Τρίτη, Φεβρουαρίου 14

ΣΑΛΟΣ για τις κατακόρυφες αυξήσεις στη διοίκηση της ΕΡΤ...

Σε προκλητική αύξηση των αμοιβών των ανώτερων στελεχών της ΕΡΤ , γενικών διευθυντών, αναπληρωτών γενικών διευθυντών , διευθυντών και υποδιευ...
Σε προκλητική αύξηση των αμοιβών των ανώτερων στελεχών της ΕΡΤ , γενικών διευθυντών, αναπληρωτών γενικών διευθυντών , διευθυντών και υποδιευθυντών, προχωρά η κυβέρνηση, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις...

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των Θ. Σκυλακάκη και Ι. Οικονόμου που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ οι μικτές μηνιαίες απολαβές του προέδρου της ΕΡ πλέον θα ανέρχονται σε 5.100 ευρώ, το διευθύνοντος συμβούλου στις 6.650 ευρώ, μικτά!

Η αύξηση στις αμοιβές τους είναι... κατακόρυφη, καθώς είναι 79% και 55% για την κάθε περίπτωση, καθώς η μικτή μηνιαία αμοιβή του Προέδρου του Δ.Σ. ανερχόταν στο ποσό των 2.850 ευρώ και του Διευθύνοντος Συμβούλου στο ποσό των 4.275 ευρώ.
Για τα τρία μέλη του ΔΣ αναφέρεται στο ΦΕΚ ότι η μικτή μηνιαία αποζημίωση για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. καθορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ και μένει προς αποσαφήνιση αν το ποσό αυτό είναι δια του τρία ή για καθέναν.

Επίσης «η μικτή μηνιαία αποζημίωση για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. των δύο (2) μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της περ. (δ) της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 4173/2013 όπως ισχύει, καθορίζεται στο ποσό των 900,00 ευρώ».

Τονίζεται ότι ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος και τα μέλη του ΔΣ «δεν δικαιούνται καμία άλλη χρηματική απολαβή, αμοιβή ή προνόμιο πέραν των καθοριζόμενων με την παρούσα αμοιβών και αποζημιώσεων αντίστοιχα».

Στο ίδιο ΦΕΚ καθορίζονται και οι αυξήσεις σε ανώτατα στελέχη του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, δηλαδή σε γενικούς διευθυντές, τους αναπληρωτές τους, διευθυντές, υποδιευθυντές κλπ. Ειδικότερα οι μισθοί διαμορφώνονται:
Γενικός Διευθυντής 4.300 ευρώ
Αναπληρωτής γενικός διευθυντής 3.800 ευρώ
Διευθυντής Υποδιευθυντής του επιπέδου 1: 3.300 ευρώ
Διευθυντής Υποδιευθυντής του επιπέδου 2: 2.900 ευρώ.
Διευθυντής Υποδιευθυντής του επιπέδου 3: 2.500
Υποδιευθυντής του επιπέδου 1: 2.600 ευρώ
υποδιευθυντής του επιπέδου 2: 2.400 ευρώ
υποδιευθυντής του επιπέδου 3: 2.200 ευρώ

Αποσαφηνίζεται ότι οι αυξήσεις αυτές θα έχουν πλαφόν θέσεων με ποσόστωση. Δηλαδή το 20% των διευθυντών και των υποδιευθυντών επιπέδου 1 θα πάρει αύξηση 3.300 ευρώ και 2.600 ευρώ αντιστοίχως, το 50% του επιπέδου 2 και το 30% των επιτελικών επιπέδου 3.

Υπάρχει, εξάλλου, και ειδική μέριμνα ώστε στην περίπτωση που το πλήθος κάλυψης είναι μικρότερο από το μέγιστο ανά επίπεδο, «η διαφορά αυτή δύναται να μεταφέρεται στο αμέσως χαμηλότερο επίπεδο μικτής μηνιαίας αμοιβής. Για το έκτακτο προσωπικό που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 1 και στο οποίο ανατίθενται καθήκοντα θέσης ευθύνης επιπέδου Τμήματος, το ύψος της Μικτής Μηνιαίας Αμοιβής καθορίζεται στα 2.000,00€, στο οποίο περιλαμβάνονται τα πάσης φύσεως επιδόματα, εκτός του οικογενειακού επιδόματος».

Διευκρινίζεται σε άλλο σημείο του ΦΕΚ ότι από τη στιγμή κατά την οποία οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν θα έχουν θέση ευθύνης που να δικαιολογεί την αντίστοιχη αύξηση, αλλά θα συνεχίζουν να εργάζονται βάσει της ειδικότητας τους, θα «αμείβονται σύμφωνα με το μισθολογικό καθεστώς του κλάδου που ανήκουν».

Ρητά επίσης αναφέρεται ότι «οι πάσης φύσεως αποδοχές, πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και σύνταξη που καταβάλλονται στα πρόσωπα του πεδίου εφαρμογής της παρούσας, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις εκάστοτε αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου».

Το συνολικό κονδύλι για τις αυξήσεις ανέρχεται σε περίπου 492.000 ευρώ (128.198 για πρόεδρο, διευθύνοντα και μέλη ΔΣ και 363.000 ευρώ για διευθυντές, υποδιευθυντές) για το 2023 και θα βαρύνει τον προϋπολογισμού του Οργανισμού. Του χρόνου και για κάθε επόμενο 12μήνο το αναβαθμισμένο μισθολόγιο των επιτελικών της ΕΡΤ προσδιορίζεται σε 520.044 (ήτοι 135.780 για το ΔΣ και 384.264, 24 ευρώ για τα ανώτερα στελέχη).

http://www.press-gr.com/2023/02/blog-post_850.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .