Παρασκευή, Φεβρουαρίου 17

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Τραυματισμένο ελάφι βρήκε καταφύγιο σε αυλή σπιτιού - Δείτε φωτογραφίες

Πρόκειται για ενήλικο αρσενικό ελάφι - Μετά την αιμοληψία, ο κτηνίατρος παρατήρησε πολύ μεγάλη διόγκωση σε άρθρωσή του

elafi
Τραυματισμένο ελάφι βρήκε καταφύγιο σε αυλή σπιτιού στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Το ενήλικο ελάφι εγκαταστάθηκε σε αυλή σπιτιού στην Ιπποκράτειο Πολιτεία τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου. Μετά από ώρα ο ιδιοκτήτης του σπιτιού παρατήρησε ότι ήταν τραυματισμένο και αμέσως ενημέρωσε το Δασαρχείο, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριων Ζώων

(ΑΝΙΜΑ), όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σύλλογος, την Τρίτη (14/2). Ο κτηνίατρος που μετέβη στο σημείο, το αναισθητοποίησε και του πήρε αίμα για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις ενώ θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις στο ελάφι. Μάλιστα, θα στηθεί ολόκληρη επιχείρηση, ώστε να βγάλουν και ακτινογραφία για να δουν την πορεία της υγείας του μετά την χορήγηση αντιβιοτικών.


Αναλυτικά: «Ελάφι στην αυλή. Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ένα ενήλικο ελάφι εγκαταστάθηκε εδώ και μέρες στην αυλή σπιτιού κορφολογώντας τα φυτά του κήπου. Ο ιδιοκτήτης της αυλής κάλεσε το Δασαρχείο Καπανδριτίου και την ΑΝΙΜΑ, γιατί το ζώο φαινόταν να κουτσαίνει. Χτες 13 Φεβρουαρίου ομάδα της ΑΝΙΜΑ με τον κτηνίατρο Γρηγόρη Μαρκάκη έφτασε επί τόπου. Το ζώο αναισθητοποιήθηκε και ο κτηνίατρος διαπίστωσε ότι η άρθρωση του αριστερού καρπού έχει σοβαρή διόγκωση και έντονη δυσκαμψία. Ακολούθησε αιμοληψία για τη διενέργεια αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων, και χορηγήθηκαν ισχυρά αντιφλεγμονώδη παυσίπονα φάρμακα και αντιμικροβιακά μακράς διαρκείας, καθώς επίσης και σύμπλεγμα βιταμινών. Η ομάδα αποχώρησε μόνο όταν το ζώο ξύπνησε με τη χορήγηση αντιδότου για την αναισθησία και θα είμαστε σε επαφή με το δασαρχείο και τους κατοίκους για να παρακολουθούμε την εξέλιξη του ζώου».


Δείτε την ανάρτηση:


Scroll down for English. Ελάφι στην αυλή. Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ένα ενήλικο ελάφι εγκαταστάθηκε εδώ και μέρες στην...

Posted by ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής on Tuesday, February 14, 2023

Τι είπε ο κτηνίατρος για το ελάφι


Ο Γρηγόρης Μαρκάκης, κτηνίατρος και συνεργάτης της «ΑΝΙΜΑ» μίλησε για το περιστατικό στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». «Εγώ και η ομάδα μου φτάσαμε στο σημείο και πράγματι βρήκαμε ένα ενήλικο αρσενικό ελάφι, το οποίο παρουσίαζε πολύ σοβαρή χωλότητα στο πρόσθιο αριστερό άκρο. Χορήγησα γενική αναισθησία στο ζώο για να κάνω αιμοληψία».


Μετά την αιμοληψία στο ελάφι, ο κτηνίατρος παρατήρησε πολύ μεγάλη διόγκωση στην άρθρωση του καρπού. Στη συνέχεια ο κτηνίατρος εξήγησε ότι πρόκειται για κόκκινο ελάφι και τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολη η διαχείρισή του και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υποδομές που να μπορούν να το νοσηλεύσουν.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cqjoyoyoh0ox)


Το κόκκινο ελάφι είναι το μεγαλύτερο φυτοφάγο ζώο στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο του Mega:


https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1398087/travmatismeno-elafi-vrike-katafygio-se-avli-spitioy-stin-ippokrateio-politeia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .