Πέμπτη, Μαρτίου 16

ΟΚΔΕ: Ανακοίνωση για την απεργία 16/3 (Αφίσα και Βίντεο)

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ – ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ με «συγγνώμες» και «όλοι φταίμε»

Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη  –  Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων

Όλοι στην απεργία

Αθήνα: 10:00, πλ. Κλαυθμώνος

Θεσσαλονίκη: 10:30, άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: 11.00, Περιφέρεια

Πάτρα: 10:30, πλ. Γεωργίου

Στα Τέμπη δεν έγινε δυστύχημα, αλλά ΕΓΚΛΗΜΑ, θυσία στο βωμό του κέρδους. Κυβέρνηση και πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπάθησαν να μας πουν για «ανθρώπινο λάθος» και «χρόνιες παθογένειες του κράτους», αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται. Αιτία είναι τα Μνημόνια, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των εργαζομένων για την κατάσταση σε όλες τις συγκοινωνίες.

Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ξεπούλησε στους Ιταλούς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. – ενώ η αξία της ήταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν ανοίξει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος του ΟΣΕ φορτώθηκε στο δημόσιο, ενώ το κράτος δεσμεύτηκε να επιδοτεί τον ιδιώτη. Αυτός τσέπωνε δημόσιο χρήμα, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της εξυπηρέτησης, αφήνοντας το δίκτυο ασυντήρητο και τις αμαξοστοιχίες καρμανιόλες, το προσωπικό μειωμένο. Μια τραγωδία ήταν θέμα χρόνου…

Προκαλούν ο Μητσοτάκης, οι υπουργοί του, οι άθλιοι Πορτοσάλτε με το «κωλοτρένο» τους. Νομίζουν ότι θα κρυφτούν πίσω από αποδιοπομπαίους τράγους. Ότι θα γλιτώσουν με στημένες «επιτροπές» και υποκριτικές «συγγνώμες» στις κάμερες. Με διάχυση των ευθυνών, λέγοντας «όλοι φταίμε». Τάχα πενθούν, αλλά συνεχίζουν να περνάνε μέτρα, π.χ. να ιδιωτικοποιούν το νερό.

8 ΜΑΡΤΗ: ο σεισμός του λαού στους δρόμους δείχνει ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Μπουχτίσαμε να πληρώνουμε με αίμα την ιδιωτική «πρωτοβουλία», τα κέρδη τους. Οι νέοι φωνάζουν οργισμένοι: «Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί». Όλοι ξανανιώθουμε την ανάγκη να απαλλαγούμε επιτέλους απ’ το δολοφονικό καθεστώς των Μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων, όλων των κυβερνήσεων και του πολιτικού σκηνικού που τα εφαρμόζουν και τα υπηρετούν. Δεν πάει άλλο με την ιδιωτικοποίηση του ρεύματος, της παιδείας, της υγείας, τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, την ακρίβεια, την φτώχεια, τα σκάνδαλα, τα αντεργατικά μέτρα…

Αυτή τη φορά, όλοι μαζί να πάμε μέχρι τέλους. Η οργή να μην ξεθυμάνει σ’ ένα προεκλογικό θέατρο. Όχι και στην «υπεύθυνη» απάτη του ΣΥΡΙΖΑ: χθες ιδιωτικοποιούσε, τώρα μιλάει για «δικαιοσύνη» μέσα απ’ τους ίδιους σάπιους θεσμούς (βουλή, «ανεξάρτητες» αρχές). Να μην αφήσουμε διάσπαρτες τις κινητοποιήσεις. Να τις ενώσουμε και κλιμακώσουμε. Με Διαδηλώσεις, Καταλήψεις, Γενική Πολιτική Απεργία. Να οργανώσουμε τον αγώνα, να συντονιστούμε με επιτροπές δράσης σε χώρους δουλειάς, σχολές, σχολεία, γειτονιές. Απαιτούμε: Τιμωρία των  ενόχων. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, κάτω από εργατικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση του ιδιώτη – και όλων των δημόσιων δομών/αγαθών που ξεπουλήθηκαν. Κάτω η κυβέρνηση Μητσοτάκη – με τους εργαζόμενους και τη νεολαία στους δρόμους, όποια κυβέρνηση κι αν μαγειρευτεί στις επόμενες εκλογές, θα έχει τον φόβο μας!

Από: ΟΚΔΕ <okdeinfo@gmail.com>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .