Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13

3ος Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Ρωσία αναπτύσσει 2.000 άρματα μάχης, 700 αεροσκάφη και 500.000 άνδρες “για νέα τεράστια εισβολή σε 10 ημέρες


Η Ρωσία ετοιμάζεται να αναπτύξει 500.000 στρατιώτες, χιλιάδες άρματα μάχης και εκατοντάδες πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, καθώς οι εντάσεις με τη Δύση φτάνουν σε σημείο βρασμού.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζεται για μια νέα μαζική επίθεση τις επόμενες ημέρες, η οποία θα συμπέσει με την πρώτη επέτειο του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου.

Η νέα επίθεση θα είναι “πολύ μεγαλύτερη” από το πρώτο κύμα που διέσχισε τη χώρα προς το Κίεβο πέρυσι.

Η ιστοσελίδα the-sun.com αναφέρει: “Η κυβέρνηση του Κίεβο δεν έχει καμία σχέση με το Κίεβο”: Η Ρωσία πιστεύεται ότι συγκεντρώνει 1.800 άρματα μάχης, 3.950 τεθωρακισμένα οχήματα, 400 μαχητικά αεροσκάφη και 300 ελικόπτερα για την επίθεση, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο.

Πρόσθεσαν ότι ο Πούτιν συγκεντρώνει επίσης 2.700 πυροβόλα και 810 εκτοξευτές ρουκετών για ένα “νέο κύμα επιθέσεων”, αναφέρει το Foreign Policy.

“Είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που έλαβε χώρα στο πρώτο κύμα”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

“Δεν δίνουν σημασία σε τυχόν απώλειες . Τις επόμενες 10 ημέρες, αναμένουμε μια νέα, τεράστια εισβολή”.

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες υπολογίζουν τον αριθμό της εαρινής επίθεσης μεταξύ 300.000 και 500.000 στρατιωτών.

Η Ρωσία πιστεύεται ότι διαθέτει περίπου 300.000 στρατιώτες που ήδη επιχειρούν στην Ουκρανία.

Και πιστεύεται ότι άλλοι 200.000 άνδρες από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις θα κληθούν να πολεμήσουν στην επίθεση.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου ωστόσο δήλωσαν ότι τα νέα ρωσικά στρατεύματα είναι “ανεπαρκώς εξοπλισμένα, ανεπαρκώς εκπαιδευμένα” και ότι έχουν “βιαστεί” προς την πρώτη γραμμή του μετώπου.

Το Κίεβο φοβάται ότι ο Πούτιν θα μπορούσε επίσης να οργανώσει έναν νέο γύρο κινητοποιήσεων για να ενισχύσει περαιτέρω τις δυνάμεις του για την επίθεση.

Δυτικοί αναλυτές και Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν εδώ και εβδομάδες για μια επίθεση που ετοιμάζεται στα ανατολικά της χώρας.

Ο Andriy Chernyak, αξιωματούχος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, δήλωσε στην εφημερίδα Kyiv Post: “Έχουμε παρατηρήσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής επανατοποθετούν πρόσθετες ομάδες εφόδου, μονάδες, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

“Σύμφωνα με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, ο Πούτιν έδωσε εντολή να καταλάβουν όλα τα εδάφη των περιφερειών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ μέχρι τον Μάρτιο”.

Οι μάχες των τελευταίων εβδομάδων επικεντρώνονται γύρω από το Μπαχμούτ – το οποίο έχει περιγραφεί ως η πιο “αιματηρή” μάχη του πολέμου μέχρι στιγμής, με τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής να έχουν προσδόκιμο ζωής μόλις 4 ώρες.

Η αρχική επίθεση του Βλαντ τον περασμένο Φεβρουάριο είδε τις δυνάμεις του να εισβάλλουν προς το Κίεβο, προτού τις στείλουν πίσω οι Ουκρανοί.

Στη συνέχεια η Ουκρανία πέρασε στην αντεπίθεση, απελευθερώνοντας τεράστιες εκτάσεις της χώρας από τους ανοργάνωτους Ρώσους.

Η σύγκρουση στη συνέχεια επιβραδύνθηκε κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Και τις τελευταίες εβδομάδες αναφέρθηκε ότι οι Ρώσοι άρχισαν να κερδίζουν.

Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι οι συνθήκες είναι πιθανό να είναι εξαιρετικά λασπώδεις τον Μάρτιο, καθώς οι θερμοκρασίες θερμαίνονται – οπότε και οι δύο πλευρές μπορεί να επιδιώξουν να αποφύγουν μεγάλες επιθέσεις.

Αλλά το Υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε ότι οι αντιληπτές “πολιτικές ή επιχειρησιακές ευκαιρίες” μπορεί να το παρακάμψουν αυτό – όπως στην εισβολή της Ρωσίας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι εκφώνησε χθες μια ξεσηκωτική, ιστορική ομιλία καθώς επισκέφθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο – επικαλούμενος το πνεύμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ.

“Έχετε την αίσθηση ότι το κακό θα καταρρεύσει για άλλη μια φορά. Μπορώ να δω στα μάτια σας τώρα, ότι σκεφτόμαστε το ίδιο με εσάς. Ξέρουμε ότι η ελευθερία θα νικήσει. Ξέρουμε ότι η Ρωσία θα χάσει”, είπε ο Ζελένσκι.

Και ξέρουμε πραγματικά ότι η νίκη θα αλλάξει τον κόσμο και αυτή θα είναι μια αλλαγή που ο κόσμος έχει ανάγκη εδώ και καιρό.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο βαδίζει μαζί μας , νομίζω, προς πιο σημαντική νίκη της ζωής μας. Θα είναι μια νίκη επί της ίδιας της ιδέας του πολέμου.

“Αφού νικήσουμε μαζί, κάθε επιτιθέμενος, δεν έχει σημασία μεγάλος ή μικρός, θα ξέρει τι τον περιμένει αν επιτεθεί στη διεθνή τάξη.

“Κάθε επιτιθέμενος που θα προσπαθήσει να σπρώξει τα όρια με τη βία, που θα προκαλέσει καταστροφή και θάνατο σε άλλους λαούς, που θα προσπαθήσει να αντέξει τη δικτατορία του εις βάρος του αίματος άλλων ανθρώπων σε εγκληματικούς και απρόκλητους πολέμους, όπως κάνει το Κρεμλίνο.

“Κάθε επιτιθέμενος θα χάσει”.

Ο Πούτιν πιθανότατα θα επιδιώξει κάποιου είδους μεγάλο θρίαμβο ή νέα επιχείρηση για να σηματοδοτήσει την επέτειο – με το μέλλον του να είναι πλέον συνδεδεμένο με την επιτυχία ή την αποτυχία του πολέμου.

Σύμφωνα με την Ουκρανία, περισσότεροι από 135.000 Ρώσοι κείτονται νεκροί στα λασπωμένα πεδία μάχης του πολέμου.

Στον πόλεμο οι δυνάμεις του Βλαντ έχουν υποχωρήσει και οι όποιες ελπίδες για μια γρήγορη νίκη έχουν βυθιστεί στον βυθό της Μαύρης Θάλασσας.

Όμως, παρά τις συγκλονιστικές απώλειες – ο ρωσικός στρατός θεωρείται ότι είναι πάνω από ένα εκατομμύριο άνδρες, με άλλα δύο εκατομμύρια εφέδρους που θα μπορούσαν να κληθούν.

Και ο επικεφαλής της άμυνας του Πούτιν, Σεργκέι Σόιγκου, ανακοίνωσε σχέδια για διόγκωση του αριθμού του ενεργού προσωπικού σε ενάμισι εκατομμύριο από το 2023.

newspunch.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.