Κυριακή, Φεβρουαρίου 12

Σε άλλο πλανήτη ζει;;--Πανηγυρίζει ο Άδωνης για το «καλάθι του νοικοκυριού»: Όποιος αγοράζει κερδίζει λεφτά


Το Σάββατο ο υπουργός Ανάπτυξης, ερωτηθείς για τα ευρήματα της έρευνας του ΙΕΛΚΑ και το γεγονός πως οι πολίτες θεωρούν ανεπαρκές μέτρο το «Καλάθι του Νοικοκυριού» για την καταπολέμηση της ακρίβειας, ο «αρχιτέκτονας» του μέτρου, έσπευσε να παραδεχτεί πως όντως δεν φτάνει. Σήμερα στον ΣΚΑΙ υποστήριξε την Κυριακή πως «όποιος αγοράζει από το “καλάθι του νοικοκυριού”, κερδίζει λεφτά», στο αμφιβόλου ποιότητας κυβερνητικό έργο και υπερασπιζόμενος για ακόμη μια φορά τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα, ανέφερε πότε θα είναι έτοιμη η διαδικτυακή πλατφόρμα για το Market Pass και προανήγγειλε εξελίξεις με σαρακοστιανό και πασχαλινό «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ δεν δίστασε να πει ότι το αντιγράφουν άλλοι Ευρωπαίοι.

Χαρακτηριστικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε για το Market Pass : «Από την ώρα που θα ανοίξει η πλατφόρμα, θα μπορείς να κάνεις χρήση της κάρτας. 8.5000.0000 πολίτες δικαιούνται το επίδομα αυτό. Δεν θα αφήσουμε καμία γιαγιά και κανέναν παππού, τους οποίους αγαπάμε και σεβόμαστε, χωρίς να μπορούν να πάρουν τα χρήματα που δικαιούνται. Το Market Pass, όπως και το “καλάθι”, το αντιγράφουν άλλοι Ευρωπαίοι. Έχω αύριο στο Υπουργείο Ανάπτυξης, πολυμελή αποστολή από άλλη χώρα για να τους εξηγήσουμε πως κάναμε τον νόμο για την αισχροκέρδεια, πως φτιάξαμε το καλάθι και πως δουλεύει, να τους εξηγήσουμε το Μarket Pass».

Αναφορικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» ενόψει της Σαρακοστής και του Πάσχα, ο ίδιος δήλωσε: «Μέχρι την Τετάρτη (15/02) θα ανακοινώσουμε τις 9 επιπλέον κατηγορίες που θα μπουν στο “καλάθι του νοικοκυριού”, μόνιμα. Θα μπουν στο “καλάθι” όλα αυτά που έχει ζητήσει ο κόσμος. Το “καλάθι” από τις 51 κατηγορίες που είναι τώρα, θα αυξηθεί στις 60. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούμε να καλύψουμε ανάγκες καταναλωτών που μας το ζητούσαν και θα τις βάλουμε και αυτές μέσα στην περίμετρο της προστασίας. Από την έναρξη της Σαρακοστής θα έχουμε το “σαρακοστιανό καλάθι” και μόλις θα μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, θα έχουμε το “πασχαλινό καλάθι”».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πανηγυρίζοντας ότι κερδισμένοι βγαίνουν οι καταταναλωτές από τις αγορές με το καλάθι την ώρα που στα social media αγανακτισμένοι πολίτες τον τρολάρουν με αποδείξεις που δείχνουν την αισχοκέρδεια

«Το 64% των καταναλωτών αγοράζει και ψάχνει προϊόντα από το “καλάθι του νοικοκυριού”. Το “καλάθι του νοικοκυριού” έχει αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο στην καθημερινή αγορά στα σούπερ μάρκετ, γιατί όποιος αγοράζει από το “καλάθι”, κερδίζει λεφτά. Το “καλάθι” έχει συγκρατήσει πολλές βιομηχανίες από το να κάνουν νέες αυξήσεις, φοβούμενες ότι θα χάσουν πελατεία, και τις έχει οδηγήσει να κάνουν πολλές νέες προσφορές. Αν αθροίσεις το καλάθι και την κάρτα αγορών, το μηνιαίο όφελος για τα ψώνια είναι άνω των 100 ευρώ».

.koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .