Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10

Να πληρώσουν οι πλούσιοι


ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ, Η ΦΤΩΧΕΙΑ

Με Ενότητα, Οργάνωση, Αγώνα ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Να πληρώσουν οι πλούσιοι!

Όλη η προπαγάνδα για «ανάπτυξη» διαψεύστηκε παταγωδώς. Βρισκόμαστε σε μια κρίση χειρότερη από τις προηγούμενες. Αστικά επιτελεία, ΕΕ και «πετσωμένα» ΜΜΕ ρίχνουν τις ευθύνες στον «πόλεμο του Πούτιν», ώστε να συγκαλύψουν την αποτυχία του καπιταλιστικού συστήματος, τον δικό τους πλουτισμό – και να προχωρήσουν σε εκτόξευση των στρατιωτικών δαπανών, στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Όμως η κρίση είχε εμφανιστεί πριν τον πόλεμο: οξύνθηκε από την πανδημία και την ανικανότητα της κυβέρνησης να την αντιμετωπίσει, καθώς εξαπολύει μια ακραία ταξική επίθεση στους εργαζόμενους, νέους και φτωχούς.

Η ακρίβεια οφείλεται στην κρίση και χρεωκοπία του ελληνικού καπιταλισμού. Πάνω από μια 10ετία, η παραγωγή αδυνατίζει, οι επενδύσεις έχουν σταματήσει. Τη θέση τους έχουν πάρει οι νόμοι-καρμανιόλες: του Χατζηδάκη ενάντια στα εργατικά δικαιώματα, του Πλεύρη για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας, της Κεραμέως για τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας… οι ιδιωτικοποιήσεις, το πλιάτσικο του κρατικού χρήματος και του δημόσιου πλούτου, με βρωμερά σκάνδαλα, μνημόνια και νεοφιλελεύθερες επιθέσεις που έχουν αποχαλινώσει την «ελεύθερη αγορά». Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΔΕΗ: συσσωρευμένος πλούτος από την εργασία γενιών, δόθηκε κοψοχρονιά στους ιδιώτες – με το Χρηματιστήριο Ενέργειας, οι τιμές διαμορφώνονται από τα golden boys, οι πάροχοι γλεντάνε στις πλάτες μας, ενώ αφήνουν χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Εργαζόμενοι, νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα το ζούμε στο πετσί μας:

  • Η πραγματική ακρίβεια είναι πολύ μεγαλύτερη από τον επίσημο πληθωρισμό. Οι τιμές στα βασικά είδη εκτοξεύονται μέρα με τη μέρα. Το 2022, η τιμή του ήδη πανάκριβου Φυσικού Αερίου 3πλασιάστηκε, του Ρεύματος 5πλασιάστηκε.
  • Οι αντιλαϊκοί έμμεσοι φόροι αυξήθηκαν 5 δισ. λόγω της αύξησης των τιμών και οι άμεσοι (εφορία) 1,5 δισ.
  • Οι καπιταλιστές (μεγάλοι βιομήχανοι, σούπερ μάρκετ κ.λπ.) αυξάνουν τις τιμές ανεξέλεγκτα, ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους. Τα super market είχαν αύξηση κερδών 20%, οι εταιρείες ενέργειας 70%. Ενώ πληρώνουν φόρους μόλις 4 δισ. τον χρόνο, οι φόροι μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων είναι πάνω από 11 δισ.
  • Η πενιχρή αύξηση του κατώτατου μισθού δεν καλύπτει ούτε τον επίσημο πληθωρισμό. Η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί 40% για ένα νοικοκυριό με μισθό 750 Ευρώ.
  • Ο μισός πληθυσμός και πάνω είναι στο όριο της φτώχειας: 1 στους 7 στερείται βασικά αγαθά, 1 στους 5 βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας και 1 στους 3 δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει ιατρικές εξετάσεις.

Η κυβέρνηση προκαλεί με τα διάφορα «καλάθια» και “pass”. Δεν επιβάλλει ούτε καν κάποιον περιορισμό στις τιμές, ενώ καπιταλιστές και ιδιώτες-αρπακτικά επιδοτούνται χοντρά, με δικά μας λεφτά. Ταυτόχρονα, οι δαπάνες για στρατό και αστυνομία αυξάνονται ραγδαία – και το ίδιο μειώνονται για ασφαλιστικά ταμεία, εκπαίδευση, υγεία κ.λπ.

Πρέπει να τελειώνουμε με την λαομίσητη κυβέρνηση Μητσοτάκη, που μας έχει ρημάξει. Ωστόσο δεν αρκεί ν’ απαλλαγούμε απ’ αυτούς: καθώς η κρίση βαθαίνει, κάθε επόμενη κυβερνητική «λύση» μπορεί να αποδειχτεί ακόμα πιο επικίνδυνη. Η οργή μας δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στην απόρριψη ενός μισητού προσώπου. Ούτε στο «μικρότερο κακό» και στις «προοδευτικές» απάτες του ΣΥΡΙΖΑ – αυτού που εφάρμοσε μνημόνια τέρατα, έστρωσε τον δρόμο στον Μητσοτάκη, ενώ ψηφίζει μαζί του σωρό μέτρων. Ούτε στη φοβισμένη, αδιέξοδη πολιτική του ΚΚΕ, που διασπά τους αγώνες, ενδιαφέρεται μόνο για τις εκλογές, ενώ συντάσσεται με τον εθνικισμό των «κυριαρχικών δικαιωμάτων μας». Η ελπίδα είναι στους ενωτικούς, μαχητικούς, ανυποχώρητους αγώνες. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ – στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις, ενισχύοντας ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ πάνω απ’ τον πληθωρισμό. Υποχρεωτική επαναφορά Συλλ. Συμβάσεων Εργασίας.

OXIPass” κοροϊδίας. ΜΠΛΟΚΟ σε διακοπές ρεύματος, πλειστηριασμούς. Kρατικοποίηση ΔΕΗ, παρόχων – Κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Κατάργηση ΦΠΑ – Πλαφόν τιμών στα βασικά είδη. Δημόσια Δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Συγκοινωνίες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Εθνικοποιήσεις σε τομείς-κλειδιά και μεγάλες επιχειρήσεις, με εργατικό έλεγχο. Φορολογία σε Κεφάλαιο-Πλούσιους. Διαγραφή του Χρέους. Όχι στον πόλεμο και τους εξοπλισμούς.

 https://www.okde.gr/archives/18501

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .