Τρίτη, Φεβρουαρίου 21

Πούτιν: "Η Δύση άρχισε τον πόλεμο"


Viron Karidis

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Πούτιν: "Η Δύση άρχισε τον πόλεμο"
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία και τη Δύση για την έναρξη του πολέμου στην πρώτη του σημαντική ομιλία προς το έθνος ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από την εισβολή στην Ουκρανία.
"Αυτοί ήταν που εξαπέλυσαν τον πόλεμο", είπε.
"Εμείς χρησιμοποιήσαμε δύναμη για να τον σταματήσουμε".
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή καθώς ανέμενε ότι η κυβέρνηση του Κιέβου θα επιτεθεί στην ανατολική Ουκρανία και ενδεχομένως στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014.
Είπε ότι ο σκοπός της 12μηνης στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας ήταν να "υπερασπιστούμε το ίδιο μας το σπίτι" και να αποτρέψουμε επιθέσεις σε "ιστορικά" εδάφη της Ρωσίας, τα οποία, όπως υποστηρίζει, αποτελούν τμήματα της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας.
Είπε ότι οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιδιώκουν "απεριόριστη εξουσία" στις παγκόσμιες υποθέσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .