Πέμπτη, Μαρτίου 2

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των μηχανοδηγών, όλα τα υπερσύγχρονα ψηφιακά συστήματα τηλεμετρίας και λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει το δυστύχημα, υπάρχουν απο το 2004 τα έχουμε πληρωσει εκατομμύρια ευρώ αλλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!!!


Nikos Katoudis

Εθνική τραγωδία. 2023 και η κυκλοφορία των συρμών ρυθμίζεται με τον ασύρματο (!) όπως το '60 και το '70! Η διαχείριση του σιδηροδρομικού δικτύου ανήκει στον παλιό, γνωστό κλασικό άχρηστο Κρατικό ΟΣΕ. Ο Σταθμάρχης που φέρεται να έκανε το τραγικό λάθος ανήκει στον Κρατικό ΟΣΕ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των μηχανοδηγών, όλα τα υπερσύγχρονα ψηφιακά συστήματα τηλεμετρίας και λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών τα οποία θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει το δυστύχημα, υπάρχουν απο το 2004 τα έχουμε πληρωσει εκατομμύρια ευρώ αλλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ!!! Το ερώτημα είναι, ποιοι παραγοντες, ποιες συντεχνίες, είχαν συμφέρον να μη λειτουργούν τα συστήματα με αποτέλεσμα το τραγικό δυστύχημα. Αυτό το ερώτημα πρεπει να απαντηθεί. Τεράστιες οι πολιτικες ευθύνες διαχρονικά όλων των από το 2004 διατελεσαντων Υπουργών μεταφορών κυρίως του τωρινου Κώστα Καραμανλη του οποίου την παραίτηση θεωρώ δεδομένη ως ένδειξη ανάληψης πολιτικης ευθύνης.
Vasilis Tsartsanis
Η διαχρονική πολιτική ηγεσία δεν φέρει ευθύνη?

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .