Τρίτη, Φεβρουαρίου 14

Μπαλόνια - κατάσκοποι ή «ούφο»; Υστερία αιθέρων για ΗΠΑ, Καναδά και Κίνα

H μυστικοπάθεια γύρω από τα 5 μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα που έθεσαν σε κατάσταση συναγερμού τρία διαφορετικά κράτη γεννά... θεωρίες συνωμοσίας

balloon_shots_xr
Σε διάστημα μικρότερο των δέκα ημερών, πέντε μυστηριώδη μη επανδρωμένα ιπτάμενα αντικείμενα έθεσαν σε κατάσταση συναγερμού τρία διαφορετικά κράτη. Η πολιτική ηγεσία και τα πολεμικά επιτελεία σε ΗΠΑ, Καναδά και Κίνα βρίσκονται επί ποδός -πολέμου σχεδόν- και συμπεριφέρονται σαν να δέχονται απειλή από εχθρικές δυνάμεις -γήινες αλλά και ίσως όχι μόνον. Κυρίως όμως, τα «μπαλόνια-ούφο» έχουν προκαλέσει σύγχυση και, πιθανώς, μια αναβίωση της ψυχροπολεμικής υστερίας, αυτή τη φορά μεταξύ ΗΠΑ/Καναδά και Κίνας.

Παράλληλα, η αμηχανία και η παρεπόμενη μυστικοπάθεια, με ασαφείς δηλώσεις από τις επίσημες κρατικές πηγές, συνθέτουν το ιδανικό υπόστρωμα για την ανάπτυξη θεωριών συνωμοσίας κάθε είδους. Συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που τείνουν να εμπλέξουν εξωγήινες δυνάμεις στα παιχνίδια δύναμης μεταξύ κρατών του παρόντος πλανήτη.

Για την ιστορία, τέσσερα ιπτάμενα αντικείμενα καταρρίφθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη F-22 των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αφού βρέθηκαν να περιίπτανται λάθρα στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ και του Καναδά. Μετά από την κατάρριψή τους, ειδικές ομάδες του αμερικανικού ναυτικού προσπάθησαν να περισυλλέξουν από τη θάλασσα όπου κατέπεσαν όσα περισσότερα υπολείμματα από τα ως άνω αντικείμενα ήταν δυνατόν. Τα οποία και εξετάζονται στο εργαστήριο.



Το πρώτο ιπτάμενο αντικείμενο κατερρίφθη στις 4 Φεβρουαρίου, παρόλον ότι περιφερόταν απαρατήρητο και ανενόχλητο πάνω από την επικράτεια των ΗΠΑ και του Καναδά από τις 28 Ιανουαρίου. Η αμερικανική αντικατασκοπία χαρακτήρισε σαν «κατασκοπευτικό μπαλόνι από την Κίνα», συνδέοντάς το με το ευρύτερο πρόγραμμα παρακολουθήσεων του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού. Η άποψη των υψηλά ισταμένων στο αρχηγείο του αμερικανικού στρατού ήταν ότι το συγκεκριμένο μπαλόνι συγκέντρωνε στοιχεία γύρω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις ανά τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά τους οι Κινέζοι διαμαρτυρήθηκαν, προβάλλοντας την εικόνα του αθώου που αδίκως κατηγορείται και ενοχοποιείται. «Υπερβολική ενέργεια και σοβαρή παραβίαση της διεθνούς πρακτικής» ήταν η δήλωση εκ μέρους του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών. Υποστήριξαν την άποψη ότι επρόκειτο για ένα αθώο μετεωρολογικό μπαλόνι, το οποίο παρασύρθηκε από τα ρεύματα του ανέμου, για να καταλήξει ακυβέρνητο στη Βόρεια Αμερική.


Παρόλ' αυτά, η αυτοψία των Αμερικανών στα υπολείμματά του, έδειξε ότι το μπαλόνι διέθετε έλικες και ήταν σε θέση να αλλάζει κατεύθυνση. Επιπλέον, η αμερικανική αντικατασκοπία θεωρεί ότι το συγκεκριμένο μπαλόνι ήταν ένα από τα πάμπολλα μέσα που στέλνει η Κίνα για να παρακολουθήσει κρυφά τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος κατασκοπείας σε περισσότερες από 40 χώρες.



Ελάχιστα 24ωρα αργότερα, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, δύο F-22 Raptor άλλο κατέρριψαν ένα ιπτάμενο αντικείμενο, με διαστάσεις μικρού αυτοκινήτου, πάνω από τα παράλια της βορειοανατολικής Αλάσκας. Οι χειριστές των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών, προτού εξαπολύσουν πυραύλους κατά του στόχου, είχαν πλησιάσει πολύ στο αντικείμενο, προκειμένου να βεβαιωθούν εντελώς ότι ήταν μη επανδρωμένο.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το αντικείμενο δεν ίπτατο στα 18.500-20.000 μέτρα όπως το πρώτο μπαλόνι, αλλά σε ύψος 12.200 μ., δηλαδή στη ζώνη κυκλοφορίας των επιβατηγών αεροπλάνων. Ως εκ τούτου, έπρεπε να καταρριφθεί αμέσως, προς αποφυγήν δυστυχήματος. Το αντικείμενο αυτό δεν ταυτοποιήθηκε ως κινέζικο όπως το προηγούμενο, καθώς οι Αμερικανοί δεν ήταν σε θέση να υποδείξουν ούτε από πού ήρθε ούτε σε ποιον ανήκει. Αρα, δεν έχουν ιδέα τι ακριβώς έκανε πάνω από τη χώρα τους. «Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πάνω του. Θα μπορούσε να έχει αποσταλεί στις ΗΠΑ από κάποιο κράτος, κάποια οργάνωση ή και από κάποιο άτομο» ήταν το μόνο που είχαν να πουν για το περιστατικό οι Αμερικανοί αρμόδιοι.

Την αμέσως επόμενη ημέρα, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, και πάλι ένα μαχητικό F-22 Raptor κατέρριψε με πύραυλο AIM-9X ένα αντικείμενο με κυλινδρικό σχήμα, το οποίο ίπτατο πάνω από την επαρχία Γιούκον του Καναδά. Σχετικά με αυτό, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό ανέφερε σε δηλώσεις του ότι είχε συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προτού δώσει ο ίδιος την εντολή για την κατάρριψη του αντικειμένου. Εφόσον παραβίαζε τον εναέριο χώρο του Καναδά, ο Τριντό δεν είχε άλλη επιλογή, για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Κλείσιμο
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, τα αντικείμενα που καταρρίφθηκαν πάνω από την Αλάσκα και τον Καναδά τις προηγούμενες ημέρες ήταν πολύ μικρότερα και «δεν έμοιαζαν ιδιαίτερα» με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε στα ανοιχτά των ακτών της Νότιας Καρολίνας

Την Κυριακή, 12/2/2023, υπήρξε αφ΄ενός μια ανακοίνωση των Κινέζων, σε τόνο έκδηλης ενόχλησης, ότι στον εναέριο χώρο τους εθεάθη αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο. Η Κίνα προειδοποιούσε ότι το αντικείμενο θα καταρριπτόταν. Όμως, κάποιες ώρες αργότερα, η αμερικανική πολεμική αεροπορία, με ένα F-16, κατέρριψε τέταρτο αντικείμενο, πάνω από τη λίμνη Χιούρον του Μίσιγκαν.

Κάποιοι ειδικοί, πάντως, τονίζουν ότι δεν είναι πρωτόγνωρη η έντονη κινητικότητα μπαλονιών και λοιπών ιπτάμενων αντικειμένων, τα οποία επίσης περνούν «κάτω από τα ραντάρ» και εντοπίζονται αφού έχουν διαγράψει πορεία σχεδόν από τη μία όχθη των ΗΠΑ έως την αντίπερα. Επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, καταγράφηκαν τουλάχιστον τέσσερα παρόμοια περιστατικά, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι τα μπαλόνια περνούν από κάποιο κενό ασφαλείας στα αμυντικά συστήματα των ΗΠΑ.


Βεβαίως, για τους οπαδούς των τολμηρών θεωριών συνωμοσίας, τα μπαλόνια δεν τα στέλνουν οι Κινέζοι στους Αμερικανούς, αλλά οι εξωγήινοι. Οι οποίοι εσχάτως κόπτονται να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει με τις επίγειες στρατιωτικές βάσεις, πιθανώς για να προετοιμάσουν καταλλήλως την ένοπλη εισβολή τους στον πλανήτη μας.



https://www.protothema.gr/world/article/1339235/balonia-kataskopoi-i-oufo-usteria-aitheron-gia-ipa-kanada-kai-kina/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .