Τρίτη, Φεβρουαρίου 14

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Στους δρόμους κατέβηκαν ξανά οι συνταξιούχοι μετά τον κυβερνητικό εμπαιγμό με το προεκλογικό επίδομα προσωπικής διαφοράς που ετοιμάζεται να εξαγγείλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, ζητούν επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, καταβολή αναδρομικών, και αυξήσεις. Όπως καταγγέλλουν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους εξαπάτησε καθώς οι υποσχέσεις αποδείχθηκαν «ψεύτικες».

Συγκεκριμένα, η κινητοποίηση την Τρίτη ξεκίνησε με μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κοραή, από τις συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, και συνεχίστηκε με πορεία προς τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, διεκδικούν τα εξής:

– Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου.

– Άμεση καταβολή στα πληρωμένα δώρα.

– Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα.

– Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης ΕΑΣ.

– ‘Αμεση πρόσληψη προσωπικού στην υγεία.

– Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα δωρεάν σε υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

– ‘Αμεση έκδοση των συντάξεων.

– Κατάργηση κάθε διαδικασίας πλειστηριασμού.

– ‘Αμεση καταβολή των συνδρομών για τις λειτουργικές ανάγκες των συνταξιουχικών οργανώσεων.

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a3%ce%a4%ce%9f%ce%a5%ce%a3-%ce%94%ce%a1%ce%9f%ce%9c%ce%9f%ce%a5%ce%a3-%ce%9f%ce%99-%ce%a3%ce%a5%ce%9d%ce%a4%ce%91%ce%9e%ce%99%ce%9f%ce%a5%ce%a7%ce%9f%ce%99-%ce%9a%ce%91%ce%a4%ce%91%ce%93%ce%93/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.