ότι οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και ανησυχούν μήπως υπάρξει κάποιος μεγαλύτερος σεισμός. Και εκείνη, αναφέρθηκε στο βουητό που ακούγεται.

 https://www.pronews.gr/perivallon/seismos-sti-lesvo-anisyxoi-oi-katoikoi-akoume-ti-gi-na-mougkrizei-xoris-na-kounietai/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .