Σάββατο, Φεβρουαρίου 25

Μηταράκης: Η ΕΕ να αποφασίσει τη μεταναστευτική πολιτική που θέλει και τι είδους διαχείριση συνόρων θέλει

Μπαρμπούτσαλα, κάθε κράτος έχει τα δικά του σύνορα και πρέπει να μην επιτρέπει να μπουκάρει παράνομα κάθε καρυδιάς καρύδι Άλλωστε αυτή η λαθρομετανάστευση άρχισε στην χώρα μας όταν επι Νέας Δημοκρατίας πήγε ο Σαμαράς στην Αλβανία και κάλεσε τους Αλβανούς. Για να μη ξεχνάμε...
Μηταράκης: Η ΕΕ να αποφασίσει τη μεταναστευτική πολιτική που θέλει και τι είδους διαχείριση συνόρων θέλει

Τη σημασία της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων στο πλαίσιο μίας συνολικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο μεταναστευτικό ζήτημα υπογράμμισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, κατά την έναρξη των εργασιών της 2ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για τη Διαχείριση των Συνόρων, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Ο κ. Μηταράκης ανέδειξε την αναγκαιότητα ενός νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το 'Ασυλο που θα αντιμετωπίζει τρεις προκλήσεις: να περιορίσει τις παράτυπες αφίξεις στην ΕΕ, προκειμένου να μειωθούν όχι μόνο οι πρωτογενείς, αλλά και οι δευτερογενείς ροές, να παρέχει απτή αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών- μελών και να δημιουργήσει νόμιμες οδούς για ανθρωπιστικούς και εργασιακούς σκοπούς.

Ο υπουργός Μετανάστευσης τόνισε ότι «είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη να αποφασίσει τι είδους μεταναστευτική πολιτική θέλουμε και πιο συγκεκριμένα τι είδους διαχείριση των συνόρων χρειαζόμαστε» προσθέτοντας ότι «σήμερα δυστυχώς αντί να λειτουργούμε προληπτικά στη διαχείριση του ασύλου, είναι οι διακινητές ανθρώπων που "πουλάνε" θέσεις στις κοινωνίες μας».

Ο ίδιος ζήτησε να υπάρχουν «ενισχυμένες υποδομές προστασίας και επιτήρησης των συνόρων, συμπεριλαμβανομένων των φραχτών, μια θέση που υποστήριξαν 16 κράτη μέλη στο Βίλνιους (σ.σ. στην 1η Διάσκεψη)».

Στη συνέχεια εξέφρασε την αντίθεσή του «στην εμπλοκή των ΜΚΟ στην παροχή βοήθειας σε παράνομες συνοριακές διελεύσεις» και επεσήμανε ότι πρέπει να τεθεί συνολικά από την ΕΕ το ζήτημα των επιστροφών και «να ευθυγραμμίσουμε τη νομοθεσία μας με στόχο τις επιστροφές». «Ένα χαμηλό επίπεδο επιστροφών όσων δεν δικαιούνται προστασία υπονομεύει την αξιοπιστία και γενικότερα τη λογική του συστήματος ασύλου», συμπλήρωσε.

Στη Διάσκεψη, που συνδιοργανώνουν η Αυστρία, η Λιθουανία, η Πολωνία και η Ελλάδα, συμμετέχουν εκπρόσωποι κυβερνήσεων κρατών- μελών της ΕΕ και χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, Ευρωπαίοι επίτροποι και επικεφαλής ευρωπαϊκών οργανισμών. Χαιρετισμό κατά τη σημερινή έναρξη της Διάσκεψης απηύθυνε, επίσης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .