Παρασκευή, Φεβρουαρίου 3

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα μας τις επόμενες μέρες, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα μετεωρολογικά μοντέλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  αναμένεται να εκδώσει αύριο, Παρασκευή νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που θα καταγράφει αναλυτικά την πορεία των φαινομένων.

Η θεαματική αλλαγή του καιρού τοΣαββατοκύριακο 4-5/02 - όπως σημειώνουν οι προγνώστες καιρού του meteoclub - θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα , την εμφάνιση μερικού ή και ολικού παγετού στις ηπειρωτικές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας αλλά και χιονοπτώσεις που θα απασχολήσουν κυρίως στην κεντρική - ανατολική - νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα έως και τα πεδινά / παραθαλάσσια τμήματα.

Χιονοπτώσεις το Σάββατο
Χιονοπτώσεις το Σάββατο

Το ισχυρό αντικυκλωνικό πεδίο που θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες στη δυτική Ευρώπη θα είναι η αιτία της μεταβολής του καιρού στη χώρα μας καθώς θα προκαλέσει την απότομη κάθοδο των πολύ ψυχρών / πολικών αερίων μαζών από τη βορειοανατολική Ευρώπη / Σκανδιναβία προς τα Βαλκάνια.

Η πολικής προέλευσης διαταραχή από τα κράσπεδα της ανατολικής Σκανδιναβίας - βορειοανατολικής Ευρώπης θα κατέλθει προς τα Βαλκάνια εντός του Σαββατοκύριακου προκαλώντας την βαθμιαία μεταβολή του καιρού και την πτώση της θερμοκρασίας τουλάχιστον 8 έως και 12 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. 

Χιονοπτώσεις την Κυριακή
Χιονοπτώσεις την Κυριακή
Το τσουχτερό κρύο θα παραμείνει στο διάστημα όλη της ερχόμενης εβδομάδας.Το επικρατέστερο σενάριο και με βάση τον συνυπολογισμό των αριθμητικών μοντέλων καιρού είναι στο διάστημα της εβδομάδας 5 έως και 12 Φεβρουαρίου τα φαινόμενα να εστιαστούν κυρίως στην κεντρική - ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα με πιθανότητα για λίγες σποραδικές χιονοπτώσεις στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία.

Όσον αφορά στην Αττική , παρουσιάζονται αρκετά αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει την Κυριακή και την Δευτέρα στα πεδινά τμήματα / παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας και ανατολικής Αττικής όπως και εντός του λεκανοπεδίου και κυρίως στα προάστια. 

Για το κέντρο της Αθήνας και τα παραθαλάσσια τμήματα οι πιθανότητες να χιονίσει είναι αυξημένες προς το απόγευμα της Κυριακής έως και το μεσημέρι της Δευτέρας με πιθανότητα να μεταβληθούν οι ώρες εκδήλωσης.

Το τελευταίο δελτίο καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 04-02-2023

Αυξημένες νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 05-02-2023

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα νοτιότερα θαλάσσια-παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας. Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν, κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά, όπου θα σημειωθούν και σε χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία από τα βόρεια αισθητή πτώση.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βορειοδυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .