Τρίτη, Φεβρουαρίου 28

Επιτέλους! 6θέσια ή 9θέσια Ταξί σε όλη την Ελλάδα

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)
Τα επιβατηγά οχήματα θα πρέπει να είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα έως 3 ετών από την αρχική θέση αυτών σε κυκλοφορία στην Ελλάδα ή διεθνώς.

Σε δημόσια διαβούλευση έχει τεθεί έως και τις 28 Φεβρουαρίου η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υπό τον τίτλο: «Εκσυγχρονισμός των επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών – Διατάξεις για την εύρυθμη λειτουργία των εποπτευόμενων φορέων και άλλες διατάξεις της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών».

Στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προβλέπεται η αντικατάσταση των Ταξί αυτοκινήτων με επιβατηγά αυτοκίνητα από 6 έως και 9 θέσεων!

Επίσης η νομοθετική ρύθμιση ξεκαθαρίζει ότι τα επιβατηγά οχήματα που θα αντικαταστήσουν τα παλαιά θα πρέπει να είναι είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα έως 3 ετών από την αρχική θέση αυτών σε κυκλοφορία στην Ελλάδα ή διεθνώς.

Παράλληλα στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι τα 6θέσια ή 9θέσια οχήματα μπορούν και πάλι να αντικατασταθούν με 5θέσια μόνο μετά την παρέλευση της 5ετίας.

Με αυτή τη ρύθμιση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εκπληρώνει ένα πάγιο αίτημα των ιδιοκτητών Ταξί οι οποίοι δεν μπορούσαν να αποκτήσουν κάποιο 6θέσιο ή 9θέσιο αυτοκίνητο.

Ειδικότερα όπως αναγράφει το άρθρο 12 που τροποποιεί το άρθρο 68 του νόμου 4850/2021: «Η περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 68 του ν. 4850/2021 (Α’ 208) τροποποιείται με την προσθήκη πρόβλεψης για αντικατάσταση οχημάτων και με μεταχειρισμένα οχήματα έως τριών ετών και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Επιτρέπεται η αντικατάσταση κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων, τα οποία έχουν ως έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, τα οποία φέρουν ταξίμετρο, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) τα επιβατηγά οχήματα να είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα έως τριών (3) ετών από την αρχική θέση αυτών σε κυκλοφορία στην Ελλάδα ή διεθνώς,

β) τα οχήματα τα οποία τίθενται σε κυκλοφορία σύμφωνα με την παρούσα, να μην δύνανται να αντικατασταθούν ξανά με οχήματα πέντε (5) θέσεων πριν από την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία θέσης αυτών σε κυκλοφορία.».

Επιτρέπεται η αντικατάσταση κυκλοφορούντων Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων με επιβατηγά αυτοκίνητα από έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων, τα οποία φέρουν ταξίμετρο, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

α) τα επιβατηγά οχήματα να είναι καινούργια ή μεταχειρισμένα έως τριών (3) ετών από την αρχική θέση αυτών σε κυκλοφορία στην Ελλάδα ή διεθνώς,

β) τα οχήματα τα οποία τίθενται σε κυκλοφορία σύμφωνα με την παρούσα, να μην δύνανται να αντικατασταθούν ξανά με οχήματα πέντε (5) θέσεων πριν από την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία θέσης αυτών σε κυκλοφορία.»

newsauto  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .