Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17

Παπανδρέου: Η παράταξή μας είναι η μόνη που ιστορικά έχει αποδείξει ότι διαθέτει μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση

Πράγματι έτσι είναι, Μνημόνια από το Καστελόριζο Ελεύθεροι Πολιορκημένοι οικονομικά για 100 χρόνια
Παπανδρέου: Η παράταξή μας είναι η μόνη που ιστορικά έχει αποδείξει ότι διαθέτει μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση

«Είμαστε υπερήφανοι και γιατί η παράταξή μας, είναι η μόνη που ιστορικά, έχει αποδείξει ότι διαθέτει μια εναλλακτική προοδευτική πρόταση, που τη διαφοροποιεί από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Γιατί είναι μια πρόταση δημιουργική, είναι μια πρόταση που αλλάζει δομές και οικοδομεί δημοκρατικούς θεσμούς, αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού, υπέρ του πολίτη, και γι' αυτό δρα απελευθερωτικά για την κοινωνία, για τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις.

Είναι μια πρόταση που ενισχύει τη συλλογική λειτουργία και την κοινωνική συνοχή».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας την Πέμπτη (16/2) σε εκδήλωση που οργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος, στον Πύργο της Ηλείας.

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι «δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας, δεν αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, βαθαίνει ανισότητες, οικονομικές και κοινωνικές, επιφέρει συνεχή πλήγματα στη δημοκρατία, όπως απέδειξαν οι υποκλοπές, υποβαθμίζει δικαιώματα, όπως στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, το περιβάλλον, και μετά, με πολιτικές ελεημοσύνης, με πελατειακή διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού, επιχειρεί να εξαγοράσει τις ψήφους του ανασφαλούς ψηφοφόρου».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «διακατέχεται από μια αντίληψη κομματικής νομενκλατούρας που θέλει να έχει τον έλεγχο των πάντων, γι΄αυτό και αδυνατεί να εκφράσει μια πειστική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «η προοδευτική διακυβέρνηση θέλει πολίτη συμμέτοχο και κυρίαρχο, όχι υποταγμένο στα κελεύσματα μιας κομματικής ηγεσίας που θεωρεί ότι είναι μια αριστερή και επαναστατική αυθεντία», συμπληρώνοντας: «Αλλά, μήπως αυτό δεν έπραξαν και ως κυβέρνηση; Υιοθετώντας παράλληλα, όλη την αφήγηση της δεξιάς, για τις αιτίες της κρίσης».

Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι «καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να πιστέψει στις δυνάμεις του, να πιστέψει ότι μπορούμε να χτίσουμε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που εγγυάται για όλους ανεξαιρέτως αξιοπρέπεια και ασφάλεια, όχι μέσω της αστυνομοκρατίας, αλλά μέσω της κοινωνικής συνοχής, με σιγουριά για την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, την κατοικία, τις μεταφορές, το περιβάλλον».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .