Παρασκευή, Μαρτίου 24

Που πήγε ρε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα με την Κύπρο;;; Που πήγε η επέκταση στα 12 ν.μ;;;Έχουμε πρόθεση να υπερασπιστούμε τον Ελληνισμό της Κύπρου,και των νησιών μας;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ξύπνησα τα χαράματα και κάθισα και διάβαζα για τα γεγονότα στην Γαλλία. Οι Γάλλοι τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο την επέτειο της εξέγερσης του 1871. Εμείς εδώ που πλησιάζει η εθνική μας επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 τι κάνουμε;;

Ξέρετε μου έχει δημιουργηθεί μια απορία. Όλα αυτά τα χρόνια συζητάμε για το πως θα είναι θωρακισμένη η Ελλάδα ώστε να επιβιώσει σε μια επικίνδυνη γειτονιά κλπ κλπ, και κανείς δεν αναρωτιέται αν τελικά μας αξίζει να επιβιώσουμε ως κράτος (ως έθνος είναι άλλο πράμα).

Τα Βαλκάνια πριν από τριάντα+ χρόνια έβγαιναν από τον κομμουνισμό και στρέφονταν στην Ελλάδα σαν την πύλη τους για την Ευρώπη και ένα καλύτερο αύριο. Η Ελληνική αντίδραση ήταν μια ευκαιριακή πύκνωση του εργατικού δυναμικού με πάμφθηνα εργατικά χέρια και η ανανέωση του προσωπικού των οίκων ανοχής με κορίτσια από την ανατολική Ευρώπη. 

Καμία προσπάθεια διείσδυσης ή σύσφιξης σχέσεων, καμία προσπάθεια οργάνωσης σε μπλοκ υπό την ηγεσία μας, κανένα όραμα ανάπτυξης. Ρεμούλα, δημοσιουπαλληλίκι, βόλεμα και άγιος ο Θεός. Τι ακριβώς έχει προσφέρει αυτό το Κράτος τα τελευταία 50 χρόνια στη γειτονιά του και στον κόσμο ώστε να του αξίζει να επιβιώσει; Ποιο το όραμά του για τα επόμενα 50 χρόνια;;

Θα μου πεις βέβαια, γιατί, τι έχει προσφέρει η Βουλγαρία, η Τουρκία ή οποιοσδήποτε άλλος στη γειτονιά; Τίποτα μάλλον, αλλά εκείνοι έχουν όραμα και φιλοδοξίες. Ακόμη και η "Βόρεια Μακεδονία". Εμείς... σουβλάκι....βόλτες...ταβέρνες ,μάσα ,μίζες , διασπάθιση δημοσίου χρήματος και ρεμούλα.

Που πήγε το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα με την Κύπρο;;; Που πήγε η επέκταση στα 12 ν.μ;;; Έχουμε πρόθεση  να υπερασπιστούμε τον Ελληνισμό της Κύπρου,και των νησιών μας;;; Η  ΕΛΔΥΚ καλώς είναι στο νησί. Θα ήταν προτιμότερο να διαθέταμε πληθυσμό και μέσα ώστε να στηρίξουμε το νησί με τρεις τεθωρακισμένες μεραρχίες. Απλώς η ΕΛΔΥΚ θα επιχειρήσει χωρίς την παραμικρή ενίσχυση από την Ελλάδα σε περίπτωση σύγκρουσης. Μόνη της η ΕΛΔΥΚ δεν αρκεί και είναι πολύ μικρή για να σταματήσει τους Τούρκους.

Το δόγμα υπεγράφη σε άλλες εποχές, με συγκρίσιμα μέσα εκατέρωθεν του Αιγαίου. Τώρα αυτό έχει ανατραπεί, ιδίως στο ναυτικό τομέα, στο πεζικό και στα UAV. Ο ηλεκτρονικός πόλεμος δε, είναι κάτι που εδώ πάντα περιφρονούσαμε. Αν δεν έχουμε ακόμα τουρκική σημαία στην Ακρόπολη είναι επειδή οι Τούρκοι δεν έχουν αεροπορία. Αλλά και αυτό θα το διορθώσουν. Σημειώστε, δεν γνωρίζουμε τις δικές μας διαθεσιμότητες.

Δεν θα υπάρξει στρατιωτική αντιπαράθεση Ελλάδας και Τουρκίας στην Κύπρο, γιατί σε περίπτωση πολέμου μόνον ότι βρίσκεται ήδη στο νησί θα πολεμήσει. Η ανατολική μεσόγειος έχει κλείσει. Προτιμήσαμε να πληρώνουμε αργομισθίες στο δημόσιο και συντάξεις σε 50ρηδες, παρά να έχουμε όπλα για να φτάσουμε στην Κύπρο αν χρειαστεί. Η εγκατάλειψη της Κύπρου ξεκίνησε με την αποδοχή της «ανεξαρτησίας»,και έκτοτε,ήτανε στραβό το κλήμα,τόφαγε και ο γάιδαρος.

Δεν υπάρχουν λέει χρήματα για των εξοπλισμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.!! Μα τότε γιατί δεν απολύουν κάμποσους τεμπελαράδες από το δημόσιο και να ρίξουν τα λεφτά στην άμυνά μας, ενώ παράλληλα να εκπαιδεύσουν τον στρατό να κάνει κάτι άλλο πέρα από παρελάσεις, και να τους αξιολογούμε μέχρι να ματώσουν τους αξιωματικούς, φροντίζοντας να ανεβαίνουν οι άξιοι και όχι τα κομματόσκυλα.


Η αργομισθία,είναι το εθνικό μας ιδανικό,κρυμμένο κάτω από τον συμπαθή ευφημισμό «θεσούλα». Πολύ επικίνδυνα τα πράγματα.

https://zeys-elaynon.blogspot.com/2023/03/12.html?showComment=1679510497420#c5481903557096152730

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .