Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15

Τσίπρας: «Σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί»

 Άλλωστε, όπως ο ίδιος είπε, οι 25.672 πλειστηριασμοί που έγιναν επί των ημερών του …δεν είναι δα και πολλοί !!!

Σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί», δήλωσε κυνικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ALPHA, επιβεβαιώνοντας ότι οι υποσχέσεις για προστασία από τους πλειστηριασμούς είναι για λόγους προεκλογικών εντυπώσεων.

Επί των ημερών μας δεν έγιναν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ισχυρίστηκε ο Τσίπρας και πρόσθεσε «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί. Πήγαινε κάθε εβδομάδα ο κ. Λαφαζάνης στους πλειστηριασμούς»!

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει «κανονιστικό πλαίσιο που θα προστατεύει τα ευάλωτα νοικοκυριά και θα τούς δίνει τη δυνατότητα βιώσιμων ρυθμίσεων». Εισήγαγε δε και μια νέα έννοια, αυτή των «…πιο ευάλωτων νοικοκυριών», προτείνοντας ρυθμίσεις κατά τα πρότυπα των «εύλογων δαπανών διαβίωσης», όπου ό,τι περισσεύει από τα βασικά (διατροφή και Λογαριασμοί) θα πηγαίνει στις τράπεζες. Μάλιστα ισχυρίστηκε «εμείς θα βάλουμε κανονιστικό πλαίσιο στους servicers και θα εγγυηθούμε την προστασία της Α΄ κατοικίας»… Αυτή η δέσμευση είναι αντίστοιχη με εκείνη της κατάργησης των μνημονίων …«με έναν νόμο».

Ο ίδιος ταυτόχρονα χαρακτήρισε «σωτήριο» το νόμο Κατσέλη που έθετε επαχθείς όρους και καυχήθηκε ότι «εμείς τον επεκτείναμε», κάνοντας τον ακόμη χειρότερο με τον νόμο Κατσέλη – Σταθάκη, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την μετατροπή σε ιδιώνυμο της αντίστασης στους πλειστηριασμούς.

Άλλωστε, όπως ο ίδιος είπε, οι 25.672 πλειστηριασμοί που έγιναν επί των ημερών του …δεν είναι δα και πολλοί !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .