Τρίτη, Φεβρουαρίου 21

«Καμπάνα» 160 χιλιάδων ευρώ στο Mega, λόγω... Eυαγγελάτου

 φίμωση του Τύπου;;


Με βαριά πρόστιμα συνολικού ύψους 160 χιλιάδων ευρώ τιμωρήθηκε το Mega από το ΕΣΡ, για ένα επεισόδιο της εκπομπής «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου που μεταδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, το Ραδιοτηλεοπτικό... Συμβούλιο επέβαλλε στο κανάλι ποινές 60 χιλιάδων ευρώ για «προσβολή προσώπου», 60 χιλιάδων ευρώ για «ποιοτική υποβάθμιση προγράμματος» και 40 χιλιάδων ευρώ για «παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας».Οι ποινές αυτές αφορούν το επεισόδιο του «Live News» που μεταδόθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2022, στο οποίο η εκπομπή κάλυπτε την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό. Η έρευνα του επίμαχου επεισοδίου, σύμφωνα πάντα με το ΕΣΡ, έγινε μετά από καταγγελίες πολιτών.
«Σε πολλά σημεία της εκπομπής, προβάλλονται πληροφορίες και μαρτυρίες που κατά την κοινή πείρα θα μπορούσαν να είχαν προέλθει μόνο από τα στοιχεία της μυστικής ποινικής προδικασίας. [...] Γίνεται επίσης αναλυτική περιγραφή στο κοινό των σεξουαλικής φύσεως πράξεων στις οποίες φέρεται να είχε υποχρεωθεί να προβεί η ανήλικη και προβάλλονται γραπτά μηνύματα, από τα οποία φέρεται το ανήλικο θύμα της υπόθεσης συνομιλεί με υποψήφιους «πελάτες»», αναφέρει μεταξύ άλλων η απόφαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου.
- από το e-tetradio

 https://taxalia.blogspot.com/2023/02/160-mega-e.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .