Πέμπτη, Φεβρουαρίου 2

Η ακρίβεια μέρα με την ημέρα ανεβαίνει! --Κάνουν το κορόιδο οι κυβερνώντες, πέρα βρέχει

–Ληστεύονται τα νοικοκυριά – Ώρα να βγει ο κόσμος στους δρόμους 


Μπορεί να υποχωρεί ο περιβόητος πληθωρισμός, όμως η ακρίβεια… δεν το κουνάει, δεν λέει να μας εγκαταλείψει. Και ο χαμένος είναι μονίμως το νοικοκυριό, που πληρώνει τα… καπέλα, με την τσέπη του μέρα με την ημέρα να αδειάζει και πάνω στο τραπέζι όλο και λιγότερο να είναι το φαγητό. Οι τιμές σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έχουν διπλασιαστεί, και μάλιστα κάποια απαραίτητα για τη νοικοκυρά προϊόντα έχουν γίνει απλησίαστα. Οι τιμές κάθε μέρα παίρνουν την ανηφόρα. 

Η ακρίβεια κάθε βδομάδα ανεβαίνει… σκαλοπάτι. Και το εισόδημα των νοικοκυριών… ληστεύεται κυριολεκτικά. Μεγάλη πληγή είναι ο πληθωρισμός, που τον Δεκέμβριο ήταν στο 7,6%, με την αγοραστική δύναμη των φτωχών νοικοκυριών να μειώνεται καθημερινά. Και, δυστυχώς, δεν έχουν τη δυνατότητα αντίστασης. Μεγάλες αυξήσεις εμφανίζονται στα τρόφιμα, με τον δείκτη στο 15,5%. Στο ψωμί η αύξηση ανέρχεται στο 24,6%, στα κρέατα στο 17,6%, στα γαλακτοκομικά και στα αυγά στο 25,6%, στα φρούτα στο 25,6%, στα λαχανικά στο 2,7% και στον καφέ στο 13,2%. Μεγάλη αύξηση στα τρόφιμα έχει η Πορτογαλία με 20%, η Γερμανία με 19,5%, η Ολλανδία με 16,8%, η Ισπανία με 15,7%, η Ιταλία με 13,2%, η Γαλλία με 12,9% και το Λουξεμβούργο με 11%. 

Σημαντικές ανατιμήσεις καταγράφονται, επίσης, στις μεταφορές: 32,9% στα ταξί, 36,7% στα αεροπλάνα και 26,7% στα πλοία. Και διατίμηση; Οι μεγαλομπακάληδες ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ανέβει οι τιμές, την ώρα που τα νοικοκυριά αναγκάζονται να περιορίζουν τα πάντα για να βολέψουν μία ακόμη μέρα. Γεγονός είναι ότι το «σπίτι» κόβει από δω κι από κει, στη μάχη της επιβίωσης. Και την ίδια στιγμή ακούγεται ότι τα τρόφιμα θα μπουν σε διατίμηση! ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Πηγή: https://www.paron.gr/2023/01/26/i-akriveia-mera-me-tin-imera-anevainei/

ΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ακρίβεια μέρα με την ημέρα ανεβαίνει! Η ακρίβεια μέρα με την ημέρα ανεβαίνει! January 26, 2023 στις κατηγορίες ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Κάνουν το κορόιδο οι κυβερνώντες, πέρα βρέχει –Ληστεύονται τα νοικοκυριά – Ώρα να βγει ο κόσμος στους δρόμους Μπορεί να υποχωρεί ο περιβόητος πληθωρισμός, όμως η ακρίβεια… δεν το κουνάει, δεν λέει να μας εγκαταλείψει. Και ο χαμένος είναι μονίμως το νοικοκυριό, που πληρώνει τα… καπέλα, με την τσέπη του μέρα με την ημέρα να αδειάζει και πάνω στο τραπέζι όλο και λιγότερο να είναι το φαγητό. Οι τιμές σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης έχουν διπλασιαστεί, και μάλιστα κάποια απαραίτητα για τη νοικοκυρά προϊόντα έχουν γίνει απλησίαστα. Οι τιμές κάθε μέρα παίρνουν την ανηφόρα. Η ακρίβεια κάθε βδομάδα ανεβαίνει… σκαλοπάτι. Και το εισόδημα των νοικοκυριών… ληστεύεται κυριολεκτικά. Μεγάλη πληγή είναι ο πληθωρισμός, που τον Δεκέμβριο ήταν στο 7,6%, με την αγοραστική δύναμη των φτωχών νοικοκυριών να μειώνεται καθημερινά. Και, δυστυχώς, δεν έχουν τη δυνατότητα αντίστασης. Μεγάλες αυξήσεις εμφανίζονται στα τρόφιμα, με τον δείκτη στο 15,5%. Στο ψωμί η αύξηση ανέρχεται στο 24,6%, στα κρέατα στο 17,6%, στα γαλακτοκομικά και στα αυγά στο 25,6%, στα φρούτα στο 25,6%, στα λαχανικά στο 2,7% και στον καφέ στο 13,2%. Μεγάλη αύξηση στα τρόφιμα έχει η Πορτογαλία με 20%, η Γερμανία με 19,5%, η Ολλανδία με 16,8%, η Ισπανία με 15,7%, η Ιταλία με 13,2%, η Γαλλία με 12,9% και το Λουξεμβούργο με 11%. Σημαντικές ανατιμήσεις καταγράφονται, επίσης, στις μεταφορές: 32,9% στα ταξί, 36,7% στα αεροπλάνα και 26,7% στα πλοία. Και διατίμηση; Οι μεγαλομπακάληδες ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ανέβει οι τιμές, την ώρα που τα νοικοκυριά αναγκάζονται να περιορίζουν τα πάντα για να βολέψουν μία ακόμη μέρα. Γεγονός είναι ότι το «σπίτι» κόβει από δω κι από κει, στη μάχη της επιβίωσης. Και την ίδια στιγμή ακούγεται ότι τα τρόφιμα θα μπουν σε διατίμηση! ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Πηγή: https://www.paron.gr/2023/01/26/i-akriveia-mera-me-tin-imera-anevainei/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .