Ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ στην Τουρκία ήταν αισθητός από τη Γεωργία έως την Αίγυπτο.

Σεισμός ισχύος 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τα ξημερώματα τη νότια Τουρκία και τη βόρεια Συρία, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 500 ανθρώπους στις δύο χώρες και προκαλώντας μεγάλες και εκτεταμένες υλικές ζημιές, με βάση τους ως τώρα — ακόμη προσωρινούς — απολογισμούς στις δυο πλευρές των συνόρων.

Σύμφωνα με το CNN, τουλάχιστον 284 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Τουρκία και τουλάχιστον 2.300 είναι οι τραυματίες, με βάση όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι.


Στη Συρία τουλάχιστον 237 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 639 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας. Δηλαδή, με βάση τους υπολογισμούς του CNN, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 521.

Οι προσωρινοί επίσημοι απολογισμοί σημειώνουν ότι τουλάχιστον 111 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες συριακές πόλεις, σύμφωνα με τις αρχές και κρατικά ΜΜΕ, ενώ τουλάχιστον 76 άνθρωποι είναι νεκροί στην Τουρκία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD.

Πάνω από 600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και στις δύο χώρες, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ δεκάδες άλλοι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια κτιρίων που κατέρρευσαν.