Παρασκευή, Φεβρουαρίου 3

Δυνατά Στέφανε

Δυνατά Στέφανε

Παρακολουθούσα κατά την διάρκεια του Αυστραλιανού OPEN, ταυτόχρονα με την τιτάνια προσπάθεια του Στέφανου Τσιτσιπά, τις αντιδράσεις του φιλοθεάμονος και αδηφάγου κοινού.  

Εκεί παιζόταν ένα άλλο τένις, αυτό της κακοδαιμονίας της ράτσας μας. Οι μπαλιές έξω από την γραμμή ήταν επαναλαμβανόμενες σε ρυθμό εκνευριστικό. Για έναν παίκτη που η Ελλάδα ως μικρή χώρα έχει την πολυτέλεια να διαθέτει στην κορυφή του αθλήματος, όπως είπε και ο Τζόκοβιτς, οι αρρωστημένες ψυχές αναζητούσαν ελαττώματα.

«Έβρισε τον πατέρα του, τον αποκάλεσε μαλάκα» έγραφαν δυστυχώς αρκετοί, προσπαθώντας να μειώσουν την αξία του Στέφανου. Προσέθεταν μάλιστα ότι για να εξιλεωθεί του αγόρασε μία Λαμποργκίνι! Πιθανόν να συνέβησαν όλα αυτά, ακόμα και το ατόπημα του Στέφανου πάνω στην ένταση της στιγμής και να ξεστομίσει μια τέτοια κουβέντα. Φρόνιμο θα ήταν όμως, οι επικριτές του να μυηθούν περισσότερο στον κόσμο του πρωταθλητισμού και τα μυστικά του.

Ο πατέρας του Τσιτσιπά είναι ταυτόχρονα και προπονητής του. Ελάχιστοι γνωρίζουν ποια είναι η χημεία μεταξύ τους όταν υπάρχουν ταυτόχρονα και οι δύο ιδιότητες. Δεν προσπαθώ να μειώσω την σοβαρότητα ενός τέτοιου επεισοδίου, αλλά να ερμηνεύσω την συμπεριφορά ενός φιλοθεάμονος κοινού το οποίο ως θεατής κατά την διάρκεια αγώνων ξεστομίζει συνήθως βαρύτερους χαρακτηρισμούς από εκείνους για τους οποίους άσκησε αυστηρή κριτική στον κορυφαίο αθλητή μας. Το χειρότερο είναι ότι αυτή την κριτική την ασκούν σε ένα νέο παιδί 24 ετών, το οποίο κατόρθωσε από τα γήπεδα του Αστέρα Βουλιαγμένης να φθάσει στην κορυφή του κόσμου!

Μετά την ήττα από τον Τζόκοβιτς εξαφανίστηκαν όλοι. Σχεδόν τον ξέχασαν. Είναι μια χουλιγκανική συμπεριφορά απέναντι σε ένα άθλημα εντελώς αδιάφορο στους Έλληνες μέχρι να εμφανιστούν ο Τσιτσιπάς και η Σάκκαρη. Εάν επρόκειτο για πέναλτι σε ποδοσφαιρικό αγώνα  θα το συζητούσαν επί σειρά ημερών…

Εύχομαι ο Στέφανος να μην πικραθεί διαβάζοντας τέτοιες ανοησίες. Ας σκεφτεί ότι οι ίδιοι άνθρωποι λοιδορούσαν τον Ρεχάγκελ μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου. Έτσι όπως το ακούτε. Υποστήριζαν ότι αγνοεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο! Ποιος; Ο Ρεχάγκελ ο άνθρωπος που πήρε την Εθνική μας από τα αζήτητα και την οδήγησε στην κορυφή της Ευρώπης. Που κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Το κύπελλο που δεν κέρδισε ακόμα η Αγγλία, η χώρα που γέννησε το ποδόσφαιρο! Αλίμονο έγραφε ο Αλμπέρ Καμί σε εκείνους που έταξαν σκοπό της ζωής τους να ασκούν κριτική στους υπόλοιπους και να προσθέσω, ότι τέτοια ανθρωποειδή δεν έχουν την δυνατότητα να πετύχουν ούτε το ένα εκατοστό από όσα πέτυχαν οι άνθρωποι στους οποίους ασκούν κριτική.

Επικοινωνιακά θα μπορούσε ίσως να συμπεριφερθεί πιο έξυπνα. Η δήλωση του ότι εάν έπαιρνε το κύπελλο θα έδινε ένα ποσό για την κατασκευή σχολικής μονάδας στην Βικτώρια στενοχώρησε πολλούς συμπατριώτες του. Στην Καρδίτσα -κατάγεται από το χωριό Προάστιο- υπάρχει πραγματική έλλειψη σχολείων και οι Έλληνες είναι από τη φύση τους παραπονιάρηδες…  

Δυνατά Στέφανε.

 https://www.zougla.gr/greece/article/dinata-stefane

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .