Τρίτη, Φεβρουαρίου 21

Πούτιν: "Η Δύση άρχισε τον πόλεμο"


Viron Karidis

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Πούτιν: "Η Δύση άρχισε τον πόλεμο"
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Ουκρανία και τη Δύση για την έναρξη του πολέμου στην πρώτη του σημαντική ομιλία προς το έθνος ενόψει της συμπλήρωσης ενός έτους από την εισβολή στην Ουκρανία.
"Αυτοί ήταν που εξαπέλυσαν τον πόλεμο", είπε.
"Εμείς χρησιμοποιήσαμε δύναμη για να τον σταματήσουμε".
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή καθώς ανέμενε ότι η κυβέρνηση του Κιέβου θα επιτεθεί στην ανατολική Ουκρανία και ενδεχομένως στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε το 2014.
Είπε ότι ο σκοπός της 12μηνης στρατιωτικής εκστρατείας της Ρωσίας ήταν να "υπερασπιστούμε το ίδιο μας το σπίτι" και να αποτρέψουμε επιθέσεις σε "ιστορικά" εδάφη της Ρωσίας, τα οποία, όπως υποστηρίζει, αποτελούν τμήματα της νότιας και της ανατολικής Ουκρανίας.
Είπε ότι οι δυτικές χώρες, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιδιώκουν "απεριόριστη εξουσία" στις παγκόσμιες υποθέσεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οποιοσδήποτε κάνει σχόλια φέρει και την ευθύνη αυτών που λέει και ο κάθε αναγνώστης είναι ελεύθερος να τον χαρακτηρίζει από αυτά. Παρόλα αυτά ,γνώμες από κομματόσκυλα θα διαγράφονται γιατί η εποχή τους πέρασε, ότι έφαγαν έφαγαν και όσο κακό έκαναν στην Ελλάδα έκαναν.