Τρίτη, Φεβρουαρίου 14

Μάντζος: «Αρκετά με τον εμπαιγμό της ΝΔ – Ώρα για καθαρές λύσεις στις συντάξεις»

ΣΧ0ΛΙΟ: ΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους συνταξιούχους αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Για «εμπαιγμό» εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, αναφορικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για το έκτακτο επίδομα έως 300 ευρώ για τους συνταξιούχους.

Ο κ. Μάντζος σημειώνει ότι, «παρά τις δεσμεύσεις του το 2019 ότι θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός, όχι μόνο διατήρησε την προσωπική διαφορά στις συντάξεις, αλλά επιχειρεί προεκλογικά να ρίξει στάχτη στα μάτια των συνταξιούχων, που δεν πήραν αύξηση».

«Αρκετά με τον εμπαιγμό της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως είναι η ώρα για «καθαρές λύσεις».

Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προτείνει τα εξής για τους συνταξούχους και το ασφαλιστικό σύστημα:

– »Να καταργηθεί η προσωπική διαφορά από 1-1-2024 και ως τότε να δοθεί εφάπαξ ποσό, που θα καλύψει την απώλεια εισοδήματος με βάση τον πληθωρισμό του 2022.

– »Να χορηγηθεί νέο ΕΚΑΣ σε 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους, όπως προτείνουμε.

– »Να προωθηθούν τα επαγγελματικά ταμεία.

– »Να επανέλθει σε εθνικό έλεγχο το Υπερταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ του ασφαλιστικού συστήματος για τη νέα γενιά».

iapopsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.