Παρασκευή, Φεβρουαρίου 3

Οι συνταξιούχοι δεν ανέχονται άλλο τον εμπαιγμό της ΝΔ

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η κοροϊδία και οι παλινωδίες της κυβέρνησης σε σχέση με τους συνταξιούχους προκαλούν ολοένα και μεγαλύτερη οργή, καθώς οι υποσχέσεις για νέες έκτακτες παροχές δεν είναι ικανές να τους καθησυχάσουν.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ανακοίνωσαν νέο παναττικό συλλαλητήριο την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 10.30, στα Προπύλαια, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι πολυδιαφημισμένες αυξήσεις 7,75% εν τέλει δόθηκαν στο ακέραιο μόλις στο 55% των συνταξιούχων, ενώ, όσον αφορά τους υπολοίπους, είτε δεν πήραν απολύτως τίποτα είτε ψίχουλα ύψους 5-10 ευρώ. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο εξαγγέλθηκε άμεσα ένα επίδομα προσωπικής διαφοράς που θα το λάβουν -προφανώς λίγες εβδομάδες ή μέρες πριν από τις εκλογές- όσοι περίμεναν ότι θα ενισχυθεί το εισόδημά τους και αντιθέτως βλέπουν ότι με τις καθημερινές αυξήσεις στα βασικά αγαθά αυτό μειώνεται κι άλλο.

Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν:

«Υστερα από τις αφόρητες περικοπές 13 χρόνων στις συντάξιμες, τις κοινωνικές αποδοχές μας, την Υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε όλα μας τα δικαιώματα, δεν μπορούμε να δεχτούμε ως βελτίωση της ζωής μας τις λεγόμενες αυξήσεις που γίνονται εργαλείο προπαγάνδας της κυβέρνησης για ευνόητους λόγους, τη στιγμή που οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια των περικοπών έχασαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια και σήμερα η αγοραστική τους δυνατότητα μειώνεται δραματικά.

Γιατί με τις πληρωμές των συντάξεων αποδείχθηκε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για τέσσερις αυξήσεις που θα λάβει το σύνολο των συνταξιούχων και θα βελτιώσει τη ζωή τους ήταν -όπως η ΣΕΑ είχε προειδοποιήσει- ένα μεγάλο ψέμα.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως αυξήσεις: Το ποσοστό 7,75% που δίνεται ως αύξηση σε μια μερίδα συνταξιούχων, αφού αυτό ούτε τον επίσημο τιμάριθμο 9,9% δεν καλύπτει. Οταν η αύξηση αυτή δεν αφορά τις επικουρικές συντάξεις, οπότε η αύξηση αυτή στο σύνολο του εισοδήματος πέφτει στο 5% με 6%, μειώνοντας περαιτέρω την αγοραστική του δύναμη, με την ακρίβεια να συνεχίζει να τσακίζει κόκαλα και ο πληθωρισμός να καλπάζει.

Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το έτος 2016 δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς. Οταν περίπου 300.000 συνταξιούχοι θα πάρουν αύξηση από 1% έως 7% μόνο στην κύρια σύνταξη. Οταν, αντί για τα πληρωμένα δώρα μας, τα 250 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση είναι ένα επίδομα για τις αγορές των Χριστουγέννων και τέλος»..makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.