Τρίτη, Φεβρουαρίου 21

«Πόρτα» Κ.Καραμανλή σε Κ.Μητσοτάκη: «Δεν θα είμαι υποψήφιος αυτής της ΝΔ – Το κόμμα σήμερα δεν είναι καραμανλικό»--

 Γιατί το κόμμα του Κούλη είναι Δεξιό;  Μια σαλαμοποίηση απ' όλων των κομμάτων είναι !

«Πόρτα» Κ.Καραμανλή σε Κ.Μητσοτάκη: «Δεν θα είμαι υποψήφιος αυτής της ΝΔ – Το κόμμα σήμερα δεν είναι καραμανλικό»

«Αίρει την όποια στήριξή του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με μια λιτή δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές ρίχνοντας «πόρτα» στον Κ.Μητσοτάκη λίγο πριν την διεξαγωγή τους και αφήνει σαφείς «αιχμές» ότι η ΝΔ δεν είναι πλέον καραμανλικό κόμμα.

Αναλυτικά:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.

 Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της.

Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Πρόκειται για μία απόφαση η οποία είχε ήδη ληφθεί από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς και είχε διαρρεύσει από τους στενούς συνεργάτες του.

Με αυτό τον τρόπο «αίρει την όποια στήριξη στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν οι συνεργάτες του.

Πρόκειται για ένα βαρύτατο πλήγμα για τον Κ.Μητσοτάκη, καθώς η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι εκ του πολιτικού της DNA κυρίως… καραμανλική και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της είναι επίσης καραμανλικοί, ενώ λαμβάνει χώρα λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.

Ο Κ.Καραμανλής έχει ήδη διαχωρίσει την θέση του και την πολιτική του πορεία από τη ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη.

“Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια  δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου”. 

Μάλιστα η παρέμβαση αυτή του Κώστα Καραμανλή, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα γιατί έγινε σε εκδήλωση που αφορούσε τον Ιωάννη Κεφαλογιάννη, καθώς η Όλγα Κεγαλογιάννη, είναι μία από τους μνηστήρες για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, σε μία ενδεχόμενη μελλοντική απομάκρυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ηγεσία.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/k-karamanlis-den-tha-eimai-ypopsifios-stis-ethnikes-ekloges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.