Σάββατο, Φεβρουαρίου 18

Μπακογιάννης: Οδηγεί σε κατάρρευση τον «Αθήνα 9.84»- Σχέδιο ή ανικανότητα;


Σε κατάρρευση οδηγεί τον Δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό «Αθήνα 9.84» ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης και η εκλεκτή του διευθύντρια Μ. Μυτιληναίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τις νέες διμηνιαίες ακροαματικότητες της MRB και της... Global Link, (28/11/2022 -05/2/2023), ραδιοφωνικός σταθμός του δήμου Αθηναίων εμφανίζει σχεδόν μηδενική ακροαματικότητα!

Συγκεκριμένα, ο «Αθήνα 9.84», καταγράφει για πρώτη φορά στη ιστορία του ακροαματικότητα 0,5%, χάνοντας μάλιστα σε σχέση με το προηγούμενο δίμηνο σχεδόν 0,4%, δηλαδή, σχεδόν τους μισούς ακροατές του (0,9% το δίμηνο 3/10/2022 έως τις 27/11/2022).

Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που είχε πραγματοποιηθεί μέτρηση για την ακροαματικότητα του «Αθήνα 9.84» ήταν το 2016 επί δημαρχίας Γ. Καμινη και διεύθυνση Τ. Καμπύλη. Τότε ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Αθήνας είχε μετρηθεί στο 1,2 -1,3%.
Ανησυχία στους εργαζόμενους

Οι εξελίξεις αυτές έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στον «Αθήνα 9.84», καθώς συνοδεύονται από φήμες ότι ενόψει του διαγωνισμού για τις ραδιοφωνικές άδειες το δίδυμο Μπακογιάννη -Μυτιληναίου (σ.σ. που είναι μουσικός παραγωγός και όχι δημοσιογράφος) θα μετατρέψει τον σταθμό σε μουσικό, με το επιχείρημα ότι στις πρώτες θέσεις της λίστα με τις ακροαματικότητες βρίσκονται μουσικοί σταθμοί.


Ένα ακόμη σενάριο που κυκλοφορεί στους διαδρόμους της Τεχνόπολης όπου βρίσκεται η έδρα του «Αθήνα 9.84», είναι να εκπέμπει μόνο διαδικτυακά, προκειμένου να μην κληθεί ο κ. Μπακογιάννης να καταβάλει αφενός το τίμημα για την ραδιοφωνική άδεια και αφετέρου να καλύψει το έλλειμμα των περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Με βάση αυτά τα σενάρια, το ερώτημα που κυριαρχεί ανάμεσα στους εργαζόμενους του “Αθήνα 9.84” είναι αν πρόκειται για σχέδιο Μπακογιάννη -Μυτιληναίου πρώτα να απαξιώσουν και στη συνέχεια να μεταβάλουν την ταυτότητα του σταθμού ή, απλώς, πρόκειται για ανικανότητα να διαχειριστούν ένα ιστορικό όνομα του ελληνικού ραδιοφώνου.





https://www.aftodioikisi.gr/

 /taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .