Σάββατο, Φεβρουαρίου 25

Η ακρίβεια «χτυπά» και το σαρακοστιανό τραπέζι! – Στερούν από το λαό μέχρι και το παραδοσιακό φαγητό

ΤΡΑΠΕΖΙ

Αυξημένη είναι η ζήτηση για τα σαρακοστιανά ενόψει της Καθαράς Δευτέρας. «Αλμυρά» στις τιμές εμφανίζονται τα σαρακοστιανά προϊόντα, με τη λαγάνα να φτάνει τα 5 ευρώ! Το φετινό Σαρακοστιανό τραπέζι αναμένεται να είναι πιο ακριβό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναμένεται φέτος να βάλουν οι καταναλωτές. Λαγάνα, χαλβάς και ταραμάς προβλέπονται απρόσιτα, ενώ το κύμα των ανατιμήσεων να συμπαρασύρει όλα τα προϊόντα.

Η τιμή του χαλβά ξεκινάει από τα 6,5 ευρώ και φτάνει ως τα 15 ανάλογα με τις γεύσεις και τους ξηρούς καρπούς που θα επιλέξουμε. Στο «Σαρακοστιανό καλάθι», ο Νίκος παπαθανάσης διευκρίνισε ότι δεν θα ενταχθούν νωπά είδη παρά μόνο κατεψυγμένα θαλασσινά.

Αυτές είναι οι τιμές των Σαρακοστιανών
συμιακό γαριδάκι από 5 έως 8 ευρώ
χταπόδι από 15 έως 19 ευρώ
καλαμάρι από 15 έως 20 ευρώ
σουπιές από 10 έως 14 ευρώ.
Στα κατεψυγμένα: γαρίδες από 12 έως 15 ευρώ, χταπόδι από 13 έως 18 ευρώ, καλαμάρι από 7 έως 15 ευρώ και στα θράψαλα από 5 μέχρι 8 ευρώ

 

Πανάκριβος ο ταραμάς!

Ο λευκός ταραμάς κυμαίνεται από 17 έως 19 ευρώ, ο κόκκινος ταραμάς από 6,5 ευρώ, τα τουρσιά από 2,5 έως 3,5 ευρώ και οι ελιές από 2 έως 5,5 ευρώ, ντομάτες 99 λεπτά το κιλό και κρεμμύδια από 95 λεπτά το κιλό. Η ταραμοσαλάτα αγγίζει τα 6,5 ευρώ το κιλό.

Πιο ακριβή από κάθε χρονιά η λαγάνα!

Φέτος, η λαγάνα θα είναι για λίγους με την τιμή της να προσεγγίζει τα 5 ευρώ το τεμάχιο. Το 2020, η απλή λαγάνα ήταν στα 2,30 ευρώ και το βάρος της στα 750 γραμμάρια ενώ το 2021 κόστιζε 2,80 ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα, το 2022, η λαγάνα είχε φτάσει στα 3 ευρώ.

2020: 2,30 ευρώ
2021: 2,80 ευρώ
2022: 3 ευρώ
2023: 3,80 – 5 ευρώ

«Όταν πέρυσι το αλεύρι είχε 12 και φέτος έχει 24, είναι λογικό η τιμή να είναι μεγαλύτερη. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τις γεύσεις. Η απλή λαγάνα θα κυμαίνεται από 4 μέχρι 4,5 ευρώ από 3,8 που είχε πέρσι», ανέφερε με νόημα ο πρόεδρος συντεχνίας αρτοποιών, Παναγιώτης Σαχινίδης. 

Μετά το καλάθι της Σαρακοστής ετοιμάζεται και το καλάθι της ψαραγοράς αφού οι ιχθυοπώλες ετοιμάζουν τις δικές τους προσφορές. «Θα περιέχει κάποια προϊόντα που θα μπορούμε κι εμείς να διαθέσουμε σε ανταγωνιστικές τιμές και ο καταναλωτής να ψωνίσει πολύ φθηνά», δήλωσε ο πρόεδρος ιχθυοπωλών Βαρβακείου, Βασίλης Σίμος. Οι ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα, ενώ ήδη οριστικοποιούνται οι τελικές λεπτομέρειες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .