Κυριακή, Φεβρουαρίου 26

Βγάζουν τον Πολάκη εκτός ψηφοδελτίων


Βγάζουν τον Πολάκη εκτός ψηφοδελτίων

Είναι φανερό πως λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας και η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου, αποφάσισαν να θέσουν εκτός των εκλογικών ψηφοδελτίων τον Παύλο Πολάκη.

Επί της ουσίας πρόκειται για ένα χρονικό προαναγγελθέντος διαζυγίου αλλά σε αυτή την περίπτωση καθόλου συναινετικού.

Ο Παύλος Πολάκης τόσο με την στάση του όσο να αφορά την υποψηφιότητα στα Χανιά, του κομματικού του φίλου Μιχάλη Χαιρετάκη όσο και με τις αναρτήσεις του στο διαδίκτυο σχετικά με την εισβολή στο κράτος και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από την «δεύτερη φορά αριστερά» για την δικαιοσύνη, συνειδητά πήρε θέσεις και στοιχειοθέτησε πολιτικό στίγμα το οποίο σε καμία

περίπτωση δεν συνάδει με πολιτικό ήθος το οποίο επιχείρησε να οριοθετήσει ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Ένα πολιτικό ήθος το οποίο είναι πολιτικά μετριοπαθές και το οποίο ρέπει προς το λεγόμενο πολιτικό κέντρο και την αποκαλούμενη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Ένα πολιτικό ήθος το οποίο είναι πολιτικά μετριοπαθές και το οποίο ρέπει προς το λεγόμενο πολιτικό κέντρο και την αποκαλούμενη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

 

Την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να τον θέσει εκτός των ψηφοδελτίων του κόμματος για την ανάρτησή του με την οποία στοχοποιούσε προσωπικά δικαστές και δημοσιογράφους, ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε νέα ανάρτηση.

Η αρχική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Να σημειωθεί ότι για την ανάρτηση αυτή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με παρέμβασή του, ζητά από την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, Αγγελική Τριανταφύλλου, να πραγματοποιήσει προκαταρκτική έρευνα για τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Το ζήτημα του βουλευτή Χανίων θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Εκτελεστικού Γραφείου που θα συνεδριάσει την Τρίτη, και ο Παύλος Πολάκης στη νέα ανάρτησή του, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του κόμματος, αναφέρει:

«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή. Με “πηγές” δεν θα ανοίξω διάλογο...
Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκει θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!»

ΝΔ για Πολάκη: Έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της «κάτω πλατείας»

Η ανάρτηση του βουλευτή Χανίων προκάλεσε και την επίσημη αντίδραση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της "κάτω πλατείας", τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν».

Τομ κυβερνών κόμμα επισήμανε ακόμη ότι: «Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο ΣΥΡΙΖΑ να θέσει εκτός κόμματος τον Παύλο Πολάκη

Ανακοίνωση για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως "για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας".

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου. 

Έρχονται, δε, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα είναι η επόμενη φορά "είτε με το καλό είτε με το άγριο", αλλά και της πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν.

Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος.

Για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται  όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο τόπος χρειάζεται μια πραγματικά εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για να κλείσει ο κύκλος της οδυνηρής για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .