Πέμπτη, Φεβρουαρίου 9

Πως μπορεί να αναγεννηθεί ο χόνδρος στο γόνατο

 Τα συμπτώματα του κατεστραμμένου χόνδρου στο γόνατο

Πως μπορεί να αναγεννηθεί ο χόνδρος στο γόνατο

Πως μπορεί να αναγεννηθεί ο χόνδρος στο γόνατο

Μήπως είναι κατεστραμμένος ο χόνδρος στο γόνατό σας;
Η σωστή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για τα προβλήματα στις αρθρώσεις, αλλά έχει επίσης καθοριστικό ρόλο και στην αναζωογόνηση των χόνδρων του ισχίου, του γόνατος και της σπονδυλικής στήλης. Πως μπορεί να αναγεννηθεί ο χόνδρος στο γόνατο

Η διατήρηση ιδανικού βάρους και η μείωση της υπερβολικής σωματικής καταπόνησης είναι το κλειδί για να μην καταστρέφονται οι χόνδροι στα γόνατά σας.

Τα συμπτώματα του κατεστραμμένου χόνδρου στο γόνατο

Ο χόνδρος είναι ένας τύπος συνδετικού ιστού που εμποδίζει τα οστά από την τριβή και τη φθορά όταν έρχονται σε επαφή και βοηθά την κινητικότητά τους. Αυτό σημαίνει ότι ο ρόλος του είναι προστατευτικός και λειτουργικός.

Πολλά οστά στο ανθρώπινο σώμα, όπως η μύτη, οι βρόγχοι, τα αυτιά, το στήθος, οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι της σπονδυλικής στήλης, οι αγκώνες, τα γόνατα και τα ισχία έχουν χόνδρινο ιστό. Δεν είναι τόσο σκληρός όσο τα οστά, αλλά ούτε και τόσο ελαστικός όσο ο μυς.

Η καταστροφή του χόνδρου μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως

η διαδικασία της γήρανσης και διάφορες εκφυλιστικές ασθένειες, όπως η οστεοαρθρίτιδα, η οποία επηρεάζει συνήθως τις αρθρώσεις στους ώμους, το λαιμό (εμποδίζει την κίνηση της κεφαλής και προκαλεί ζάλη), το ισχίο, τα γόνατα, τα χέρια και τις αρθρώσεις των ποδιών.
Οστεοαρθρίτιδα: Τα Φυσικά όπλα αντιμετώπισης

Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που μπορεί να καταστρέψουν τον χόνδρο, όπως η υπερβολική σωματική άσκηση, η παχυσαρκία, οι μηχανικές κακώσεις από κινήσεις ή από άρση και μεταφορά μεγάλου βάρους.

Σε περίπτωση βλάβης του χόνδρου ή πλήρης εξαφάνισής του, υπάρχουν πολλά συμπτώματα, όπως ο πόνος κατά την κίνηση, καθώς και διόγκωση και την ένταση των μυών.

Οι ακόλουθες είναι οι καλύτερες συμβουλές και φυσικές θεραπείες για την αναγέννηση του χόνδρου στους γοφούς και τα γόνατά σας:

Αναδόμηση του χόνδρου στο γόνατο

Στον αγώνα για τη διατήρηση ή την αποκατάσταση του χόνδρου στο γόνατο, υπάρχει μια σημαντική ουσία για το σώμα σας, που ονομάζεται χονδροϊτίνη η οποία μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Συμμετέχει στη διατήρηση του χόνδρου μας και είναι επίσης σημαντική για τη φυσική αναγέννηση του χόνδρου του γόνατος, ισχίου και άλλες αρθρώσεις.

Αυτή η βασική ουσία απορροφά το νερό στο συνδετικό ιστό, για τη διατήρηση της ελαστικότητας και της ευελιξία του χόνδρου. Επιπλέον, μπορεί να μπλοκάρει πολλά ένζυμα τα οποία αποικοδομούν το συνδετικό ιστό, αλλά επίσης μπορεί να συνεισφέρει και στην κατασκευή του νέου χόνδρινου ιστού. Η ένωση αυτή λαμβάνεται από τον χόνδρο καρχαρία, και από τους χοίρους και τις αγελάδες, και η βέλτιστη δοσολογία είναι 1000 έως 1200 χιλιοστόγραμμα την ημέρα.

Επιπλέον, χονδροϊτίνη σε συνδυασμό με γλυκοζαμίνη, ευνοεί την ευελιξία και την κινητικότητα των αρθρώσεων, και είναι επίσης σημαντικές για τη φυσική αναγέννηση του χόνδρου. Η γλυκοζαμίνη προέρχεται από τη χιτίνη, η οποία μπορεί να βρεθεί στο κέλυφος των καβουριών και του αστακού.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τροφών πλούσιων στο αμινοξύ λυσίνη μπορεί να είναι εξαιρετικά επωφελής, διότι συμμετέχει στην ανανέωση του κολλαγόνου. Δεδομένου ότι δεν συντίθεται στο σώμα, θα πρέπει να ληφθεί μέσω των τροφίμων. Η βέλτιστη δοσολογία θα πρέπει να είναι 12 χιλιοστόγραμμα για κάθε κιλό σωματικού βάρους σας.
L–Λυσίνη. Το αμινοξύ που πολεμά τον καρκίνο

Τα τρόφιμα που θα πρέπει να καταναλώνετε για την αναγέννηση του χόνδρου είναι: τα αυγά, το γιαούρτι, το τυρί, τα αποξηραμένα φρούτα, τα φασόλια, ο μπακαλιάρος, το κόκκινο κρέας, και πολλά άλλα.

Η σωστή διατροφή για την αναγέννηση του χόνδρου

Για τη σωστή διαμόρφωση και την ανανέωση του χόνδρου στο γόνατο, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνες αποτελεί βασικό κανόνα, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος του χόνδρου γίνεται τελικά άκαμπτος και γι ‘αυτό πρέπει να καταναλώνονται πολλές βιταμίνες για να παρατείνεται η διάρκεια ζωής και η αντοχή του χόνδρου.

Οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α διεγείρουν την αναγέννηση του χόνδρου στο ισχίο και το γόνατο.
Βιταμίνη Α: Οφέλη, Πηγές, Επιπτώσεις έλλειψης και υπερβιταμίνωσης

Οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C διεγείρουν την αναγέννηση του χόνδρου του ισχίου και του γόνατος. Η βιταμίνη C βρίσκεται στα κρεμμύδια, στις πιπεριές, στις πατάτες, στο μαρούλι, στα πορτοκάλια, στα μανταρίνια, στα σταφύλια, στα εσπεριδοειδή, στα βατόμουρα, και στους χυμούς τους.
Τροφές με περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι!

Αυτό το είδος της διατροφής, που βασίζεται στα φρούτα και λαχανικά, μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ουρικής αρθρίτιδας, που είναι η συσσώρευση του ουρικού οξέως στις αρθρώσεις.

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τα οστά, τις αρθρώσεις και τους χόνδρους. Η βιταμίνη D βρίσκεται στο γάλα, στο ψωμί, στα δημητριακά, καθώς και στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η ρέγγα, και τα στρείδια. Η έκθεση στον ήλιο και η βιταμίνη D συμβάλλουν άμεσα στην καλύτερη κινητικότητα των αρθρώσεων. Η επαρκής ποσότητα βιταμίνης D στον οργανισμό είναι απαραίτητη για την πρόληψη της εμφάνισης της οστεοαρθρίτιδας.
Βιταμίνη D, ο Σημαντικότερος Παράγοντας για την Υγεία Μας 

Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά για το emedi.gr   

~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Τροφή-Φάρμακο»: Μαζί με όλα τα παραπάνω, λοιπόν, μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας ένα συμπλήρωμα διατροφής με τον πολύ ωφέλιμο συνδυασμό ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ–MSM–ΓΛΥΚΟΖΑΜΙΝΗΣ ΚΑΙ ΧΟΝΔΡΟΪΤΙΝΗΣ 

ή ένα πραγματικά δραστικό ΒΙΟΕΝΕΡΓΌ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ, σε συνδυασμό με χονδροϊτίνη, τα οποία ωφελούν ιδιαίτερα περιπτώσεις αρθρίτιδας και όλων τον προβλημάτων στις αρθρώσεις, ενώ ταυτόχρονα Χτίζει και επαναδομεί την μεσοκυττάρια ουσία των οστών. 

ΚΑΙ τα δύο έχουν προκύψει από μελέτες του πανεπιστημίου Αθηνών

– Απολύτως απαραίτητα, τα ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ: Μειώνουν την παραγωγή ουσιών στον οργανισμό οι οποίες προάγουν τη φλεγμονή και την αυξημένη ευαισθησία στον πόνο. Ταυτόχρονα προάγουν τη σύνθεση ουσιών που έχουν αντιφλεγμονώδη και επουλωτική δράση.

Ενώ παράλληλα συντελούν στην αύξηση των επιπέδων ασβεστίου στα οστά και κατά συνέπεια συντελούν στην προφύλαξη της πυκνότητας των οστών και την μείωση του κινδύνου παρουσίας οστεοπόρωσης.

– τα ΦΥΚΙΑ AFA, Που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σας για θρεπτικές ουσίες και ταυτόχρονα, θα φροντίσει να παραμείνει σε αλκαλικό ph το εσωτερικό περιβάλλον μας, ώστε να μην χρειάζεται να «τραβήξει» ασβέστιο από τα οστά για να διατηρήσει την οξεοβασική ισορροπία.

– το ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ Ή COLOSTRUM: Που Βοηθά στην ανάπτυξη και τον σωστό σχηματισμό των οστών, αλλά ΚΑΙ στην ανάλπασή τους

Όσοι ενδιαφέρεστε, για οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπληρώματα διατροφής, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com

 
 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.