Παρασκευή, Μαρτίου 24

Ακόμα δεν είδαμε τίποτα μ' αυτούς που μας κυβερνούν---Τέλος ακόμα και στην επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος από τον Απρίλιο! – «Στραγγίζουν» τους πολίτες!

Τι δήλωσε... άνετος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τέλος ακόμα και στην επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος από τον Απρίλιο! – «Στραγγίζουν» τους πολίτες!
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν επιδοτήσεις για το ρεύμα από τον Απρίλιο, άφησε υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, αφού όπως δήλωσε σχετικά με τους λογαριασμούς ρεύματος «θα κρίνουμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε επιδοτήσεις τον Απρίλιο».

Ειδικότερα, ως δικαιολογία σε αυτή την απόφαση προέβαλλε την τόνωση του ανταγωνισμού και την υποχώρηση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου, που οδήγησαν τις τιμές των προμηθευτών κοντά στο «στόχο» (15-16 λεπτά ανά κιλοβατώρα) που έθεσε η κυβέρνηση μέσω των πενιχρών επιδοτήσεων που δίνονται τους τελευταίους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η δήλωση γίνεται τη στιγμή που οι Έλληνες πολίτες ζουν, σύμφωνα με τα στατιστικά της ΓΣΕΕ, υπό το καθεστώς φτώχειας αφού έχουν κάνει περικοπές ακόμα και στα βασικά.

“Θα κρίνουμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε επιδοτήσεις τον Απρίλιο. Μπορεί ο επόμενος χειμώνας να είναι δύσκολος, οπότε πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι και νοικοκυρεμένοι ώστε να έχουμε τους απαιτούμενους πόρους”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανήγγειλε παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται αύριο στις Βρυξέλλες για την αναβάθμιση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

“Ο ευρωπαϊκός νότος και η χώρα μας έχουν πλεονέκτημα στην παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο. Παράλληλα, είναι η πύλη εισόδου της ενέργειας από την Αφρική. Για να έχει η ΕΕ ενέργεια σε ανταγωνιστικές τιμές, θα πρέπει η Ευρώπη να στηρίξει την αναβάθμιση των διασυνδέσεων”, επεσήμανε ο κ. Σκρέκας αναφερόμενος στην παρέμβαση του πρωθυπουργού.

 pronews.gr στο Instagram

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .