Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13

Ιορδανός Καθηγητής Γεωλογίας: Τα φράγματα που κατασκεύασε η Τουρκία σε βάρος Συρίας, Ιράκ συνέβαλαν στον σεισμό! Οι τεράστιες…

….αποθηκευμένες ποσότητες νερού μπορεί να καθυστερήσουν έστω και για δευτερόλεπτα, την κίνηση περιστροφής της Γης εξαιτίας αυτού του βάρους!!Ερντογάν: στήτω η γη!!

Ιορδανός Καθηγητής Γεωλογίας: Τα φράγματα που κατασκεύασε η Τουρκία σε βάρος της Συρίας και του Ιράκ συνέβαλαν στον σεισμό! Οι τεράστιες αποθηκευμένες ποσότητες νερού μπορεί να

καθυστερήσουν έστω και για δευτερόλεπτα, την κίνηση περιστροφής της Γης εξαιτίας αυτού του βάρους!! Ερντογάν: στήτω η γη!!

Μια εκπληκτική εξήγηση από Ιορδανό ειδικό: Τα φράγματα που κατασκεύασε η Τουρκία σε βάρος της Συρίας και του Ιράκ έπαιξαν ρόλο στον σεισμό

Ένας καθηγητής Γεωλογίας στο Χασεμιτικό Πανεπιστήμιο της Ιορδανίας, ο Ahmed Manalaba, αποκάλυψε ότι τα φράγματα που κατασκεύασε η Τουρκία σε βάρος της Συρίας και του Ιράκ έχουν γεωλογικό ρόλο στον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Απέβησαν ωστόσο μπούμεραγκ.
Εξήγησε ότι τα φράγματα δεν ήταν η άμεση αιτία, αλλά βοήθησαν στην εκδήλωση του σεισμού από γεωλογική άποψη, σημειώνοντας ότι «τα τουρκικά φράγματα έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους και έχουν γίνει ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα στον κόσμο από άποψη αποθήκευσης και ότι αυτά τα φράγματα έχουν στρατηγικό απόθεμα άνω των 651 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων».

Και δήλωσε ότι «αυτή η ποσότητα νερού επηρεάζει τον φλοιό της γης, ακόμη και ολόκληρη τη Γη, και ισοδυναμεί με δέκα φορές το φράγμα της Αναγέννησης», προσθέτοντας: «Αυτές οι ποσότητες νερού σημαίνουν πολλά για ολόκληρη τη Γη, καθώς μπορεί να καθυστερήσει , έστω και για δευτερόλεπτα, η κίνηση της περιστροφής της Γης εξαιτίας αυτού του βάρους, ακόμα κι αν το νερό έχει διανεμηθεί σε άλλα μέρη στη στεριά, οπότε τα πράγματα μπορεί να είναι πιο εύκολα από ό,τι είναι τώρα».

Επεσήμανε ότι «το νερό διαρρέει μέσα από ρωγμές, σπασίματα και σπάει στο έδαφος, έτσι αυτό το νερό κατεβαίνει στις υπόγειες λεκάνες και αυτές οι λεκάνες είναι φυσικά κορεσμένες με νερό», επισημαίνοντας ότι εάν «το νερό αυξηθεί, αυτό οδηγεί σε διαστολή και αύξηση της ποσότητας νερού που αποθηκεύει και επίσης οδηγεί σε διαδικασία διαστολής ή διαστολής Για τα ρήγματα στις υπόγειες λεκάνες, και αυτό οδηγεί στη διαταραχή ή το ράγισμα αυτών των ρηγμάτων, και αυτό ακριβώς συνέβη.

Σχετικά με το αν αυτή ήταν η αιτία του σεισμού, ο Ιορδανός ειδικός και ακαδημαϊκός εξήγησε ότι «αυτό προκαλεί σεισμό, αλλά στην παρούσα κατάσταση στην Ανατολία μπορεί να βοήθησε γιατί το κύριο σημείο είναι το τεκτονικό σημείο και η κίνηση των πλακών, ειδικά την αραβική πλάκα, προς την ευρασιατική πλάκα ή τη μικρή πλάκα της Ανατολίας».

Και σχετικά με το αν τα μεγάλα φράγματα στην Τουρκία αύξησαν την ισχύ του σεισμού και δεν ήταν ο κύριος λόγος επειδή είναι ζώνη σεισμού, ο Malaba είπε, “Ναι… αν υπάρχει κίνηση αυτών των υπόγειων ρηγμάτων και ρωγμών, τότε είναι με την παρουσία νερού που διοχετεύεται ή κατεβαίνει σε αυτές τις λεκάνες που αυξάνουν την περιοχή των επιφανειών των ρηγμάτων και έτσι οδηγούν στην κίνηση της ίδιας τεκτονικής κίνησης που συμβαίνει λόγω των πλακών, αλλά στο επίπεδο των ρηγμάτων μπορεί να επεκταθεί έως 100 χιλιόμετρα”

Aπειλή για σύσσωμη την ανθρωπότητα η μεγαλομανία του Σουλτάνου. Ερντογάν: στήτω η γη!!….

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .