Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24

ΕΔΟ ΜΑΖΙ: Έναρξη Νέων Κλειστών Ομάδων για τη Διπολική Διαταραχή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) ανακοινώνει την έναρξη τριών (3) διαδικτυακών ομάδων «Στήριξης και Επικοινωνίας» 

με θέμα τη Διπολική διαταραχή και 

καλωσορίζει νέα μέλη που θέλουν να λάβουν μέρος!


Το όραμα της ΕΔΟ για κάθε ομάδα βασίζεται στις θεμελιώδης αξίες της ενσυναίσθησης, εμπιστευτικότητας, αμοιβαιότητας και του σεβασμού. 

Καθώς και την ενδυνάμωση όλων των ανθρώπων με την εμπειρία διπολικής διαταραχής. 


 

Τι είναι µια ομάδα στήριξης και επικοινωνίας;  

Μία ομάδα στήριξης και επικοινωνίας αποτελείται από ανθρώπους  που έχουν µία κοινή εμπειρία συνήθως µιας συγκεκριμένης κατάστασης ή ασθένειας. 

 

Σκοπός της κάθε ομάδας είναι η γνωριμία με άλλους ανθρώπους με αντίστοιχα προβλήματα και η υποστήριξη των μελών σχετικά με  δυσκολίες που βιώνουν. Επίσης, η ενίσχυση των μελών επιτυγχάνεται μέσω της ψυχο-εκπαίδευσης, προάγεται η επιστημονική καθοδήγηση τους, παράλληλα με την ενημέρωση και την πληροφόρηση για τα δικαιώματα τους. 

 

Στόχος της ομάδας είναι να αναπτυχθούν σχέσεις μεταξύ των μελών, που θα βασίζονται  στην επικοινωνία, την έκφραση των συναισθημάτων και την αμοιβαία κατανόηση.

 

Η σημασία αυτής της έμπρακτης κοινωνικής στήριξης έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει μεταξύ άλλων σε μεγάλο βαθμό στην καλύτερη ανάρρωση, στη διαχείριση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τόσο των ανθρώπων με διπολική διαταραχή, όσο και των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα τους.

 

Η δυναμική της ομάδας πηγάζει από την ομοιογένεια των μελών, την σύμπραξη εχεμύθειας και αλληλοκατανόησης. 

Ως μέσο αναδεικνύεται η συζήτηση, η ανταλλαγή εμπειριών, προβληματισμών, ανησυχιών και σκέψεων μεταξύ των μελών. 

Πιο συγκεκριμένα:


 

Κλειστές Ομάδες:
 

  1. Η κλειστή ομάδα διπολικών ασθενών  απευθύνεται σε ανθρώπους με διπολική διαταραχή που βρίσκονται σε νορμοθυμία. Η κλειστή ομάδα είναι κατάλληλη για όσους επιθυμούν να «συναντηθούν» με άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δοκιμασίες, που θέλουν να δημιουργήσουν συνδέσεις και σχέσεις αλληλοκατανόησης και στήριξης, που θέλουν να επενδύσουν στην ομάδα διατηρώντας μια σταθερή και μακροπρόθεσμη βάση. 

  2. Η κλειστή ομάδα συγγενών  απευθύνεται  σε συγγενείς, συντρόφους, φροντιστές και φίλους που βρίσκονται στο οικείο περιβάλλον διπολικών ασθενών. Τα μέλη της ομάδας μπορούν να επωφεληθούν από την συμμετοχή σε ένα δίκτυο στήριξης, έκφρασης των κοινών προβληματισμών τους, και να λάβουν τη δύναμη να διαχειριστούν  και να κατανοήσουν τους οικείους τους. 


 

Κάθε πότε;

Οι κλειστές ομάδες πραγματοποιούνται κάθε 2 εβδομάδες και έχουν εθελοντικό χαρακτήρα. 


 

Τι χρειάζεται για να γίνω μέλος;

Για να συμμετέχει κάποιος στη ομάδα απαιτούνται κάποια πρώτα ραντεβού γνωριμίας και αξιολόγησης από τον συντονιστή ψυχολόγο. 

Όσοι κριθούν κατάλληλοι για την ομάδα αναμένεται η παρουσία τους να είναι σταθερή

Η συμμετοχή θα παραμείνει κλειστή σε νέες εγγραφές μετά το πέρασμα της προθεσμίας. 


 

-Για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος σε μία ομάδα και να δοκιμάσουν την δυναμική τους σε μια πιο ευέλικτη βάση «ενημέρωσης και γνωριμίας» με τα θέματα της διπολικής διαταραχής, δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν στην Ανοιχτή Ομάδα στην οποία υπάρχει πρόσβαση σε όλους. 


 

Ανοιχτή Ομάδα:

Η ανοιχτή ομάδα απευθύνεται σε ανθρώπους με διπολική διαταραχή όλου του φάσματος και μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε το επιθυμεί (ασθενείς & συγγενείς). 

Λαμβάνοντας μέρος στη συνάντηση μπορεί να γνωρίσει και να γνωριστεί με άτομα με παρόμοιους προβληματισμούς και δυσκολίες, σε μια ομάδα «ανοιχτή» να μοιραστεί σκέψεις και εμπειρίες μαζί τους. 

 

Η ανοιχτή ομάδα συναντιέται μία φορά το μήνα και είναι καθαρά εθελοντική. 

Δεν υπάρχει δέσμευση στη συμμετοχή και οι εγγραφές παραμένουν ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μόνη προϋπόθεση η πρόσβαση στο ίντερνετ σε ιδιωτικό χώρο. 


 

Τι κόστος έχει συμμετοχή;

Οι ομάδες παρέχονται χωρίς κόστος στους συμμετέχοντες. 


 

Πως ξεκινάω;

Δηλώστε το ενδιαφέρον στις φόρμες παρακάτω, αφού επιλέξετε ποια ομάδα νιώθετε ότι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Οι ομάδες στήριξης θα διεξαχθούν διαδικτυακά μέσω zoom.

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το τρόπο λειτουργίας και το περιεχόμενο των ομάδων πατήστε εδώ.


 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

-Έναρξη Συναντήσεων: Απρίλιος 2023

-Έναρξη Εγγραφών: Τετάρτη 22/02/2023 - έως - Παρασκευή 10/03/2023 


 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για εγγραφές- συμπληρώνετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για 

περισσότερες πληροφορίες - καλείτε το 6970018622 


 

Ποιος επιμελείται το πρόγραµµα και παρέχει την υπηρεσία;

Οι ομάδες συντονίζονται από τους ειδικευόμενους ψυχολόγους που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στα πλαίσια του προγράμματος κλινικής ειδίκευσης στις διαταραχές της Διάθεσης του BipolarLab.com



 

Επιστημονική Επιμέλεια/Επίβλεψη:

Επιστημονικός επιμελητής του προγράµµατος είναι ο Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, Bsc.  Hons, PhD, Κλινικός Ψυχολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου (Institute of  Psychiatry, King's College London), Πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής & Εκπαιδευτής στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία από το Beck Institute (Beck Institute CBT Certified Clinician Directory, Dr Y. Malliaris, BSc.,PhD), Ιδρυτής της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης (edo.org.gr)  και του BipolarLab (bipolarlab.com). Ο Δρ. Μάλλιαρης έχει επιμεληθεί αντίστοιχες ομάδες στην Αγγλική Διπολική Οργάνωση και εξειδικεύεται στη διπολική διαταραχή.


 


Κάντε την εγγραφή σας στην δράση ΕΔΟ ΜΑΖΙ: Γνωριμία & Ενημέρωση για να συμμετέχετε και σε άλλες παρεμβάσεις μας.


Με την υποστήριξη του BipolarLab.com

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .